بیرجند رسا- رئیس کمیسیون حقوقی خانه کشاورز کشور گفت: هدف از تاسیس خانه کشاورز ساماندهی و هماهنگ کردن کشاورزان کشور برای احقاق حقوق مادی و معنوی است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی بیرجند رسا به نقل از روابطعمومی شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی، سیدمحمد میرمحمدی در دومین همایش خانه کشاورز و نشست اطلاعرسانی ویژه کشاورزان اظهار داشت: خانه کشاورز یک تشکل صنفی است که کشاورزان مطابق اساسنامه میتوانند مشکلات و موانع موجود در صنعت کشاورزی را پیگیری کنند.
وی هدف از تاسیس خانه کشاورز را ساماندهی و هماهنگ کردن کشاورزان کشور برای احقاق حقوق مادی، معنوی و اقتصادی عنوان کرد.
رئیس کمیسیون حقوقی خانه کشاورز کشور ادامه داد: همچنین هدف آن تلاش در راستای جلب مشارکت فعالان بخش کشاورزی است.
تنها 10 درصد بارندگیهای خراسان جنوبی قابل تجدید است
میرمحمدی تصریح کرد: با مواضع عقلانی و تعداد اعضای بیشتر، قدرت چانهزنی و لابیگری خانه کشاورز چندین برابر میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی ضمن اشاره به خلاصه وضعیت منابع آبی استان افزود: در حال حاضر در کشور از میان نزولات جوی 30 درصد آن تجدیدپذیر است و این در حالی است که در خراسان جنوبی با توجه به اقلیم منطقه و نوع بارندگیها تنها 10 درصد بارندگیها قابل تجدید است.
غلامرضایی با اشاره به میزان مصرف آب در بخشهای مختلف کشاورزی، صنعت و شرب و مقایسه آن در سطح جهانی یادآور شد: باید سعی کنیم تا مصرف آب در بخش کشاورزی را از 92 درصد به 87 درصد برسانیم و بخش صنعت را رشد دهیم.
تاکید بر نصب کنتور هوشمند
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی بر ضروری دانستن نصب کنتورهای هوشمند در استان تاکید کرد و گفت: به سبب قانون، آب باید به صورت حجمی تحویل کشاورز شود و حجم آبی که در پروانه بهرهبرداری وی قید شده، عینا در اختیار او قرار میگیرد.
غلامرضایی خاطرنشان کرد: در گذشته بر اساس سند ملی آب که توسط وزارت نیرو و با محوریت جهادکشاورزی تعیین شده است، ساعت کارکرد بر اساس الگوی کشت و به صورت حجمی در اختیار کشاورزان قرار میگرفت که در حال حاضر این روند تغییر کرده است.