بیرجند رسا- امروز پنج شنبه برابر با هفتم شهريور ماه ۱۳۹۲، بيست و يكم شوال ۱۴۳۴ هجري قمري و بيست و نهم آگوست سال ۲۰۱۳ ميلادي است. مهمترين رويدادهاي تاريخ معاصر در اين روز، به شرح زير است:
شهريور ۱۳۸۲
آيت الله سيد محمدباقر حكيم پس از برگزاري نماز جمعه، در انفجاري در شهر نجف اشرف به شهادت رسيد. وي از پيشگامان مبارزه با رژيم صدام حسين بود و در راستاي سرنگوني اين رژيم و نجات دادن ملت عراق از زير بار ظلم و ستم بسيار تلاش كرد.
۷ شهريور ۱۳۶۹
آيت الله العظمي سيد شهاب الدين مرعشي نجفي، درگذشت. كتابخانه اين عالم فرزانه به دليل وجود نسخه هاي خطي نفيس و ارزشمند و گاه منحصر به فرد و كتب قديم مهم و كمياب مورد توجه وافر نويسندگان، دانشمندان، مراكز علمي و تحقيقاتي سراسر جهان است.
۷ شهريور ۱۳۶۰
ناوچه ربوده شده ايراني تبرزين كه ۲۳ مرداد، توسط يك گروه سلطنت طلب در راه انتقال از فرانسه به ايران ربوده شده بود، با فرماندهي جديد ايراني، بندر تولون فرانسه را به قصد آبهاي ايران ترك كرد.
۷ شهريور ۱۳۵۲
اميرعباس هويدا كابينه خود را ترميم و دو وزير جديد وارد كابينه كرد. در اين تغييرات انوشيروان پويان وزير بهداري و جواد شهرستاني وزير راه ومنوچهر شاهقلي وزير علوم و آموزش عالي شدند.
۷ شهريور ۱۳۴۹
ايران و جمهوري متحده عربي (مصر و سوريه) اعلاميه مشتركي منتشر و برقراري مناسبات متقابل را اعلام كردند.
۷ شهريور ۱۳۴۶
به دنبال هجوم ساواك به مدرسه فيضيه قم كه با هدف جمع آوري اعلاميهها و تصاوير امام خميني(ره) صورت گرفت، طلاب در منزل مراجع تقليد تحصن كردند.
۷ شهريور ۱۳۴۲
لايحه قانوني تشكيل انجمنهاي ده و اصلاح امور اجتماعي و عمران دهات توسط نخستوزير وقت براي اجرا به وزارت كشور ابلاغ شد. به موجب اين لايحه واحد عمليات عمراني و اصلاحات اجتماعي ده و قريه تعيين شد و مقصود از ده يا قريه در اين لايحه هر مركز جمعيت روستائي است كه حداقل ۵۰ خانوار در آن به امر كشاورزي اشتغال داشته باشند.
۷ شهريور ۱۳۳۱
آيت الله سيدمحمدتقي خوانساري از مراجع مجاهد و ضد استعماري عصر پهلوي، در همدان درگذشت. از وي فتواهاي سرنوشت سازي در تاريخ معاصر ايران صادر شده كه فتواي ضروري بودن حجاب پس از اعلام كشف حجاب توسط رضاخان، فتواي كمك به فلسطينيان و جنگ با صهيونيسم و نيز فتواي مربوط به حمايت از ملي شدن صنعت نفت از آن جملهاند.
۷ شهريور ۱۳۰۵
نصيرالدوله، وزير معارف و اوقاف وقت اعلام كرد كه فرانسوي ها بر اساس امتيازات دوران مشروطيت هنوز در ايران به كار حفاري و اكتشاف نفت سرگرم هستند و دولت ايران نظارتي بر فعاليت هاي آنها ندارد.
۷ شهريور ۱۳۰۵
وزارت خارجه طي تلگرافي به انتظام الملك، وزير مختار ايران در رم، از وي خواست تا يك متخصص ايتاليايي براي مبارزه با بيماري مالاريا شناسايي و به ايران اعزام دارد.
۷ شهريور ۱۲۹۸
گئوركي چيچرين، كميسر خارجي شوروي در اعلاميه شديد اللحني انعقاد پيمان ۱۹۱۹ وثوق الدوله، نخست وزيروقت، با انگليسي ها را محكوم كرد.
منبع: ایرنا