بیرجند رسا-ولاديمير پوتين رييسجمهور روسيه در تماس تلفني با حجتالاسلام والمسلمين دكتر حسن روحاني رييسجمهوري اسلامي ايران بر موضع مشترک کشورش با ايران براي تلاش جهت ممانعت از حمله نظامي کشورهاي غربي به سوريه تأکيد کرد.
بیرجند رسا-ولاديمير پوتين رييسجمهور روسيه در تماس تلفني با حجتالاسلام والمسلمين دكتر حسن روحاني رييسجمهوري اسلامي ايران بر موضع مشترک کشورش با ايران براي تلاش جهت ممانعت از حمله نظامي کشورهاي غربي به سوريه تأکيد کرد.
به گزارش بیرجند رسا به نقل ازخبرگزاری مهر، روساي جمهور ايران و روسيه شامگاه چهارشنبه در مکالمه تلفني توسل به زور و اقدام نظامي غير قانوني و فاقد مشروعيت عليه کشوري ديگر را نقض فاحش مقررات بينالمللي توصيف کرده و بر ضرورت بکارگيري همه تلاشها و راهها براي جلوگيري از حمله نظامي به سوريه و آسيب رسيدن به مردم اين کشور تأکيد کردند.
رييسجمهوري اسلامي ايران در اين مکالمه تلفني با اشاره به اينکه ايران و روسيه در موضوعات مهم منطقهاي اشتراک نظر زيادي دارند، گفت: ايران علاقمند به گسترش رايزنيها و همکاريهاي دو کشور در زمينههاي مختلف بويژه در مورد مسأله سوريه است.
دکتر روحاني با تقدير از مواضع مستحکم و اصولي روسيه درباره مسايل سوريه ادامه داد: اين مواضع به استقرار آرامش در سوريه و کل منطقه خاورميانه کمک خواهد کرد.
رييسجمهور با بيان اينکه استفاده از سلاح شيميايي از نظر جمهوري اسلامي ايران در هر کجا و توسط هرکس قوياً محکوم است، افزود: اگر پيش از آنکه ماهيت موضوعي روشن شود، درباره آن قضاوت و داوري زودهنگام صورت گيرد، اين ميتواند خطرناک باشد.
روحاني اخبار مربوط به اقدام نظامي احتمالي کشورهاي غربي عليه سوريه را موجب نگراني دانست و تصريح کرد: سوريه موقعيتي حساس و استراتژيک دارد که هرگونه تجاوز نظامي به آن موجب بيثباتي در کل منطقه خاورميانه خواهد شد.
رييسجمهور با تأکيد بر اينکه بايد تلاش کرد تا مانع از حمله نظامي به سوريه شد، گفت: بيترديد حمله نظامي به سوريه همه دستاوردهايي را که کشورهاي صلحدوست به دنبال تحقق آن بودهاند، به خطر خواهد انداخت.
روحاني اضافه کرد: معتقدم از آنجا که دولت سوريه پيروزيهايي را در درگيري ها به دست آورده کشورهاي غربي رخدادهاي اخير را بهانه قرار دادند تا شرايطي ايجاد کنند که اين دولت در مذاکرات آينده از موضعي ضعيف برخوردار باشد.
رييسجمهور اظهار داشت: از آنجا که اقدام نظامي هزينههاي بسياري براي منطقه خواهد داشت، لازم است همه تلاشها براي ممانعت از وقوع آن انجام شود و جمهوري اسلامي ايران در اين راستا آمادگي همکاري گسترده با دولت روسيه را دارد.
دکتر روحاني در بخش ديگري از سخنان خود روابط تهران - مسکو را دوستانه توصيف و تصريح کرد: گسترش اين روابط و ارتقاء سطح همکاريها با روسيه مورد تأکيد دولت جمهوري اسلامي ايران است.
ولاديمير پوتين رييسجمهور روسيه نيز در اين گفتگوي تلفني با بيان اينکه امروز مسايل بينالمللي بسيار پيچيده شده است، گفت: روسيه نيز همچون ايران استفاده از سلاحهاي کشتار جمعي بخصوص تسليحات شيميايي را از سوي هرکس و در هرکجا غيرقابل قبول ميداند، اما متأسفانه تلاشهاي پيشين در خصوص جلب توجه جامعه بينالملل درباره اينکه سلاحهاي شيميايي توسط چه کساني مورد استفاده قرار ميگيرد، مورد بيتوجهي قرار گرفت.
رييسجمهور روسيه با تأکيد بر اينکه در خصوص امکان استفاده از سلاح شيميايي توسط دولت سوريه تاکنون هيچ مدرک و سندي ارائه نشده است، ادامه داد: روسيه به هيچ وجه باور ندارد که نيروهاي دولتي سوريه از سلاحهاي شيميايي استفاده کرده باشند چرا که اساساً به آن احتياج ندارند در حالي که نيروهاي دولتي در سوريه در حال پيشرفت بوده و برتري قابل توجهي دارند.
ولاديمير پوتين با مشابه توصيف کردن مواضع ايران و روسيه درباره مسايل سوريه اظهار داشت: اگر شرکاي آمريکايي ما چنانکه ادعا ميکنند، اطلاعاتي دارند که اثبات ميکند دولت سوريه از سلاح شيميايي استفاده کرده است، بايد اين اطلاعات را در اختيار بازرسان سازمان ملل در اين کشور قرار دهند.
وي مواضع روسيه را اصولي، روشن و مشخص خواند و تأکيد کرد: بر اين باوريم که کسي نميتواند از خارج از سوريه تصميمگيري خاصي را به اين ملت تحميل کند.
ولاديمير پوتين گفت: روسيه با تمام طرفهايي که به نحوي درگير مسأله سوريه هستند، بخصوص ايران در ارتباط است چرا که سابقه همکاريهاي مثبتي در مسائل منطقه اي با ايران داشته است و پيشنهاد ميکنم روابط دو کشور بيش از پيش تقويت شود.
رييسجمهور روسيه در بخش ديگري از سخنان خود ايران و روسيه را همسايگاني برخوردار از روابط بسيار خوب عنوان کرد و اظهار داشت: روسيه بارها حسن سلوک خود در روابط با دوستانش را اثبات کرده و اميدوارم روابط خوب تهران و مسکو در دوران دولت جديد ايران نيز روند رو به رشد خود را طي کند.
ولاديمير پوتين همچنين خواهان گسترش روابط، همکاريهاي اقتصادي و مبادلات تجاري دو کشور و رفع موانع پيشروي ارتقاء تعاملات دوجانبه شد.