کدخبر: ٤۲۳۳۲
۱۱ شهریور ۱۳۹٤ ساعت ۰۰:۲۷
چاپ

به بهانه اطلاعیه روابط عمومی دفتر رهبری

زنگ خطر برای وزارت اطلاعات

زنگ خطر برای وزارت اطلاعات

بیرجندرسا- وقتی خبر عذرخواهی وزیر اطلاعات به خاطر اشتباه سهوی نقل قول از مقام معظم رهبری، در رسانه ها منعکس شد، خیلی ها این حرکت را یک اقدام مثبت در جهت پذیرش اشتباه خود می دانستند اما این اشتباه یک روی دیگری نیز می تواند داشته باشد.

امروز دفتر مقام معظم رهبری اطلاعیه ای منتشر کرد که در آن به صراحت بیان شد، مطالبی که در مورد مسایل هسته ای به مقام معظم رهبری انتصاب داده می شود، اگر منطبق بر سخنان ایشان که در مجامع عمومی بیان شده است نباشد فاقد اعتبار است.

البته انتشار این اطلاعیه درست بعد از گذشت 3 روز از عذر خواهی وزیر اطلاعات به خاطر نقل قول اشتباه از مقام معظم رهبری آن هم در مورد موضوع هسته ای جای تأمل دارد.

اما خارج از این بحث نوع اشتباه آقای وزیر هم قابل تأمل است؛ بدون هیچ مقدمه ای ابتدا یک نگاه به اطلاعیه وزارت اطلاعات راجع به این موضوع می کنیم:

«در برنامه تلویزیونی نگاه یک از قول مقام معظم رهبری نقل شد که (این خط تبلیغی دروغ که از خطوط قرمز عبور شده است صحت ندارد) پس از مراجعه به متن سخنرانی معظم له ملاحظه شد که عبارت صحیح این است (این خط تبلیغی غیر صحیح که از برخی خطوط قرمز رسمی در جلسات خصوصی صرف نظر شده است خلاف واقع و دروغ است)»

مطلبی که آقای علوی، بیان کرده بودند این مفهوم را می رساند که از نظر مقام معظم رهبری در مذاکرات هسته ای، تیم مذاکره کننده از خطوط قرمز عبور نکرده اند و کسانی که چنین ادعایی را دارند یک جریان دروغ گو هستند.

اما مفهومی که در واقع در بیان مقام معظم رهبری وجود داشت کاملا چیزی جدای از این بحث است؛ در عبارت صحیحی که ایشان به کار برده اند، هیچ بحثی راجع به توافق حاصل شده وجود ندارد بلکه راجع به خود مباحث و موضع گیری های مقام معظم رهبری بحث شده است. در این سخن، مقام معظم رهبری تأکید دارند که برخی می خواهند بگویند که مواضع و خطوط قرمز ترسیم شده توسط ایشان در جلسات خصوصی به غیر از سخنرانی های عمومی ایشان است(یعنی رهبری از خطوط قرمز چه در محفل عمومی و چه خصوصی هیچگاه کوتاه نیامده اند)! که این القائات توسط یک جریان دروغ گو صورت می گیرد.

اما هدف این یادداشت بحث درباره این جمله و جمله آقای وزیر نیست! هدف نوع اشتباهی است که آقای وزیر انجام داده اند؛ هرچند سهوی!

همان طور که بیان شد، از محتوای دو جمله به راحتی می شود فهمید که دو موضوع متفاوت را نشان می دهند؛ و این یعنی اشتباه آقای علوی دو حالت را می تواند داشته باشد.

1. آقای علوی در نقل قولی که کرده اند توجه جدی نسبت به جمله خود نداشته اند.

2. آقای علوی در نقل قولی که کرده اند جمله مقام معظم رهبری را درست متوجه نشده اند.

هر کدام از این اشتباهات در صورتی که از بالاترین مقام اطلاعاتی کشور رخ دهد، زنگ خطری برای دستگاه اطلاعاتی به حساب می آید.

با توجه به اهمیت و حساسیت وزارت اطلاعات و این که این وزارت خانه در ارتباط نزدیک با سخنان و اسناد بسیار حساس و مهمی است، قطعا در هر دو حالت پیشفرض هشداری جدی باید به آقای علوی داده شود؛ زیرا اگر در اشتباه صورت گرفته حالت اول را در نظر بگیریم، نشان از ضعف یا کم توجهی آقای علوی نسبت به بیان و انتقال اسناد و مدارک وجود دارد و اگر حالت دوم را فرض بگیریم، یعنی اسناد و مدارک به درستی تفهیم نشده اند.

قطعا همانطور که خود وزیر محترم اطلاعات اذعان داشته اند این اشتباه سهوی رخ داده است، و عذرخواهی و روشنگری ایشان نیز جای بسی تقدیر و تشکر دارد، اما نویسنده با توجه به اهمیت و حساسیت جایگاه وزارت اطلاعات در برخورد با اسناد و اطلاعات مهم کشور، وظیفه خود می دانست که در کمال احترام و ادب به وزیر محترم اطلاعات تذکری برادرانه هر چند کوچک به ایشان داشته باشد.

وَذَكِّرْ فَإِنَّ الذِّكْرَى تَنفَعُ الْمُؤْمِنِینَ (ذاریات/55)

نظرات

نظرات شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.