بیرجندرسا-معاون رئیس قوه قضائیه و رئیس مرکز حل اختلاف کشور گفت: میانگین زمان رسیدگی به پروندهها از ۳۹ روز در دوره قبل اکنون به ۲۸ روز کاهش یافته و میزان پروندههای ختم به سازش از ۲۹ درصد به بیش از ۴۲ درصد رسیده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بیرجندرسا به نقل از ایرنا، حجت الاسلام هادی صادقی روز شنبه در دیدار با نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی افزود: در دوره جدید قوه قضاییه که با عنوان دوره تحول و تعالی شناخته شده است ساماندهیهای خوبی انجام شده و اتفاقات بزرگی از قبیل افزایش بهرهوری در ابعاد مختلف را شاهد هستیم.
وی با بیان اینکه این اتفاق مهم با همکاری و تعامل همه مجموعه رخ داده است گفت: در بین دوایر دولتی شاید تنها مجموعهای هستیم که گواهی استاندارد بهرهوری را از سازمان ملی بهرهوری دریافت کردهایم.
معاون رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: در گذشته ۳۲ هزار نفر نیرو داشتیم که امروز به ۲۵ هزار نفر رسیده یعنی هفت هزار نفر کاهش داشته اما این کاهش نیرو بدون نارضایتی رخ داد، بیشتر این افراد به مشاغل دیگر روی آوردند اما نیرو جایگزین نکردیم و این منجر به کاهش خدمات در این مجموعه نشده است.
وی عنوان کرد: در دوره قبل سه میلیون و ۷۰۰ هزار پرونده در سال رسیدگی میشد که این میزان در انتهای سال ۱۴۰۲ به پنج میلیون و ۶۵۰ هزار پرونده رسید یعنی با تعداد کمتر نیرو اما شاهد بازدهی چندبرابری بودیم.
حجتالاسلام صادقی افزود: این مهم، اصل و کیفیت کار بوده و تلاش هر چه بیشتر ما افزایش صلح و سازش بین مردم است تا نیاز به صدور رای نباشد و با رضایت طرفین پروندهها مختومه شود.
وی با اشاره به اینکه ۲ بخش داوری و میانجیگری در حال توسعه است اظهار کرد: قانون داوری به حدود ۱۲۰ سال پیش برمیگردد اما از این ظرفیت استفاده نشده و نزدیک به صفر بوده است.
رئیس مرکز حل اختلاف کشور با تاکید بر اینکه بخش داوری را از وضعیت آشفته نجات داده و ساماندهی کردیم ادامه داد: در قانون برنامه هفتم یک بند کاملا صریح در خصوص ساماندهی داوری به ما سپرده شده و مبنای قانونی محکم شده است، لذا داوریهای پراکنده، بی مسئولیت، بدون دانش و توان کافی را کنار زده و داوری حرفهای مدنظر است.
وی از صدور مجوز داوری حرفهای خبر داد و گفت: حدود پنج هزار داور مانند قضات بازنشسته، کارشناسان و افراد خبره تعلیم دیده و گزینش شدند، از این افراد آزمون گرفته شد و در نهایت پروانه داوری حرفهای دریافت کردند و برای پروندهها آرای متقن صادر میشود.
حجتالاسلام صادقی اظهار کرد: در بخش میانجیگری نیز افراد زیادی آموزشهای لازم را فرا گرفتند و ستاد ملی صبر نیز در تمامی استانها برگزار و تشکیل شده است.
وی عنوان کرد: اعضای ستاد صبر از میان علما و روحانیون، ریش سفیدان، بزرگان قبایل و طوایف و مردم انتخاب شدهاند که برای حل اختلافات بین مردم پا درمیانی و مشارکت میکنند.
معاون رئیس قوه قضائیه و رئیس مرکز حل اختلاف کشور یادآور شد: در یک تحول جدید دیگر دادگاههای صلح نیز در همه استانها ایجاد شده است که ماموریت اول آنها ایجاد صلح و سازش به کمک شوراهای حل اختلاف است.
وی افزود: ماموریت دوم این دادگاهها این است که در صورت به سازش نرسیدن طرفین، رای صادر شود این مهم برای تسهیل امور مردم و به نفع آنها راهاندازی شده است.
حجت الاسلام هادی صادقی معاون رئیس قوه قضائیه و رئیس مرکز حل اختلاف کشور صبح امروز (شنبه) از طریق فرودگاه بین المللی شهید کاوه بیرجند وارد خراسان جنوبی شد.
حضور در همایش استانی صلح یاران و ستاد صبر استان، بازدید از مجتمع حل اختلاف بیرجند و محاکم صلح، دیدار با اساتید دانشگاه، دیدار با روحانیون و طلاب در مرکز استان، عزیمت به شهرستان قاینات و بازدید از مجتمع حل اختلاف این شهرستان از جمله برنامههای رئیس مرکز حل اختلاف کشور در سفر دو روزه به خراسان جنوبی پیشبینی شده است.