به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی بیرجند رسا به نقل از مهر، مهری سویزی در برنامه مناظره با محور ازدواج جوانان موارد و مشکلات پیش روی کاهش ازدواج و تاخیر در ازدواج را اینگونه عنوان کرد: وفور معاشرتهای غلط، افزایش طلاق و ایجاد نا امیدی، هجوم هنجار شکنانه سایتها و ماهواره ها، کمبود الگوهای ازدواج های جذاب و سعادتمند،
بیکاری چشمگیر جوانان و رها شدن گرگ نورم از جمله موانع ازدواج است.
وی افزود: متاسفانه امروز سر راه پسرها مشکلات اقتصادی و سر راه دخترها مشکلات فرهنگی قرار دارد. آنهایی که دنبال بهترین آرایشگرها و جهیزیه ها و سالن ها بودند امروز دنبال بهترین وکیل ها هستند. به اعتقاد من با بازگشایی و اجرایی کردن قوانین می توانیم عطر قانون را در جامعه منتشر کنیم و مشکلات قطعا برطرف می شود.
سویزی گفت: بالا رفتن دانش دختران دلیل بر ازدواج موفق نیست چرا که متاسفانه در بالا بردن بینش دختران موفق نبوده ایم و این وظیفه خانواده است. دختران امروزی می گویند من فوق لیسانس گرفتم که آبگوشت درست کنم؟ و این بینشی غلط است و باید ازدواج آسان را ترویج کنیم نه اینکه بنشینیم و چشم هم چشمی را ترویج دهیم. ما در دوران جنگ حتی جهیزیه را با کوپن تامین می کردیم و شرایط بد بود ولی ازدواج زیاد صورت می گرفت و آسان بود.
رئیس مرکز ملی استعدادهای درخشان با بیان اینکه نمی توان اقتصاد را دلیل بر تاخیر ازدواج عنوان کرد گفت: ما بسیاری از دختر و پسرهای پولدار را داریم که هنوز مجرد هستند و دلیل آن این است که هنوز ازدواج در راس امور کشور قرار نگرفته است. و هنوز از عزم ملی استفاده نکرده ایم.
سویزی گفت: 13 میلیون جوان در آستانه ازدواج داریم و باید خیرین ازدواج را ترقیب کنیم تا در کنار دولت وارد گود شوند. همچنین ایجاد صندوق های تعاونی خویشاوندی، 5 سال اجاره مسکن مهر به زوج های جوان و فراخوان عمومی برای دادن ایده های خوب برای تسهیل ازدواج مهمترین کارهایی است که می توان انجام داد.
این مسئول وزارت آموزش و پرورش نقدی هم بر ازدواجهای دانشجویی داشت و گفت: بسیاری بعد از ازدواج های ساده دانشجویی جشن های مفصل می گیرند و تنها می خواهند از تسهیلات آن استفاده کنند.
وی جوانان را به ازدواج فامیلی دعوت کرد و گفت: طلاق در ازدواج های فامیلی 5 درصد و در غیر فامیلی 20 درصد است و این نشانه شناخت بیشتر طرفین است.
سویزی در مورد سایتهای همسریابی هم گفت: اگر سایتها شناسنامه داشته باشند و عملکرد مثبت و مفیدی داشته باشند قطعا این اقدام بسیار مفید و خوب خواهد بود.
رئیس مرکز ملی استعدادهای درخشان وزارت آموزش و پرورش در مورد اینکه می گویند باید دختران شوهر دار با سایر دانش آموزان درس بخوانند گفت: ما دانش آموزانی داشتیم که می آمدند و قصه مسائل زناشویی خود را تعریف می کردند. یا همسر دانش آموز می آمد و می گفت به دلیل تنبیه معلم بچه من افتاده است! ولی راهکاری تعریف کردیم که برای حضور دانش آموزان شوهر دار مجوزی داده می شد.