کدخبر: ٤۲٤۸۷
۳۰ شهریور ۱۳۹٤ ساعت ۱۳:۵۳
چاپ

مدیرگروه پژوهش زعفران دانشگاه بیرجند:

زعفران ایران فاقد سموم و آفات است

زعفران ایران فاقد سموم و آفات است

بیرجندرسا-مدیرگروه پژوهش زعفران دانشگاه بیرجند، با اشاره به اینکه زعفران تولیدی ایران فاقد باقیمانده‌ سموم و آفات است، گفت: بر اساس بررسی‌های علمی انجام شده در قالب طرح‌های تحقیقاتی بیش از 50 درصد کشاورزان از سموم علف‌کش جهت کنترل علف‌های هرز مزارع زعفران استفاده نمی‌کنند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بیرجندرسا  به نقل از ایسنا، محمدعلی بهدانی گفت: به دلیل ویژگی‌های خاص گیاه زعفران درطی مراحل رشد و نمو خود از قدرت رقابتی ضعیفی با علف‌های هرز برخوردار است.

وی با بیان اینکه کنترل علف‌های هرز در مزارع زعفران ارتباط مستقیمی با عملکرد آن دارد، افزود: از قدیم کنترل علف‌های هرز مزارع زعفران بدون استفاده از روش‌های شیمیایی انجام شده است.

مدیرگروه پژوهش زعفران دانشگاه بیرجند، با اشاره به اینکه زعفران تولیدی ایران فاقد باقیمانده‌ سموم و آفات است، گفت: بر اساس بررسی‌های علمی انجام شده در قالب طرح‌های تحقیقاتی بیش از 50 درصد کشاورزان از سموم  علف‌کش جهت کنترل علف‌های هرز مزارع زعفران استفاده نمی‌کنند.

بهدانی با بیان اینکه معرفی ایران به عنوان مهمترین تولیدکننده زعفران اورگانیک در دنیا، تصریح کرد: برای تحقق این موضوع لازم است که آموزش‌هایی به زعفرانکاران، داده شود تا از مصرف سموم علف‌کش‌ها شدیداً پرهیز شود و از روش‌های کنترل زراعی استفاده کنند.

وی ادامه داد: با توجه به عطر و طعم زعفران و به ویژه خصوصیات پیاز زعفران برخی جوندگان مانند: موش و خرگوش موجوداتی هستند که تهدیدی برای زعفران محسوب می‌شوند.

مدیرگروه پژوهش زعفران دانشگاه بیرجند تصریح کرد: کشاورزان اگر شرایطی مانند تناوب زراعی، حذف و سوزاندن گیاهان آلوده، تیمار کردن پیازها قبل از کشت را رعایت کنند، تا حد زیادی از بروز خسارات توسط قارچ‌ها جلوگیری می‌شود.

بهدانی با بیان اینکه سوابق دانش بومی زعفرانکاران و کشاورزان زیاد است، افزود: این محصول منحصر به فرد  از نظر اورگانیک و ارزش افزوده از اهمیت بالای برخوردار است.

وی ادامه داد: اتخاذ سیاست‌های تشویقی و آموزشی برای کشاورزان و زعفرانکاران باید فراهم شود و از شیوع و گسترش مصرف انواع سموم در مزارع زعفران جلوگیری و بیشتر از کنترل‌های زراعی استفاده کنند.

مدیرگروه پژوهشی زعفران دانشگاه بیرجند خاطرنشان کرد:: در خصوص تولید اورگانیک زعفران باید دستگاه‌های ذیربط حمایت و حتی از دانش کشاورزان قدیمی استفاده کنند تا در آینده‌ای نزدیک زعفران استان با برند اورگانیک بتواند درآمدهایی چند برابر فعلی کشور را فراهم کند.

نظرات

نظرات شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.