کدخبر: ۸۲۹۸
۲۵ مهر ۱۳۹۲ ساعت ۰۷:۳۰
چاپ

سرمقاله اورشلیم پست:

وحدت علیه ایران / دشمنان مذاکرات گرد هم می آیند

وحدت علیه ایران / دشمنان مذاکرات گرد هم می آیند

بیرجند رسا- روسیه و چین ، بدون دریافت امتیازی از سوی ایران ، پیشاپیش ایالات متحده و اتحادیه اروپا را تحت فشار گذاشته اند تا روند کاهش تحریم ها را علیه تهران آغاز کنند. ظاهرا، منطق زیربنای این حرکت ، " اعتمادسازی" عنوان شده است.

 در آستانه مذاکرات هسته ای جمهوری اسلامی ایران با گروه 1+5 رسانه های خارجی هر روز تحلیل های مختلفی ارائه می دهند که نشان از اهمیت بالای این موضوع دارد. به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی بیرجند رسا به نقل از بولتن نیوز، روزنامه اسرائیلی اورشلیم پست در سرمقاله خود نوشت: در مورد بهترین راه مقابله با برنامه هسته ای ایران، ناگزیر اختلافاتی پیش خواهد آمد.
این هفته ، یک هیئت ایرانی آماده می شود تا در ژنو با نمایندگان 1+5 ( آمریکا ، چین ، روسیه ، بریتانیا ، فرانسه و آلمان ) دیدار کند . گویا ایرانیان پیشنهادی برای برنامه هسته ای خود به این نشست خواهند آورد. و از آنجا که جزئیات پیشنهاد ایران از پیش مشخص شده ، هم در میان اعضای گروه 1+5 و هم خارج از آن اختلاف نظراتی برسر آنچه که دقیقا باید از جمهوری اسلامی به عنوان شرط کاهش تحریم ها خواسته شود، بروز خواهد کرد.
روسیه و چین ، بدون دریافت امتیازی از سوی ایران ، پیشاپیش ایالات متحده و اتحادیه اروپا را تحت فشار گذاشته اند تا روند کاهش تحریم ها را علیه تهران آغاز کنند. ظاهرا، منطق زیربنای این حرکت ، " اعتمادسازی" عنوان شده است.
خوشبختانه هیچ نشانه ای وجود ندارد از اینکه کشورهای غربی به تقاضای احمقانۀ روسیه و چین تن در دهند. حتی اروپایی ها نیز تا اینجا محکم پای حرف خود خود ایستاده اند. ویلیام هیگ ، وزیر امور خارجه بریتانیا ، هفته گذشته اعلام کرده که ایران باید گام های جدی و عملی بردارد و دست از جاه طلبی های هسته ای خود بردارد تا لندن روند پیشرفت تحریم ها را متوقف کند.
با اینکه، تعداد کمی از آنها خواستار افزایش تحریم ها هستند، اما وندی شرمن ، معاون وزیر امور خارجه در امور سیاسی که رهبری تیم مذاکره کنندۀ امریکا با ایران را نیز بر عهده دارد ،از مجلس سنای امریکا خواسته " تصویب تحریم های بیشتر علیه ایران را به تعویق بیاندازد" احتمالا ، صرفنظر از چین و روسیه ، بریتانیا ، فرانسه و آلمان هم ، با این امر موافقت خواهند کرد.
برخی اعضای روشن فکرتر کنگره اما با این موضوع همراهی نمی کنند. مثلا مارک کرک ، سناتورجمهوریخواه از ایالت ایلینوی ، اعلام کرده : " وزارت امور خارجه نباید به سیاست تشویق و مماشات اروپا توجه کند و مجلس سنا را برای به تاخیر انداختن تحریم های جدید زیر فشار بگذارد ، آنهم در شرایطی که ، حامی تروریسم جهانی با سرعت به سمت قابلیت تولید سلاح های هسته ای پیش می رود . "
کرک و سایر قانونگذاران ایالات متحده – از هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه – با لحن متقاعد کننده ای استدلال می کنند که تا زمانی که ایران دستیابی به قابلیت تولید سلاح های هسته ای را دنبال می کند، موشک های بالستیک می سازد و از تروریسم جهانی حمایت می کند ، اعمال نهایت فشار اقتصادی، بهترین فرصت برای موفقیت دیپلماسی است.
نخست وزیر بنیامین نتانیاهو، هم هفتۀ گذشته همین پیام را به همتایان فرانسوی و انگلیسی خود داده است.
1+5 ، باید پیش از مذاکرات سه شنبه با ایران، این پیامی را منتقل کند که تحریم های اضافی در راه است، مگر اینکه در این مذاکرات پیشرفت واقعی حاصل شود . قانون تحریم صادرات ایران ، به عنوان مثال ، که به دنبال محدود کردن هرچه بیشتر خرید و انتقال کالا و خدمات وابسته به دولت ایران است ، باید قبل از شروع مذاکرات به موقع اجرا گذاشته شود ، به نحوی که ایرانیان به خوبی دریابند که اگر مذاکرات پیش رو با شکست مواجه شود آنها امکانات زیادی را از دست خواهند داد.
متاسفانه، به نظر نمی رسد چنین چیزی اتفاق بیافتد.
آنچه که رخ می دهد ، به نوشتۀ وال استریت ژورنال ، این است که حسن روحانی ، رئیس جمهور ایران ، و محمد جواد ظریف ، وزیر امور خارجه ایران ، " بسته پیشنهادی " خود را ارائه می دهند.
واکنش 1+5 چگونه خواهد بود ؟ به ناچار، فشار هایی برای مصالحه با ایرانیان وجود خواهد داشت. استدلال هایی به نفع پذیرش پیشنهادات ایران و ضد استدلال هایی نیز برای رد آنها مطرح خواهد شد. در این روند، یک خطر واقعی وجود دارد که ائتلاف سازمان یافته ای که علیه برنامه سلاح های هسته ای ایران شکل گرفته بود از هم پاشیده شود.
نباید اجازه دهند تا چنین چیزی اتفاق بیافتد. کشورهای غربی باید در مقابل فشار ایران برای رسیدن به قابلیت تولید سلاح های هسته ای مانند سابق متحد و یکصدا باقی بمانند.
تحریم ها ، آرام آرام به هدف مورد نظر ، یعنی وادار کردن ایران به توقف برنامۀ سلاح های هسته ای اش نزدیک می شود. باید به تحریم ها فرصت کافی داد تا کار خود را در زمان مقتضی به اتمام برساند و در صورتی که ایران کمتر از حداقل مورد نیاز را برای به راه آوردن جمهوری اسلامی و برچیدن کامل برنامه سلاح های هسته ای اش پیشنهاد دهد، باز هم باید دور جدیدی از تحریم ها آمادۀ اجرایی شدن باشد.

نظرات

نظرات شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.