بیرجندرسا-نماینده شوراهای فرهنگی خراسان جنوبی باانتقاد از اینکه امکانات روستاهای حاشیه شهرجوابگوی جمعیت آن نیست،گفت: نبودامکانات تفریحی و سرگرمی برای جوانان از موضوعاتی است که باید فکر اساسی برای آن شود.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بیرجندرسا به نقل از مهر, علی جهان بانی در جلسه بررسی مباحث فرهنگی روستایی خراسان جنوبی اظهارکرد: با توجه به اینکه افراد با فرهنگ های مختلف در روستاهای حاشیه شهرها ساکن هستند انجام کار فرهنگی در این روستاها بسیار مشکل است.
وی با انتقاد از اینکه امکانات روستاهای حاشیه شهر جوابگو جمعیت آن نیست، تصریح کرد: نبود امکانات تفریحی و سرگرمی برای جوانان از موضوعاتی است که باید فکر اساسی برای آن اندیشیده شود.
نماینده شوراهای فرهنگی خراسان جنوبی، خشکسالی و بیکاری را مشکل عمده روستاهای استان عنوان کرد و افزود: علاوه بر این، نبود روحانی از جمله مشکلات دیگر روستاها است که باید اعتبارات فرهنگی اختصاص یابد و زمینه حضور روحانی در روستاها فراهم شود.
خشکسالی ها روستاهای مرزی خراسان جنوبی را به حالت تعطیلی کامل درآورده است
جهان بانی با اشاره به نبود بودجه فرهنگی برای اجرای برنامه ها، افزود: اگر قرار است شوراهای فرهنگی در روستاها ایجاد شود و کار فرهنگی در روستاها انجام دهد باید اعتبارت لازم نیز در اختیارشان قرار گیرد.
وی با بیان اینکه خشکسالی های چندین ساله روستاهای مرزی خراسان جنوبی را به حالت تعطیلی کامل درآورده است، بیان کرد: اگر روستاهای مرزی خالی از سکنه شود تهدیدات زیادی برای کشور در بر خواهد داشت و نیاز است تا برای آن چاره ای اندیشیده شود.
نماینده شوراهای فرهنگی خراسان جنوبی، در نظر گرفتن مکان معین، حکم معین برای اعضا و مهر مخصوص برای شوراهای فرهنگی روستاها، را از جمله خواسته های شوراهای فرهنگی عنوان کرد.
دانش آموزان مهم ترین اهداف شوراهای فرهنگی باشند
نماینده دهیاران خراسان جنوبی نیز در این جلسه با بیان اینکه طبق قانون ۴۷ وظیفه برای دهیاران در نظر گرفته شده است، گفت: ۴۰ تا ۵۰ درصد این وظایف بر مباحث فرهنگی تأکید کرده است.
علی اکبری تأکید کرد: هرچند برای توسعه روستاها باید مسائل اقتصادی، اجتماعی و ... به یک اندازه در نظر گرفته شوند اما با توجه به شرایط جامعه امروزی بخش فرهنگ بیشتر مورد توجه روستاها قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: با مدیریت و سامان دهی مناسب و انجام اقدامات مناسب می توان کارهای تآثیر گذاری برای مقابله با هجوم فرهنگی دشمن انجام داد.
نماینده دهیاران خراسان جنوبی با اشاره به راه اندازی شوراهای فرهنگی در روستاهای خراسان جنوبی، بیان کرد: هماهنگی و همسو کردن دستگاه های مرتبط با فرهنگ، کاهش موازی کاری دستگاه ها در این زمینه، تهیه طرح نشاط و تحرک اجتماعی، تعیین سرفصل های فرهنگی در بودجه دهیاری ها و افزایش بودجه فرهنگی موجود از جمله خواسته های دهیاران است.
علی اکبری با تأکید بر اینکه باید دانش آموزان مهم ترین اهداف شوراهای فرهنگی باشند، یادآورشد: در جامعه امروزی هجوم فرهنگی، آسیب جدی بر پیکره فرهنگی وارد کرده و کار واجب، تلاش در حوزه فرهنگ است.