کدخبر: ۹۱٦٤
۰۱ آبان ۱۳۹۲ ساعت ۲۰:٤۲
غدیر، پذیرش امتداد ولایت پیامبر(ص) در وجود امیرالمؤمنین(ع) است
بیرجند رسا- مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه تداوم الگوی حکومتی پیامبر(ص) در غدیر تثبیت و توسط ائمه(ع) دنبال شد، گفت: غدیر پذیرش امتداد ولایت پیامبر(ص) در وجود امیرالمؤمنین(ع) است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی بیرجند رسا به نقل از شبستان، حجتالاسلام کاظم لطفیان، مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی، با اشاره به اینکه غدیر قله بعثت رسول الله(ص) است، اظهار داشت: غدیر همان بعثت با رویکرد جدید است که اهداف بعثت را با رویکرد امامت پی میگیرد.
وی با اشاره به اینکه سیاست و حکومتی که در غدیر دنبال میشود، همانی است که پیامبر(ص) آن را پایهریزی کرد، افزود: اما علی(ع) ادامهدهند راه رسول الله(ص) بود و از اینرو میتوان گفت تداوم الگوی حکومتی پیامبر(ص) در غدیر تثبیت و توسط ائمه(ع) دنبال شد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی اظهار کرد: پیامبر(ص) در طول مدت عمر خویش، ارکان نمونه جامع حکومتی مطلوب را ارائه کرد ولی امام علی(ع) بعد از پیامبر، هم در حوزه سیاست داخلی و سیاست بینالمللی جامعترین الگوی حکومتی را به عالم معرفی فرمود.
حجتالاسلام لطفیان با اشاره به اینکه عدالت مهمترین رکن حکومت علی(ع)است، تصریح کرد: توجه به معنویت همزمان با پیشرفتهای مادی مدنظر علی(ع) بود و اگر الگوی حکومتی غدیر مورد پذیرش جامعه اسلامی قرار میگرفت، این عامل پایانی بر همه ستمهای تاریخی بشر بود، چراکه حکومت ولایی با نصبالعین قرار دادن عدالت و معنویت، آرمان شهر اسلامی را پایهگذاری میکرد.
وی با اشاره به تثبیت فرهنگ ولایتپذیری، غدیر را پذیرش امتداد ولایت پیامبر(ص) در وجود امیرالمؤمنین(ع) دانست و گفت: همانگونه که در قرآن فرهنگ ولایتمداری، ولایتپذیری و رابطه امت و امامت به نحو مطلوب تبیین شده، فرهنگ پایهگذاری شده در غدیر نیز دنبالهروی از ولی خدا به عنوان ادامهدهنده مسیر نبوت بدون هیچ شک و شبههای است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی عنوان کرد: غدیر با مشخصکردن مرزبندیهای بین مسلمانان واقعی و مدعیان مسلمانی منجر به انسجام و استواری هویت شیعه شده و به پیروان واقعی پیامبر(ص) مسیر را نشان و آنان را از سردرگمی نجات داد.
حجتالاسلام لطفیان در بیان تلاش ائمه(ع) برای تداوم پیام غدیر در جامعه گفت: اقتدار علمی-معنوی، نفوذ در دلهای مردم و مردم دوستی اهل بیت(ع) باعث شد امامت در بین مردم زنده بماند.
به گزارش روابط عمومی تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی، وی با اشاره به اینکه حضرت فاطمه(س) اول شخصی بود که برای پاسداشت غدیر و اهل بیت(ع) موضوع غدیر را برای جامعه معرفی میکرد، افزود: غدیر و رویکرد آن در متن توجه عصمت و طهارت واقع شده، چنانچه در فرمودهای از امام صادق(ع) آمده است: «اگر به من پیرو علی(ع) بگویند، بهتر از آن است که فرزند علی بگویند زیرا فرزند علی بودن برای من فضیلت و پیرو علی بودن بر من فریضه است» و این حدیث گویای این مطلب است که امامت علی(ع) مرز فضیلت و فریضه برای ائمه هدی(ع) است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان با بیان اینکه اصل واقعه غدیر مورد اتفاق علمای شیعه و اهل سنت است بلکه اختلاف بر سر اهداف این رویداد بزرگ و تاریخی و در حد الفاظ است، یادآورشد: الفاظی که مسیر حرکت را از یکدیگر تفکیک میکند، مثل واژه «مولا» که دو معنای سرپرست، یار و دوست از آن برداشت شده که این اختلاف در برداشتهای حاضر از غدیر باعث ایجاد دو نوع تفکر به حکومت و سیاست بعد از پیامبر شده است.