بیرجندرسا-استاندار خراسان جنوبی گفت: این استان اگر در حوزه زیرساختها کمبودهایی دارد اما از نظر فرهنگی و مفاخر جلودار است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بیرجندرسا به نقل از روابط عمومی استانداری،جواد قناعت روز شنبه در نشست شورای فرهنگ عمومی استان که با حضور دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور و نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی برگزار شد افزود: خراسان جنوبی با وجود محرومیتهایی که در زیرساختها دارد اما در حوزه فرهنگ ناب اسلامی از غنای بالایی برخوردار است.
وی گفت: ما در خراسان جنوبی به لحاظ تعدد مفاخر و شخصیتهای انسانی وارسته و نیز پررنگ بودن فرهنگ انفاق و مشارکت اجتماعی مردم، جلودار هستیم به طوری که استان در بازسازی صحن امام محمد باقر (ع) عتبات عالیات رتبه اول را دارد و ایام اربعین ۷۰ درصد مواکب مستقر در شهر کاظمین از خراسان جنوبی است.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه فرهنگ عمومی، نظام معنایی و خوب و بد زندگی اجتماعی مردم را شکل میدهد تصریح کرد: اگر فرهنگ عمومی وارد بطن زندگی افراد جامعه شود، سبک زندگی را و همان نظام و ساختاری که عمومی ترین و خصوصیترین کارهاست، به وجود میآورد.
وی افزود: طبق تاکید رهبر معظم انقلاب، اصلاح فرهنگ عمومی از همه کارها مهمتر است چون این کار محور کارهای دیگر است و اگر بتوانیم فرهنگ عمومی را اصلاح کرده و در چارچوب معیارهای دینی و ارزشی قرار دهیم و خروجی آن سبک زندگی اسلامی و ایرانی باشد، توفیقات فراوانی را رقم خواهیم زد.
قناعت اظهار داشت: در عصر حاضر شاهد یکهتازی حوزه فرهنگ در کشور و بروز نقش و نیروی اجتماعی فرهنگ هستیم که وقتی با گذشته مقایسه میکنیم شاهد افزایش آن هستیم اما باید همسویی و هماهنگیهای بیشتری بین برنامهریزان حوزه فرهنگ صورت گیرد.
وی شناخت و اطلاع از وضع شورای فرهنگ عمومی، اصلاح و ارتقای فرهنگ و نظارت بر پیگیری مصوبات در سطوح ملی و استانی را از جمله وظایف اصلی شورای فرهنگ عمومی ذکر کرد و گفت: اگر شوراهای فرهنگ عمومی شهرستانها به معنای حقیقی کلمه فعال شوند با بهرهگیری از ظرفیتهای نخبگانی، شاهد اتفاقات خوبی در سطح استان خواهیم بود.
نماینده عالی دولت در خراسان جنوبی به نقاط قوت و ضعف شورای فرهنگ عمومی استان اشاره کرد و افزود: یکی از نقاط قوت شورای فرهنگ عمومی، فعال شدن دبیرخانه در سطح استان و شهرستانها، مشارکت خوب اعضا در جلسات، توجه ویژه به مسائل محوری، پرداختن به پیامدهای آن و برنامهریزی در این خصوص است.
وی یکی از ضعفهای شورای فرهنگ عمومی خراسان جنوبی را نبود شکلگیری ساختار آن تا پایینترین رده در استان عنوان کرد و گفت: از اعضای شورای فرهنگ عمومی استان و شهرستانها انتظار است که جلسات را به صورت ماهانه برگزار کنند و شاهد فعال شدن شورای فرهنگ عمومی در شهرها باشیم.
قناعت با تاکید بر ضرورت حضور اعضای اصلی شورا در جلسات شورای فرهنگ عمومی و لزوم توجه به مسائل فرهنگی منطقه و اولویتهای ابلاغی کشور گفت: ارزیابی عملکرد و میزان مشارکت مدیران دستگاهها در شورای فرهنگ عمومی باید در دستور کار قرار گیرد.
وی با بیان اینکه باید اعتبار به حوزه فرهنگ اختصاص یابد، بر تقویت ساختار دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی، حمایت از طرحهای ویژه استان از جمله طرح زیست عفیفانه و رویداد تولید طرحهای گرافیکی تاکید کرد.
استاندار خراسان جنوبی برگزاری جشنواره ملی سواد رسانهای جایزه پروفسور معتمدنژاد به میزبانی خراسان جنوبی، اصلاح ترکیب اعضای شورای فرهنگ عمومی و شکلگیری شورا در سطح محلات و مساجد را از دیگر خواستههای خود از دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور اعلام کرد.
وی افزود: این استان زادگاه پدر علم ارتباطات است که از دبیر شورای فرهنگ عمومی انتظار داریم میزبانی جشنواره ملی سواد رسانهای با هدف اعطای جایزه پروفسور معتمدنژاد به خراسان جنوبی واگذار شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی هم در این نشست از برگزاری مراسم بزرگداشت آیت الله اوحدی در تابستان امسال خبر داد و گفت: تقویت هویت ایرانی، اسلامی و انقلابی در سطح جامعه با تمرکز بر دانشآموزان که قشر جوان و نوجوان ما را تشکیل میدهند از مهمترین اولویتهای شورای فرهنگ عمومی است.
علی فرخنده اظهار داشت: نتیجه همه برنامههای دستگاههای فرهنگی استان از جمله بزرگداشت مفاخر علمی، دینی و فرهنگی استان باید تقویت هویت ایرانی اسلامی باشد.
وی افزود: در تمامی بخشها و شهرهایی که نهاد امامت جمعه در آنجا مستقر است جلسات شورای فرهنگ عمومی باید برگزار شود و زیست بوم هر شهرستان در جلسات شورای فرهنگ عمومی لحاظ شود.
دبیر شورای فرهنگ عمومی استان خراسان جنوبی گفت: مدیران و اعضای شورای فرهنگ عمومی که احکام خود را دریافت کردهاند باید شخصا در جلسات شورا حضور یابند.
وی گفت: فلسفه شکلگیری جلسات شورای فرهنگ عمومی، جلوگیری از موازی کاری است و سایر فعالیتها با همکاری این شورا باید انجام شود تا از پراکندگی آرا جلوگیری شود.
فرخنده با اشاره به ارزیابی عملکرد شورای فرهنگ عمومی شهرستانها براساس شاخصهای یازدهگانه افزود: شهرستان قاینات رتبه نخست، سربیشه رتبه دوم، نهبندان و زیرکوه مشترک رتبه سوم و شهرستان درمیان رتبه چهارم را در بخش عملکرد کسب کردند.