بیرجندرسا- رئیس مجمع تشخیص مصلحت با اشاره به اخلال در سخنرانی خود در مسجد جامع کرمانشاه گفت: دیدید که خودمان را کشتیم که چند کلام صحبت کنیم اما نشد.
هاشمی رفسنجانی گفت: از گذشته تا کنون روحانیت نقش اساسی برای حفظ کشور داشته است که امام (ره) بعد از تاسیس حوزه علمیه قم به عنوان قدرتمندترین پایگاه شیعه به درستی احساس خطر کرد که شاه به دنبال تضعیف و انهدام روحانیت و حوزه است.
رفسنجانی ادامه داد: شاه تصمیم به نابودی حوزه علمیه قم به عنوان مرکزیت جهان تشیع گرفت. حتی تسلیت ها را به حوزه نجف می گفتند. این بود که امام تصمیم راسخ گرفتند که با به کارگیری ظرفیت های بی بدیل حوزه در مقابل این نقشه شوم ایستادگی کنند.
انقلاب با هزینه کم و در غیاب امام پیروز شد
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی ایران در کمتر از ۲ سال به پیروزی رسید، گفت: نمی خواهم زحمت دیگران را کمرنگ کنم اما این روحانیت بود که پیشرو مبارزات بود.
وی افزود: غرب هم شوکه شده بود که روحانیتی که خاصیت احزاب را دارد اما مشکلات نواقص احزاب را ندارد چگونه برنامه های آنها را مختل کرده است. مثل یک حزب عمل می کردیم در جلسات حدیث و روایات برای مردم روشنگری می کردیم و کسی هم نمی توانست به این جلسات تعرض کند.
هاشمی گفت: روحانیت هزینه اقدامات و فعالیت های خود را هم خودش تامین می کرد. یعنی یک حزب قوی که هم خودش برنامه ریزی می کرد و هم خودش بودجه خود را تامین می کرد.
وی با اشاره به اینکه انقلاب در غیبت امام به پیروزی رسید گفت: اغلب مدت هم امام در حبس بودند، انقلاب در غیاب امام پیروز شد. شاگردانی که امام تربیت کرده بوند کار را اداره می کردند. چند ماه بیشتر طول نکشید که پیروز شدیم آنهم با هزینه ای کم که باید گفت دو اعتصاب شکننده در کشور کار را تمام کرد.
هاشمی رفسنجانی با اشاره به اینکه تظاهرات مردم در ایام انقلاب کشته های کمی برجای گذاشت گفت: در درگیریهایی که اتفاق می افتاد مردم را به گلوله می بستند اما عده کمی شهید می شدند و روحانیت پیشروی این مبارزات بود.
عدم وجود شبکه ای مثل شبکه روحانیت در ایران عامل شکست انقلاب ها در منطقه است
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: روحانیت در بعد از انقلاب هم در همه جا مخصوصا در کمیته های انقلابی که تشکیل شد با شبکه سازی نظام را حفظ کردند.
وی ادامه داد: اگر در عراق و افغانستان و مصر این امنیت حفظ نشد به این دلیل بود که این شبکه را نداشتند.
شهید اشرفی اصفهانی وحدت و همدلی را در کرمانشاه تقویت کرد
هاشمی رفسنجانی با اشاره به اینکه روحانیت در جنگ نسبت به جمعیتی که در جامعه داشت شهدای بیشتری را تقدیم کرد گفت: آقای اشرفی اصفهانی در کرمانشاه نمونه ای از این روحانیتی است که آمد و کرمانشاه را موتلف کرد. او عالمی بود که حرف های خود را با خون خود امضاء کرد.
هاشمی ادامه داد: مردم وقتی می بینند که روحانیت حرف و عمل یکسانی دارد قرآن و اخلاق می آموزد اعتماد می کنند و احترام می گذارند.
هاشمی رفسنجانی با اشاره به وحدت و همدلی حاکم در میان اقوام و مذاهب در کرمانشاه گفت: اینجا همه مذاهب و اقوام با مسالمت با هم زندگی می کنند.
اوی ادامه داد: اما متأسفانه می بینیم که امروز عده ای هستند که آنقدر خود را مومن می دانند که حاضرند به خود بمب ببندند و شیعه ها را بکشند. این اختلافات به دلیل افراط هایی است که هم در شیعه و هم در سنی وجود دارد و باید از آنها پرهیز کرد.
وی با توصیه به روحانیون گفت: هستند در کشور ما جوان هایی که برای خود اعتقادات و روحیاتی دارند، ما باید با آنها با سعه صدر رفتار کنیم.
هاشمی ادامه داد: ما نباید رقیب خود را برای از میدان بیرون کردن بدنام کنیم، دروغ بگوییم و یا فریب بدهیم. ما طلبه ها نباید اهل افراط و تفریط باشیم.
عملکرد دولت گذشته مردم را به روحانیت بدبین کرد
هاشمی رفسنجانی گفت: من فکر میکنم انتخابات اخیر مثال خوبی بود. دولت با کاری که کرد و با عملکردی که داشت مردم را به روحانیت بدبین کرد. به هر حال روحانیت مسئول شناخته می شد اما با برخی تحریفات عجیب به روحانیت بدبینی ایجاد شد.
وی افزود: کسانی به من مراجعه می می کردند که ما را مسخره می کنند، در اتوبوس در اماکن عمومی مجبوریم لباس شخصی بپوشیم.
دیدید که امروز خودمان را کشتیم بگذارند حرف بزنیم
رفسنجانی با اشاره به اخلال در سخنرانی عصر امروز خود در مسجد جامع کرمانشاه گفت: دیدید که امروز عصر خودمان را کشتیم که چند کلام صحبت کنیم اما نشد.
وی افزود: به هرحال ما طلبه ها هم می توانیم خوب عمل کنیم هم بد. از اختلاف هایی که امروز در جامعه افتاده است باید بپرهیزیم و وارد برخی جریانات نشویم.
وی در پایان اظهار امیدواری کرد روحانیون قدر خود را بدانند و در مسیر دوری از افراط و تفریط قدم بردارند.