بیرجندرسا-یک مرد خلاق در شهرستان زیرکوه با ابتکار خود، صرفهجویی 2 هزار لیتر آب در هفته را برای آبیاری باغچه منزل خود رقم زد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بیرجندرسا به نقل از فارس، یکی از اهالی روستای گمنج زیرکوه به خاطر نبود آب برای آبیاری باغچه حیات خود، هر هفته مجبور به خرید 2 هزار لیتر آب از تانکر سیار میشد و بابت این کار هزینه زیادی پرداخت میکرد که مقرون به صرفه نبود.
عیسی فلاحی به فکر یک روش بهتر برای آبیاری باغچه منزل خود افتاد تا علاوه بر صرفهجویی در مصرف آب، هزینههای زندگی خود را نیز کاهش دهد.
وی در یک ابتکار جالب دور تا دور هر درخت، چالهای به عمق حدود 70 تا 80 سانتیمتر و تا جایی که بیشترین ریشه درخت موجود است حفر کرده، به طوری که به ریشههای درختان آسیبی نرسد و داخل چالهها و زیر ریشه درختان را کمی کاه، شن و هیزم خرد شده قرار داده است.
این کشاورز در توضیح روش آبیاری درختان خود میگوید: لوله آبی را در میان کاه و هیزم قرار دادهام به طوری که دهانه لوله بسته نشود و سپس دور درخت و لوله را با خاک پر کرده و سر لوله را 40 سانتیمتر از کف باغچه بالاتر قرار دادهام به طوری که 15 درخت مختلف داخل باغچه 15 لوله آب مجزا دارد.
وی افزود: در این روش آبیاری هر هفته با ریختن 5 تا 7 لیتر آب داخل لوله درخت، میزان آب مصرفی 2 هزار لیتر در هفته به کمتر از 100 لیتر میرسد که علاوه بر صرفهجویی در مصرف آب از لحاظ هزینه نیز بسیار مقرون به صرفه است.
به گفته فلاحی برای جلوگیری از تبخیر آب از لولههای نصب شده پس از هر آبیاری سر لولهها با قوطی بسته میشود و آب نیز از میان شن و کاه و هیزم به تمام قسمت ریشهها میرسد.
این کشاورز اظهار داشت: این روش آبیاری را تابستان سال گذشته انجام دادهام و در حال حاضر طراوت و شادابی درختان از قبل بسیار بهتر و میوههایی به مراتب با کیفیت بالاتر برداشت میشود.
وی هدف از این کار را با توجه به خشکسالیهای مداوم و کمبود آب، صرفهجویی و استفاده بهینه از آب و در عین حال داشتن باغچهای سرسبز و پر میوه عنوان کرد و افزود: در روش آبیاری با روش غرقابی علاوه بر مصرفی آب بالا و هزینه زیاد با توجه به گرمی هوا قبل از رسیدن آب کافی به ریشه درخت تبخیر میشود اما با این روش از مصرف زیاد آب جلوگیری و آب مستقیم در اختیار ریشه قرار میگیرد و از تبخیر آب نیز جلوگیری میشود.
گفتنی است در باغچه حیات این مرد خلاق درختان با طراوت و پرمیوهای مانند عناب، هلو، انجیر، سیب، آلو، گلابی و تاک انگور موجود است.