بیرجندرسا-استاندار خراسان جنوبی گفت: بحث خواهر خواندگی شهر خوسف با حیدرآباد هند پیگیری میشود و امیدواریم شاهد برگزاری بزرگداشت ابن حسام خوسفی ابتدا در سفارت هندوستان در تهران و سپس در دانشگاه حیدرآباد هند باشیم.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بیرجندرسا به نقل از روابط عمومی استانداری،جواد قناعت روز دوشنبه در آیین اختتامیه نخستین کنگره ملی ابن حسام خوسفی در دانشگاه بیرجند افزود: مرمت و بازسازی آرامگاه ابن حسام خوسفی در دستور کار قرار دارد.
وی ادامه داد: در خصوص توسعه آرامگاه ابن حسام و فضای اطراف آن نیز مکاتبهای با امضای استاندار با رئیس سازمان برنامه و بودجه برای تامین اعتبار مورد نیاز انجام میشود.
استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه رویکرد فعالیتهای فرهنگی و هنری استان مبتنی بر نقشه مهندسی فرهنگی کشور است اظهار کرد: در این نقشه مهندسی نسبت به توجه به مفاخر و مشاهیر، توجه به سبک زندگی اصیل ایرانی اسلامی، توجه به مد و لباس و گویشها به ویژه توجه به زبان فارسی تاکید شده است.
وی ادامه داد: همچنین در نقشه مهندسی فرهنگی کشور نسبت به موسیقی اصیل ایرانی اعم از نوایی، مقامی و سنتی تاکید شده و بحث تقویت هویت ایرانی و اسلامی در اولویت قرار دارد.
قناعت با بیان اینکه دست خراسان جنوبی برای برگزاری بزرگداشت مفاخر و مشاهیر پر است اظهار کرد: این استان دارای ظرفیتها و پتانسیل زیادی در حوزه نیروی انسانی، اساتید و مفاخر است و نخستین کنگره ملی ابن حسام خوسفی برگزار و بزرگداشت آیت الله تهامی نیز در دستور کار قرار دارد.
وی عنوان کرد: یکی از کشورهایی که از حیث اصالت و ریشه دارای غنا و قوام فرهنگی است ایران بوده و به تبع خراسان جنوبی در این حوزه جزو استانهای ممتاز و پیشرو محسوب میشود.
استاندار خراسان جنوبی یادآور شد: در کنار وجود مفاخر و مشاهیر، این استان دارای فرهنگی غنی بود و در سه سال اخیر چهار اثر تاریخی و طبیعی استان از جمله ژئو پارک طبس، کاروانسراها و اخیرا روستای اصفهک ثبت جهانی شد.
وی گفت: ثبت جهانی کردن آثار به سادگی نیست بلکه بعد از یک رقابت درون خانوادگی بین ادارات میراث فرهنگی کشور و رقابت بین کشورها به سختی حاصل میشود.
قناعت با اشاره به ثبت جهانی سازمان ملل روستای اصفهک طبس تصریح کرد: هفته گذشته به میزبانی کشور کلمبیا از ۲۵۰ روستای کشورهای دنیا که در این همایش مطرح شد ۴۰ روستا ثبت جهانی شد که روستای اصفهک و کندوان آذربایجان شرقی ثبت جهانی شد.
وی با اشاره به ثبت جهانی ۱۰ اثر تاریخی و طبیعی در هفت حوزه استان افزود: خراسان جنوبی از استانهای با اصالت، قدیمی و ریشهدار کشور و دارای مفاخر و مشاهیر فراوان است که در کنار این ظرفیت آثار تاریخی و باستانی قابل توجهی نیز وجود دارد.
رئیس دانشگاه بیرجند هم گفت: ابن حسام خوسفی حماسه سرای قرن نهم هجری است که در خصوص فضل و دانش تامل کرده است.
احمد لامعیگیو با بیان اینکه اندیشههای ابن حسام خوسفی میتواند گرهگشای معضلات امروز فرهنگی کشور باشد، افزود: با توجه به اینکه ایران از همه طرف مورد آماج تهدیدات و حملات فرهنگی دشمن قرار دارد، مهمترین دفاع در مقابل این حملات، حفظ و احیای میراث فرهنگی کشور است.
وی بیان کرد: همایش علمی بزرگداشت ابن حسام به پیشنهاد انجمن آثار و مفاخر فرهنگی با هدف آشنایی پژوهشگران و معرفی آثار این ادیب و تبیین نقش و جایگاه ابن حسام در فرهنگ آیینی، اندیشه دینی و تفکر ملی به تصویب رسید.
رئیس دانشگاه بیرجند ادامه داد: پس از فراخوان این همایش مقالات حدود ۱۵۰ محقق در تارنمای همایش ثبت شد که از این تعداد ۱۳۰ نفر مقالات و تحقیقات ارزشمند خود را به دبیرخانه همایش ارسال کردند.
وی با اشاره به چاپ حدود ۹۰ مقاله و ارائه ۱۲ مقاله در قالب پنل عنوان کرد: در مقالات، سخنرانیها و گفت وگوهای پژوهشگران و صاحب نظران این همایش مهمترین نکته بُن مایههای فطری ابن حسام بود.
لامعیگیو افزود: این بُن مایهها بر ۲ پایه ملی گرایی و ولایت مداری استوار است و ابن حسام خوسفی در تاریخ ایران، نقطه پیوند، امتزاج و یگانگی تشیع ادبی و ملیگرایی آرمانی است.
وی ادامه داد: اندیشههای ژرف و بینش عمیق ابن حسام میتواند گرهگشای بسیاری از فسادهای اجتماعی و حلّال انبوهی از معضلات امروز فرهنگی کشور باشد.
رئیس دانشگاه بیرجند با اشاره به ارائه پیشنهاداتی در خصوص کنگره ملی ابن حسام خوسفی عنوان کرد: تاسیس دبیرخانه دائمی همایش سالانه ادبیات ابن حسام خوسفی در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه بیرجند، برگزاری سالانه همایش ادبیات و نامگذاری ۲۸ آبان به نام روز بزرگداشت ابن حسام خوسفی در تقویم رسمی کشور، مرمت و توسعه آرامگاه ابن حسام در کوتاه ترین زمان و ساخت بنای وسیع و باشکوه در سطح سعدیه و حافظیه به نام «حسامیه» در اطراف آرامگاه ابن حسام از جمله پیشنهادات است.
وی ادامه داد: تاسیس قطب علمی و حماسه پژوهی در دانشگاه بیرجند، گنجاندن ۲ واحد درسی با عنوان شاعران قهستان با تاکید بر آثار حکیم نظامی قهستانی و ابن حسام خوسفی در دروس دوره کارشناسی زبان و ادبیات فارسی نیز پیشنهاد میشود.
در این مراسم از تمبر یادبود ابن حسام خوسفی، کتاب «لؤلؤ مکنون» شامل آثار خوشنویسی اشعار منتخب دیوان ابن حسام و کتاب «نیام حیدر» حاوی ۳۰ اثر تصویرنگاری از متن ابیات خاوراننامه رونمایی شد.