بیرجندرسا-هنرمند قلم زن خراسان جنوبی ضمن اشاره به سختیهای کار قلم زنی آن را از لحاظ درآمدی مناسب ارزیابی کرد.
محمدرضا رضازاده قلم زن فردوسی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار بیرجندرسا با اشاره به پیشینه هنریاش در این رشته اظهار داشت: بعد از ورود به دانشگاه و تحصیل در رشته قلم زنی در سال 80 حدود 10 سال این رشته را بطور حرفهای دنبال کردهام.
وی در رابطه با شیوه کار قلم زنی قدمت این هنر را منتسب به قبل از دوران هخامنشی دانست و گفت: گفته میشود در آن زمان نیز به همین شیوه امروزی کار قلم زنی را انجام میدادهاند.
رضازاده در تشریح شیوه کار افزود: پشت کار را به علت فرم گرفتن و جلوگیری از بروز سر و صدا قیر کاری میکنیم، سپس طرح را بر روی کار پیاده میکنیم.
وی ادامه داد: سپس طرح با یکی از 7 سبک اجرا؛ بر روی فلز اجرا میشود و سپس قیر را از پشت کار جدا کرده و بدین ترتیب کار آماده میشود.
این هنرمند قلم زن در رابطه با طرحهایی که در کار قلم زنی رایج است گفت: انواع طرحها هم چون طرحهای گل و مرغ، اسلیمی و گل و بوته در هنر قلم زنی رایج بوده و از این جهت محدودیت چندانی ندارد.
رضازاده امکانات استان در رشته قلم زنی را در حد صفر ارزیابی کرد و افزود: تمام تجهیزات از اصفهان و مشهد خریداری شده و به داخل استان منتقل میشود.
وی اضافه کرد: با توجه به کمبود امکانات و وجود رشتههای بومی دیگری همچون فرش بافی از رشته قلم زنی حمایت خاصی صورت نمیگیرد که البته انتظار چندانی هم وجود ندارد.
این هنرمند قلم زن با اشاره به قابلیت کار بیشتر قلم زنی نسبت به سایر رشتههای صنایع دستی آن را از نظر مالی نیز مناسبتر ارزیابی کرد و افزود: این کار سختیها و ظرافتهای خاص خود را دارد اما اگر کسی بتواند از پس آن بربیاید به راحتی میتواند از طریق این رشته هنری امرار معاش کند.
رضازاده مدت زمان صرف شده برای به ثمر رسیدن یک کار قلم زنی را از یک روز تا چند ماه متغیر دانست و افزود: بستگی به نوع کار میتواند کاری تا 6 ماه نیز طول بکشد.
وی در رابطه با بیمه هنرمندان قلم زن نیز تصریح کرد: میراث فرهنگی از افرادی که در صنایع دستی فعالیت دارند یک آزمون به عمل میآورد و در صورت قبولی در این آزمون میتوانند این افراد بیمه شوند که 7 درصد از این بیمه را هنرمند و مابقی را دولت پرداخت میکند.