بیرجند رسا- معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند:
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی بیرجند رسا به نقل از فارس ، کامبیز مهدیزاده ظهر امروز در کار گروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی خراسان جنوبی اظهار داشت: طرح پزشک خانواده از سال 84 همزمان با سراسر کشور در خراسان جنوبی اجرا شد.
وی با بیان اینکه متوسط تعداد پزشک برای هر مرکز بهداشتی قبل از اجرای این طرح در استان 0.64 درصد بوده است، ادامه داد: سال گذشته این میزان به 1.4 درصد رسیده است.
جمعیت زیرپوشش هر پزشک سال گذشته 4 هزار نفر بوده است
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند متوسط جمعیت زیرپوشش هر پزشک را قبل از اجرای طرح، 8 هزار و 580 نفر دانست و تصریح کرد: سال گذشته این میزان 4 هزار و 123 نفر بوده است.
مهدیزاده با بیان اینکه متوسط تعداد ماما برای هر مرکز بهداشتی درمانی قبل از اجرای طرح 0.57 درصد بوده است، یادآور شد: این رقم در سال گذشته به 1.26 درصد رسیده است.
وی جمعیت زیرپوشش هر ماما را قبل از اجرای این طرح 11 هزار و 81 دانست و اذعان داشت: این میزان در سال گذشته به 4 هزار و 698 رسیده است.
پیشبینی کمبود 31 پزشک در آبانماه سال جاری
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اشاره به دستاوردهای پزشک خانواده استان متذکر شد: درصد ارجاع بیمار به پزشک متخصص از دو درصد به 9 درصد افزایش یافته است.
مهدیزاده با بیان اینکه پیشبینی میشود در آبانماه سال جاری 31 پزشک کم داشته باشیم، افزود: تعداد 76 پزشک در سطح یک استان کمبود داریم.
وی اضافه کرد: تعداد 11 مرکز بهداشتی و درمانی در استان فاقد پزشک هستند.
عدم افزایش مطلوب حقوق یکی از مشکلات پزشک خانواده
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اشاره به حقوق پزشکان در سال جاری گفت: حقوق پزشکان در بخش دولتی یکمیلیون و 920 هزار تومان است.
مهدیزاده ادامه داد: حقوق پزشکان خانواده در سال جاری ماهانه 3 میلیون و 600 هزار تومان است.
وی با بیان اینکه مهمترین مشکلات و موانع جذب پزشک عدم افزایش مطلوب حقوق پزشکان در سالهای اخیر بوده است، اذعان داشت: همچنین حجم بالای کاری، تفاوت درآمد در بخش خصوصی و عدم تمایل و خدمت در مناطق محروم از دیگر مشکلات پزشک خانواده است.