بیرجند رسا- «دنی یاتوم» میگوید اگر گزارش «واشنگتنپست» دقیق باشد، ترکیه با افشای هویت جاسوسهای اسرائیل، به تلآویو خیانت کرده است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی بیرجند رسا به نقل از فارس، روزنامه «واشنگتنپست» با انتشار گزارشی مدعی شد ترکیه سال گذشته هویت عامل اطلاعاتی اسرائیل را در اختیار ایران قرار داده است. این خبر به سرعت در روزنامههای اسرائیلی بازتاب پیدا کرد و بسیاری از ترکیه به دلیل این اقدام انتقاد کردند.
با وجود آنکه مقامات صهیونیست تاکنون در این مورد سکوت کردهاند، یک عامل اطلاعاتی سابق اسرائیل به این خبر واکنش نشان داده و گفته است ترکیه با این اقدام به اسرائیل خیانت کرده است.
«دنی یاتوم» مامور سابق موساد با بیان اینکه اگر گزارش «واشنگتنپست» صحیح باشد نشاندهنده «خیانت ترکیه به اسرائیل» است، به رادیو اسرائیل گفته است: این اقدام بر خلاف تمام قواعدی است که سالهاست حاکم است. بر اساس این قوانین نانوشته، وقتی دو سازمان اطلاعاتی با هم همکاری دارند، یکی از این سازمانها نباید با هدف ضربه زدن به سازمان همکار خود اطلاعات دریافتی از آن سازمان را برای دیگران افشا کند.
واشنگتنپست در گزارش امروز خود به نقل از «منابع مطلع» نوشته است ترکیه در سال 2012 عمدا هویت 10 جاسوس اسرائیل را به ایران داده است. به ادعای این گزارش، این اقدام ترکیه در پاسخ به عدم عذرخواهی اسرائیل بعد از حمله نظامیان صهیونیست به کشتی مرمره بوده است.
نظامیان اسرائیلی در سال 2010 با حمله به کشتی فعالان حقوقبشری ترک که با هدف شکستن حصر غزه راهی این منطقه شده بودند، چندین تبعه ترکیه را کشتند. آنکارا بارها عذرخواهی و پرداخت غرامت از جانب اسرائیل را خواستار شده بود. «بنیامین نتانیاهو» سه ماه قبل رسما از ترکیه عذرخواهی کرد، اما هنوز غرامتی به خانوادههای قربانیان این حادثه پرداخت نشده است.
«داوید ایگناتیوس» روزنامهنگار «واشنگتنپست» نوشته است ترکیه در پاسخ به تعلل اسرائیل برای عذرخواهی، مشخصات و هویت «10 ایرانی که در ترکیه با افسران موساد دیدار کردهاند» را به ایران داده است.
«دنی یاتوم» که از سال 1999 تا 2001 ریاست موساد را بر عهده داشت، میگوید ترکیه با این اقدام این جاسوسها را در خطر اعدام قرار داده و حتی ممکن است این افراد تا الان اعدام شده باشند. پایگاه صهیونیستی تایمز اسرائیل تاکید کرده است که نمیتوان اظهارات یاتوم را تائید کرد اما ایران در آوریل 2012 اعلام کرد که 15 جاسوس اسرائیلی بازداشت شده و یک پایگاه جاسوسی اسرائیل در یکی از کشورهای همسایه نیز شناسایی شده است.
در سال 2012 چند ماه پس از حادثه کشتی مرمره نیز، «ایهود باراک» وزیر جنگ وقت رژیمصهیونیستی هشدار داد که ممکن است ترکیه برخی اطلاعات محرمانه اسرائیل را به تهران انتقال دهد.
با این وجود، مقامات ترکیه گزارش واشنگتنپست را رد کردهاند. «مصطفی وارناک» مشاور «رجب طیب اردوغان» نخستوزیر ترکیه در صفحه توئیتر خود این گزارش را «جنگ روانی» خوانده است.