بیرجندرسا-معاون انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور گفت: طراحی، ساخت، بهسازی و مرمت آرامگاهها و یادمانهای مفاخر و مشاهیر فرهنگی ایران مورد توجه و اهتمام ویژه انجمن آثار و مفاخر کشور قرار دارد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بیرجندرسا به نقل از ایرنا،علیرضا حبیبی روز دوشنبه در آیین اختتامیه نخستین کنگره ملی ابن حسام خوسفی در دانشگاه بیرجند افزود: احداث باغ مزار، بهسازی و مرمت آرامگاه از جمله برای محمدرضا لطفی در گرگان، هوشنگ ابتهاج در گیلان، قیصر امین پور در استان خوزستان، جرجانی در گلستان ، شهید شهاب الدین سهروردی در زنجان، حزین لاهیجی در بنارس هندوستان و شریعتی در سوریه امسال در دستور کار قرار دارد.
وی ادامه داد: بدون شک بهسازی و توسعه مجموعه آرامگاهی ابن حسام خوسفی نیز در اولویت ویژه انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور قرار میگیرد.
معاون انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور بیان کرد: استان خراسان جنوبی یکی از ظرفیتهای بزرگ حوزه مفاخر کشور هست و این ظرفیت میتواند برای توسعه معنادار در حوزههای دیگر به عنوان یک زیرساخت تلقی شود.
وی ضمن قدردانی از افرادی که برای معرفی مفاخر و مشاهیر ایران کمک کردهاند گفت: برای همه افرادی که با فضل، علم و کمال خود تلاش کردند تا راه را برای نسل امروز که آیندگان فردا و هویت آفرین خواهند بود و همچون ریشههای کهنسال و مستحکم خود که از دل تاریخ سر برآورده و ابن حسام خوسفی، فردوسی، سعدی و حافظ شده و مایه فخر و مباهات ایران شدند سر تعظیم فرود میآوریم.
حبیبی تصریح کرد: انجمن آثار و مفاخر فرهنگی ایران که به درازای بیش از یک قرن پیشینه دارد امروز مفتخر است در راس هیئت امنای آن مقام عالی ریاست جمهوری و همچنین سه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علوم، تحقیقات و فناوری و میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی حضور دارند.
وی ادامه داد: این انجمن دیرپای هم برای ساخت بنای مقبرههای مفاخر و هم برای توسعه اندیشههای آنان در قالب نشر آثار مفاخر و همچنین بزرگداشت و نکوداشت مفاخر برای شناسایی آنان به نسل امروز تلاش کرده تا بتواند در این سه رهگذر بزرگ ایران را دوباره به نسل و جهان امروز معرفی کند.
معاون انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور با اشاره به برگزاری نخستین کنگره ملی ابن حسام خوسفی تصریح کرد: شاید آن زمان خوسف یک روستا بوده که ابن حسام در آن زندگی کرده است اما امروز نام خوسف به برکت این مَفخرِ جهانگستر از فرامرزها عبور کرده است.
وی با تاکید بر اینکه مفاخر متعلق به یک خاک یا منطقه نیستند بلکه متعلق به همه بشریت هستند عنوان کرد: ابن حسام خوسفی فقط متعلق به استان خراسان جنوبی نیست کما اینکه فردوسی هم امروز فقط متعلق به سرزمین طوس نیست.
حبیبی یادآور شد: ۲۹ آذر سال گذشته موضوع برگزاری کنگره ملی ابن حسام خوسفی مطرح شد و در بازدیدی که از آرامگاه او داشتیم بر بهسازی و توسعه آرامگاه تاکید شد و همچنان بر این عهد هستیم.
وی از رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور به عنوان یک فرد فرهنگی مدافع مفاخر فرهنگی یاد کرد و افزود: وی در آیین رونمایی از نخسین مجسمه مولانا جلال الدین بلخی در تهران تاکید کرد در حوزه مفاخر هرگونه همکاری نیاز باشد حمایت خواهد کرد.
معاون انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور ادامه داد: برای توسعه پایدار مجموعه آرامگاهی ابن حسام خوسفی یک برنامه ریزی مدون نیاز است و در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور پشتیبان این مهم خواهیم بود.
وی با بیان اینکه امروز قدیمیترین و ارزشمندترین نسخه مصور خاوران نامه ابن حسام خوسفی که متعلق به موزه هنرهای تزئینی تهران بود وارد بیرجند شد تصریح کرد: این نسخه سال ۱۳۸۱ چاپ شد و انجمن آثار و مفاخر فرهنگی مجدد با یک پیش گفتار نو از ابن حسام اصل نسخه را دوباره تجدید چاپ خواهد کرد و در معرض تماشای مردم فرهنگ دوست ایران قرار خواهد داد.
حبیبی تاکید کرد: نام بلندآوازه ابن حسام خوسفی بعد از ایران در سرزمین هندوستان چشم نوازی و دل نوازی کرد لذا پیوندهای فرهنگی دیرینه بین این سرزمین و هند تجدید بنا خواهد شد.
رئیس مرکز فرهنگی سفارت هند در ایران هم گفت: کشور هندوستان با ایران دارای هزاران رفاقت و نزدیکی بوده و دلهای هندیها به ایرانیان نزدیک است، این مهم را میتوان در تاریخ و پیشینه این دو کشور یافت.
پروفسور بلرام شکلا افزود: هر چند روابط هندوستان با دیگر کشورها بر اساس اقتصاد آنهاست اما با ایران روابط اخوت داشته و هزاران سال قبل برمیگردد.
وی بیان کرد: در جهان کنونی که همه بر طبل جنگ میکوبند روابط هند با ایران طبیعی بوده و از هزاران سال قبل بر پایه دانشمحور بوده است، بگونهای که فرزندان این سرزمین نطق گویا را بر مال دنیا ترجیح دادهاند.
رایزنی هند در ایران تصریح کرد: ابن حسام خوسفی از جای جای ایران تا هندوستان شناخته شده حتی کتابهای او ابتدا در هندوستان و سپس در ایران چاپ و منتشر شده است.
وی با تاکید بر اینکه ایرانیان شعر، زبان، غذا، معماری و دین هندوستان را غنا بخشیدند عنوان کرد: سعی میکنیم دوباره پیوند هند با خراسان جنوبی به خصوص شهرستان خوسف توسعه یابد.
در این مراسم از تمبر یادبود ابن حسام خوسفی، کتاب «لؤلؤ مکنون» شامل آثار خوشنویسی اشعار منتخب دیوان ابن حسام و کتاب «نیام حیدر» حاوی ۳۰ اثر تصویرنگاری از متن ابیات خاوراننامه رونمایی شد.