کدخبر: ۸٦۳٦۸
۲٤ مهر ۱٤۰۳ ساعت ۱۰:۲٦
چاپ

مضرات استفاده مداوم از صفحه نمایش برای کودکان

بیرجندرسا-مطالعه‌ای که تقریباً ۱۰۰۰۰ کودک ۹ و ۱۰ ساله را به مدت دو سال ردیابی کرد، ارتباطی بین زمان صرف شده برای تماشای تلویزیون و سایر صفحه‌های نمایش با احتمال بالاتر مشکلات سلامت روان نشان داد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بیرجندرسا به نقل از مشرق، دکتر «جیسون ناگاتا»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه کالیفرنیا، می‌گوید: «استفاده از صفحه نمایش ممکن است جایگزین زمان برای فعالیت بدنی، خواب، معاشرت شخصی و سایر رفتارهایی شود که افسردگی و اضطراب را کاهش می‌دهند».

به گفته محققان، مسائل مربوط به سلامت روان در میان نوجوانان در حال افزایش است.

طبق یک گزارش، نوجوانان امروز نسبت به ۲۰ سال قبل، ۵۰ درصد بیشتر احتمال دارد که یک دوره افسردگی حاد را تجربه کنند و ۳۰ درصد بیشتر دست به خودکشی بزنند.

تیم تحقیق داده‌های سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۸ را برای ۹۵۳۸ نوجوان ۹ و ۱۰ ساله که در یک مطالعه بزرگ رشد مغز کودکان ثبت‌نام کرده بودند، ردیابی کردند. زمان روزانه کودکان در استفاده از صفحه نمایش و میزان تشخیص آنها برای اختلالات رفتاری، افسردگی، اختلال بیش فعالی و سایر مسائل سلامت روان مورد بررسی قرار گرفت.

محققان گزارش دادند: «مجموع زمان زیاد استفاده از صفحه نمایش با تمام علائم سلامت روان مرتبط بود.»

کودکانی که بیشترین میزان زمان را در روز صرف خیره شدن به صفحه نمایش می‌کنند، در مقایسه با کودکانی که میزان استفاده از صفحه نمایش کمتری دارند، ۱۰ درصد بیشتر در معرض خطر افسردگی، ۷ درصد بیشتر در معرض مشکلات رفتاری و ۶ درصد بیشتر در معرض خطر اختلال بیش فعالی بودند.

ناگاتا و همکارانش خاطرنشان کردند: «انواع صفحه نمایش خاص با بیشترین ارتباط با علائم افسردگی شامل چت ویدئویی، پیامک، ویدئو و بازی‌های ویدئویی است.»