بیرجندرسا-براساس اعلام مدیرگروه بیماریهای واگیردار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند موردی از این پشه در خراسان جنوبی مشاهده نشده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بیرجندرسا به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، جمع آور با بیان اینکه تاکنون ۹ مورد در بندر لنگه استان هرمزگان به صورت انتقال محلی از پشه آئدس به تب دنگی مبتلا شده اند، گفت: تاکنون انتقال این بیماری از طریق افرادی که به کشورهای حاشیه خلیج فارس سفرداشته اند انجام شده است.
وی با بیان اینکه خوشبختانه استان هم به لحاظ بیمارمبتلا به تب دنگی و هم وجود پشه ناقل عاری است، افزود: مراقبتهای بهداشتی در استان تشدید شده و هم اکنو مراقبت خشره شناسی و انسانی درحال انجام است.
مدیرگروه بیماریهای واگیردار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه در استانهای هرمزگان، بوشهر، سیستان و بلوچستان و گیلان پشه ناقل مشاهده شده، گفت: با توجه به مسافرتهایی که در تابستان صورت میگیرد و تغییرات آب و هوایی، هم مرز بودن با کشور افغانستان و بویژه مسافرانی که به کشورهای حاشیه خلیج فارس سفر میکنند احتمال انتقال این پشه و بیماری تب دنگی وجود دارد.
جمع آور با بیان اینکه پشه در دمای ۱۵ تا ۳۰ درجه فعالیت دارد، افزود: فعالیت بیشتر این پشه در ماههای اردیبهشت تا آذر بوده که در هرمزگان به دلیل داشتن دمای بالای و گرمی هوا این انتقال بیشتر نشده ولی از شهریور به بعد احتمال اپیدمی شدن آن وجود دارد.
وی مهمترین علامت بیماری تب دنگی را تب ناگهانی عنوان کرد و گفت: در صورت سابقه مسافرت به مناطق دارای این بیماری و داشتن علائم استخوان درد، تب ناگهانی بیمار هرچه سریعتر برای درمان به مراکز درمانی مراجعه کند.
مدیرگروه بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند افزود: ۸۰ درصد بیماران ناقل فاقد علامت هستند و تنها ۲۰ درصد مبتلایان به این بیماری دارای علامتند ولی مشکلی که وجود دارد انتقال از طریق بیماران فاقد علامت صورت میگیرد که باعث این بیماری میشوند.
وی گفت: هم اکنون ۱۲۸ کشور در دنیا درگیر بیماری تب دنگی است.
گفتنی است تب دنگی یک بیمار ویروسی است که از گزش پشه آئدس ایجاد میشود، اگر این پشه قبلاً فردی را که ویروس بیماری را داشته نیش بزند، ویروس این بیماری را به فرد دیگر منتقل می کند، در غیر این صورت گزش این پشه به تنهایی خطری ندارد