بیرجندرسا-رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی گفت: ۲ نوع برنامه را برای نیمه شعبان دنبال میکنیم که شامل جشنهای محلهمحور و دیگری برگزاری مراسم محوری در هر شهر است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بیرجندرسا،حجتالاسلام محسن مشرفی روز شنبه در نشست ستاد برنامهریزی جشنهای نیمه شعبان خراسان جنوبی که در دفتر نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بیرجند برگزار شد افزود: بحث محوری این است که رویکرد جشنهای نیمه شعبان، مردمی باشد یعنی مردم تصدیگری کنند اما تسهیل، زمینهسازی و در اختیار قرار دادن امکانات موجود از سوی دستگاهها و نهادها باشد.
وی بیان کرد: مرکز ثقل برنامهها و جشنهای نیمه شعبان مسجد جمکران است اما در استانها و شهرستانها ۲ نوع برنامه داریم از جمله اینکه سیاست محلهمحوری و مسجدمحوری جشنها دنبال میشود.
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی گفت: دوم اینکه مراسم محوری را با سخنران، ذاکر اهل بیت و برنامههای جانبی در هر شهر داشته باشیم و ایجاد فضای شور و نشاط در چارچوب موازین شرعی با استفاده از ظرفیتها و قالبهای هنری مورد تاکید است.
وی با اشاره به آیین چراغ برات که در آستانه نیمه شعبان برگزار میشود اظهار داشت: باید تلاش کنیم با تشریک مساعی و همفکری، نذورات و محتوای این مراسم بهتدریج مدیریت شود.
حجتالاسلام مشرفی ادامه داد: ما بر این باوریم که تاخیر به رسیدن یار نقشههای بدخواهان و طواغیت است و از طرفی معتقدیم که نجات همه بشریت در ظهور حجت حق است لذا نوع برنامهریزی و تلاش ما باید طوری باشد جامعه را برای این امر مهم آماده کنیم.
وی گفت: بنابراین مهمترین راهبردی که در طول سال بهخصوص این ایام دنبال میکنیم، انتقال پیام مهدویت و انتظار و ترویج سبک زندگی مهدوی است همچنین معرفی شخصیت برجسته اهل بیت (ع) به عنوان الگوهایی که جامعه بشری با تمسک به سیره آنها میتواند موفق شود در مقابل کسانی که به ناحق امروز تحت عنوان سلبریتی یا عناوین دیگر مطرح شده و جایگاه چراغهای هدایت را گرفتهاند.
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی افزود: ایام دهه فجر بهخصوص راهپیمایی عظیم ۲۲ بهمن نتیجه همافزایی و همدلی بین همه دستاندرکاران است و همانطور که در میدان این حضور پرشور و نشاط با صمیمیت و بصیرت دیده میشود پشت صحنه نیز همه دستاندرکاران در تلاشاند تا بهترین نتیجه رقم بخورد.
وی گفت: این اتفاقات مبارک که بهخصوص جلوی دشمنان به آنها افتخار میکنیم نتیجه همه تلاشهاست و همین فضای همدلی و همافزایی در مناسبت پیش رو نیز رقم میخورد به ویژه با اعتقادی که در همه ما وجود دارد.
حجتالاسلام مشرفی بیان کرد: سامانهای برای ثبت برنامههای دستگاهها و نهادها در مناسبتهای مختلف راهاندازی کردیم که دسترسی بهتر به زمان و مکان برنامهها را فراهم کرده است.
وی افزود: این سامانه ظرفیت ثبت مشخصات مهمان، سخنران و مداح را دارد لذا برای بهرهبرداری بهتر از حضور مهمانان مراسم نیاز است برنامهها ثبت تا به دستگاههای ذیربط اعلام شود.
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی گفت: از نیمه شعبان حداقل در هر شهر یک دعای ندبه محوری در روز جمعه مدنظر باشد و برای فضاسازی شهرها نیز با همکاری استانداری و فرمانداران درصدد هستیم هر اداره با مساجد محدوده خود مرتبط و فضاسازی در سطح شهر گسترده شود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی هم در این نشست گفت: امسال برنامههای دهه مهدویت با رویکرد نشاط اجتماعی و تقویت روحیه انقلابی دنبال میشود.
سید محمدرضا طالبی افزود: اهتمام ویژه برای ارتقای نشاط اجتماعی در برگزاری جشنهای مردمی مورد تاکید است و در این زمینه از هیچ حمایتی فروگذار نخواهد شد.
وی اظهار داشت: سلسله نشستهای تببین سیره مهدوی مبتنی بر جهاد تبیین، جشنهای میدانی، شاد پیمایی در شهرها و روستاها و ترویج فرهنگ توسل به امام زمان (عج) با قرائت زیارت آل یاسین از جمله برنامههای پیشبینی شده در استان است.
معاون استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه پویشهای مردمی همدلی مومنانه در استان برگزار میشود گفت: حمایت از اجرای طرحهای مردمی در اطعام مهدوی نیز در دستور کار قرار دارد و جشنواره شاد دفاع مقدس مبتنی بر جهاد تبیین توسط گروههای هنری پیشبینی شده که در حوزه دانشآموزی اجرا خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه آذینبندی محافل و معابر باید به شکل متعارف انجام شود افزود: با توجه به مسایل امنیتی و اخلاقی باید از هرگونه سوءاستفاده معاندین در جشنهای نیمه شعبان جلوگیری کرد تا علیرغم همه تلاشها، برنامهها به حاشیه کشیده نشود.
فرمانده انتظامی خراسان جنوبی هم گفت: متولیان برگزاری جشنها باید مراقب باشند که مزاحمتی برای شهروندان ایجاد نشود.
سردار ناصر فرشید افزود: برپایی ایستگاههای صلواتی اقدام خوبی است اما نباید سد معبر و موجب بروز ترافیک سنگین در معابر شهر شود.
وی با تاکید بر لزوم رعایت حال شهروندان بهخصوص در فضاهای بسته اظهار داشت: وظیفه پلیس، تامین امنیت عمومی و پیرامونی محلهای برگزاری مراسم است لذا متولیان باید تمامی امور را در برنامهها رصد کنند.
فرمانده انتظامی خراسان جنوبی گفت: نورافشانی باید در ارتفاع مجاز صورت گیرد و امکانات آن از صنوف دارای مجوز تهیه شود.
تاکید بر مردمی کردن جشنها برای ایجاد شور و نشاط بیشتر، برگزاری جشنهای میدانی، همافزایی دستگاههای اجرایی و توجه بیشتر رسانهها به پوشش برنامههای مردمی از دیگر مباحث مطرح شده در این نشست بود.
تزیین کوچههای انتظار، طرح هر خودرو یک بنر معنوی، توزیع بسته معیشتی، برپایی مواکب، نمایشگاه صنایع دستی، اهتزاز پرچم یا صاحب الزمان، برگزاری کرسیهای آزاداندیشی و برنامههای تبیینی در دانشگاه از برنامههای پیشنهادی دستگاههای اجرایی و نهادها عنوان شد.