بیرجندرسا-سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسانجنوبی از فعالیت ۴۸ بازارچه صنایع دستی در خراسانجنوبی خبر داد و گفت: استقرار بازارچههای صنایع دستی در ورودی ۱۲ شهرستان استان مورد تاکید ویژه استاندار قرار گرفته و در حال راهاندازی است علاوه بر بازارچههای صنایع دستی در شهرها نیز فعال است.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی"بیرجندرسا" سید احمد برآبادی سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسانجنوبی امروز در نشست خبری با اشاره به تاکیدات و توجه ویژه استاندار خراسان جنوبی به حوزه گردشگری استان،اظهار کرد: گردشگری جزو سه پیشران اقتصادی استان معرفی شده و به همین منظور جلسات ستاد خدمات سفر به طور مستمر و امسال در کنار پویش نه به تصادف برگزار میشود.
وی از فعالیت ۴۸ بازارچه صنایع دستی در خراسانجنوبی خبر داد و افزود: استقرار بازارچههای صنایع دستی در ورودی ۱۲ شهرستان استان مورد تاکید ویژه استاندار قرار گرفته و در حال راهاندازی است علاوه بر بازارچههای صنایع دستی در شهرها نیز فعال است.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسانجنوبیضمن تاکید بر نقش بازارچههای صنایع دستی در کاهش تصادف نوروزی،تصریح کرد: ۳۹ سیاهچادر نیز در ورودی و جادههای استان با نمایش فرهنگ و زندگی عشایر به عنوان جاذبه گردشگری عشایری مستقر میشود.
برآبادی ادامه داد: با همکاری شرکت مخابرات ساز و کاری اندیشیده شد تا در ورودی تمامی شهرها پیامک خوشامدگویی حاوی لینک جاذبهها و ظرفیتهای گردشگری و نیازمندیها و سایر، برای تمامی مسافران و گردشگران غیربومی ارسال میشود که در کاهش تصادفات و ماندگاری بیشتر مسافران در استان تاثیرگذار خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: بازارچههای صنایع دستی و سیاه چادرهای عشایری از روزهای پایانی اسفند ماه جاری تا ۱۵ فروردین در استان فعال خواهند بود.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسانجنوبی با اشاره به افزایش ۲۲ درصدی کارگاههای صنایع دستی و کارگاه گردی در استان،اذعان داشت: کارگاههایی صنایع دستی از جمله بافتههای دازی، منسوجاتچوبی، آهنگری، مسگری، صنایع فلزی و سایر به صورت زنده برگزار و هنرمندان در کنار بازدید مسافران و گردشگران در حال تولید هستند.
برآبادی با اشاره به تجهیز ۱۲ مدرسه برای همراهان بیماران،ابراز کرد: برای نخستین بار در کنار تمام مراکز و بیمارستانها یک مدرسه برای همراهان مصدومان تصادفی پیشبینی و تجهیز شده است.
وی تبیین کرد: امسال برای نخستین بار هیات اتومبیلرانی در کنار جادهها برای راهنمایی مسافران و گردشگران مستقر خواهند بود.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسانجنوبیبا اشاره به تقارن بهار قرآن و بهار طبیعت به ویژه شبهای قدر،متذکر شد: علاوه بر پخش زنده شبهای قدر از شبکه خاوران، مساجد تاریخی و باستانی استان مانند مسجد جامع قاین، فردوس و بشرویه نیز معرفی و شبهای احیا برگزار میشود.
برآبادی از برگزاری نمایشگاه قرآنهای خطی برای نخستین بار در خراسانجنوبی خبر داد و افزود: تعدادی از قرآنها از آستان قدس به استان منتقل شده و نمایشگاه از ۲۸ اسفند جاری تا ۱۰ فروردین ۱۴۰۴ در باغ اکبریه بیرجند راهاندازی میشود.
وی اذعان داشت: بر اساس بخشنامه کشوری در این ماه مبارک رمضان موزههای استان از ساعت ۹ صبح تا پنج عصر و برخی آثار تاریخی تا ۲۱ برای بازدید علاقمندان و مسافران باز خواهد بود اما برخی مکانها مالک خصوصی داشته و درخواست داریم در ایام نوروز برای بازدید عموم باز باشد.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسانجنوبی بیان کرد: برای اسکان مسافران و گردشگران با مشارکت آموزش و پرورش، انجمن بومگردیها، هتلداران، آژانسهای مسافربری و سایر هماهنگی لازم صورت گرفته است.
وی عنوان کرد: اکنون ۶ هزار و ۲۶۸ نفر اقامتگاه رسمی، ۶ هزار و ۶۳۰ نفر اقامتگاه غیررسمی و هفت هزار و ۶۵۷ نفر اقامتگاه اضطراری آماده اسکان مسافران و گردشگران است.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسانجنوبیگفت: اکنون در استان ۱۰ هتل با ظرفیت ۷۸۰ تخت و ۱۹۳ اتاق، ۶ خانه مسافر با ظرفیت ۲۸ تخت، ۹۹ واحد بومگردی با ظرفیت هزار و ۶۰۰ نفر، ۱۵ مهمانپذیر با ظرفیت ۵۱۸ تخت، مجتمع گردشگری و آبدرمانی و خدمات رفاهی بین راهی با ظرفیت ۶۹۰ نفر، اردوگاه و محوطه گردشگری با ظرفیت ۲۱۲ نفر آماده میزبانی از گردشگران نوروزی است.
برآبادی اضافه کرد: در کنار واحدهای اقامتی تحت نظارت ادارهکل میراث فرهنگی، ۱۳ پایگاه و ۱۴۱ آموزشگاه و ۸۶۴ کلاس با ظرفیت چهار هزار و ۳۲۰ نفر در استان پذیرش میهمانان نوروزی را برعهده دارند.
وی اظهار داشت: همانند سالهای گذشته با وجود کمبود اعتبار، راهنمایان گردشگری در شهرها و روستاهای هدف گردشگری مستقر شدند.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسانجنوبی در ادامه با اشاره به آثار ثبت ملی و جهانی خراسان جنوبی، تصریح کرد: پرونده ثبت جهانی آسبادهای ایران با محوریت خراسان جنوبی از چهار سال قبل در حال تهیه و آمادهسازی است.
برآبادی اظهار کرد: میراث فرهنگی بیشترین تعداد خرید آثار باستانی استان را از بنیاد مستضعفان، شخصی یا سایر داشته است، مبالغ اندک اما هزینه خرید بسیار بالاست لذا یکسری کمکهای فنی به دستگاههای مختلف به عنوان مثال برای ارگ بهارستان بیرجند پرداخت میکنیم.