بیرجندرسا-یک فوق تخصص کبد و گوارش بزرگسالان با تشریح عوامل خطر ابتلا به سرطان کبد، تأکید کرد که برخی از بیماران باید سالانه وضعیت سلامت کبد خود را بررسی کنند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بیرجندرسا به نقل از تسنیم، هرساله در ۱۹ آوریل بهمنظور افزایش آگاهی در مورد بیماریهای مرتبط با کبد "روز جهانی کبد" برگزار میشود. کبد بعد از مغز دومین اندام بزرگ و پیچیدهترین اندام بدن است و بسیاری از عملکردهای حیاتی مربوط به هضم، ایمنی، متابولیسم و ذخیره مواد مغذی در بدن را انجام میدهد.
سرطان کبد یکی از کشندهترین انواع سرطان است و بنابراین تشخیص به هنگام آن، اهمیت بسیار زیادی دارد.
سرطان کبد عبارت است از یک تومور بدخیم که از بافت کبد منشا میگیرد، البته برخی از انواع سرطانهای کبدی نیز از نقاط دیگر منشا گرفته به کبد گسترش یافتهاند.
علائم عمومی سرطان کبد چیست؟
برخی علائم ممکن است با ابتلا به سرطان کبد در ارتباط باشند، البته برخی از این علائم در سایر بیماریها نیز یافت میشوند و به همین دلیل صرف داشتن این علائم به معنای ابتلا به سرطان کبد نیست و نیاز به بررسیهای پزشکی بیشتری وجود دارد. علائم کلی شامل تهوع و استفراغ، کاهش وزن بدون دلیل، کاهش اشتها، درد بالای شکم، ضعف عمومی و خستگی، ورم شکم، تغییر رنگ پوست و زرد شدن چشمهاست.
دلایل بروز سرطان کبد چیست؟
سرطان کبد معمولاً در ارتباط با یک بیماری زمینهای در کبد مثل سیروز کبد یا هپاتیت رخ میدهد. در عین حال مواجهه مستقیم با مواد شیمیایی و سمی، سیگار کشیدن، نوشیدن الکل و ... نیز باعث افزایش خطر ابتلا به این نوع از سرطان میشوند.