بیرجندرسا-ملیحا تپاریچ نقاش اهل بوسنی در بخش بینالملل نمایشگاه قرآن شرکت کرده است. او معتقد است که ایران حافظ قرآن و اهل بیت (ع) است و به همین دلیل هنرمندان جهان اسلام تمایل دارند به این کشور سفر کنند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بیرجندرسا به نقل از تسنیم، ملیحا تپاریچ نقاش اهل بوسنی در بخش بینالملل نمایشگاه قرآن شرکت کرده است. او معتقد است که ایران حافظ قرآن و اهل بیت (ع) است و به همین دلیل هنرمندان جهان اسلام تمایل دارند به این کشور سفر کنند.
ملیحا تپاریچ نقاش اهل بوسنی با اشاره به تاثیر خطاطی اسلامی در انتقال مفاهیم دینی گفت : من نقاشی را در دانشکده هنرهای زیبای بوسنی به صورت آکادمیک آموختم و مدرک فوق لیسانس را در نقاشی و خطاطی اسلامی گرفتم. بعد از آن از خطاطی اسلامی به عنوان محور و موضوع اصلی در کارهایم استفاده کردم. سبکی که از آن الهام گرفتهام خط کوفی است چرا که این خط برای من بسیار قدرتمند و معنادار است و توانسته مرا جذب کند.
او با اشاره به ویژگیهای آثار هنری خود اظهار کرد : نقاشیهای من بعضی اوقات شامل بخشهایی از خط کوفی است که قابل خواندن هستند و بسیاری از اوقات هم شامل نشانههای انتزاعی هستند و نمیتوان به سادگی آنها را خواند. تا جایی که این اجازه را داشته باشم در ایجاد ترکیبات انتزاعی پیش میروم اما به هر حال حاصل کار نباید مبهم باشد.
این هنرمند بوسنیایی اضافه کرد: نکته مهم در آثار من این است که ترکیببندی المانها به شکلی چیده شده که حاصل کار، مرتبط با معنای جملهای است که نوشته شده باشد. در واقع آثار من هرگز یک کار فرمی صرف نیستند بلکه معنایی در پس آنها نهفته است. در آخرین آثارم بیشتر سعی کردهام هنرم شکل سه بعدی پیدا کرده و شبیه به مجسمه باشد. البته آثاری که در این نمایشگاه می بینیم همگی نقاشی هستند.
ملیحا تپاریچ 10 تابلو با خود به ایران آورده اما 7 اثر از او در بخش بینالملل نمایشگاه قرآن به نمایش گذاشته شده، سبک آثار او رنگ و روغن است.
این هنرمند با اشاره به مطالعاتش درباره هنر ایرانی گفت: من با هنر ایرانی هم آشنایی دارم، در زمان تحصیلاتم با تاریخ هنر آشنا شدم و اطلاعاتی هم درباره هنرهای ایرانی به دست آوردم. این دومین بار است که در نمایشگاه بینالمللی قرآن تهران شرکت میکنم، در سال 2007 هم به ایران آمده بودم. تا کنون 2 بار آثارم را برای جشنواره «بسم الله» تهران ارسال کردهام و در سال 2010 هم جایزهای از این جشنواره گرفتم.
او با اشاره به تفاوتهای این دوره از نمایشگاه با دورههای قبلی برگزاری اظهار کرد: من تجربه شرکت در این نمایشگاه را چندین سال قبل داشتهام، در این دوره هنرمندانی دعوت شدهاند که بیشتر آثاری در هنر معاصر اسلامی خلق کردهاند. مخصوصا هنرمندان ایرانی که آثار قابل توجهی را به نمایش گذاشتهاند. هنرمندانی از کشورهای دیگر هم در این بخش حضور دارند که هم آثار کلاسیک و هم آثار مدرن را با خودشان به نمایشگاه آوردهاند. این تفاوت بزرگی است که با دورههای قبل مشاهده میشود.
این هنرمند در پایان گفت : من عاشق ایران هستم، دوست دارم بارها به این کشور سفر کنم و هنر اسلامی را در این کشور دنبال کنم.