کدخبر: ۹۵۸۲
۰۵ آبان ۱۳۹۲ ساعت ۲۰:۱۱
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی:
بیش از 14 هزار هکتار از اراضی خراسانجنوبی زیرکشت زعفران است
بیرجندر سا- رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی گفت: در خراسانجنوبی 14 هزار و 262 هکتار از اراضی بارور و غیربارور زیرکشت زعفران است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی بیرجند رسا به نقل از فارس, غلامرضا هادربادی امروز در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: خشکسالی چند ساله اخیر تاثیر زیادی بر میزان عملکرد و تولید زعفران در خراسان جنوبی داشته است.
وی با بیان اینکه سطح زیادی در قنوات زیر کشت این محصول مقاوم و ارزشمند است، ادامه داد: با توجه به کاهش دبی قنوات و خشک شدن برخی قنوات به همراه کاهش کیفیت آبهای زیرزمینی این عملکرد به چهار کیلوگرم در هکتار رسیده است.
تولید 48 تن زعفران طی سال گذشته در خراسان جنوبی
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی تصریح کرد: راهکارهای سازمان جهاد کشاورزی به طور عمده در راستای افزایش عملکرد در واحد سطح بوده است.
هادربادی گفت: با توجه به محوریت منابع آبی توسعه در اولویت بعدی این سازمان قرار داشته و تنها در مناطق مستعد و براساس برنامههای توسعه به این امر توجه میشود.
وی با بیان اینکه 14 هزار و 262 هکتار از اراضی بارور و غیربارور در خراسان جنوبی زیرکشت زعفران است، اذعان داشت: در سال گذشته حدود 48 تن زعفران در خراسان جنوبی تولید شده است.
زعفران خراسان جنوبی در زمره محصولات ارگانیک کشور
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی یادآور شد: در زمینه انتخاب زمین و مناطق مستعد، آمادهسازی براساس اصول فنی و استفاده از بذر(پیاز) مرغوب، سالم و دارای وزن بالای هشت گرم به منظور کوتاه کردن زمان گلدهی آموزشهای لازم به کشاورزان برای تولید کیفی محصول زعفران در مراحل کاشت، داشت و برداشت انجام میشود.
هادربادی اضافه کرد: همچنین جوانسازی مزارع زعفران، تغذیه مناسب و استفاده از کودهای آلی شامل ورمیکمپوست و کود حیوانی پوسیده به میزان کافی با هدف افزایش درصد مواد آلی خاک، اصول و روشهای صحیح برداشت، فرآوری و بستهبندی زعفران صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه محصول ارگانیک به محصولی اطلاق میشود که در تولید آن از سموم و کودهای شیمیایی استفاده نشده یا باقیمانده این مواد در محصول نهایی مشاهده نشود و یا حداکثر در حد مجاز باشد، متذکر شد: محصول زعفران به دلیل اینکه از گذشته بیشتر کشاورزان از کودهای حیوانی برای تغذیه آن استفاده میکردند در زمره محصولات ارگانیک قرار دارد.
فعالبودن 5 واحد صنعتی برای بستهبندی و فرآوری زعفران در خراسان جنوبی
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی ادامه داد: این امر در مزارعی که در مبارزه با علفهای هرز از روشهای مکانیکی استفاده نموده و سموم و کودهای شیمیایی استفاده نکرده یا در حد مجاز رعایت میشود، محقق میشود.
هادربادی به تعداد پروانههای تاسیس صادر شده برای فرآیند بستهبندی و فرآوری زعفران در خراسان جنوبی اشاره کرد و افزود: در خراسان جنوبی برای 17 واحد صنعتی با ظرفیت 62 تن پروانه تاسیس صادر شده است.
وی با بیان اینکه در خراسان جنوبی هفت واحد با ظرفیت 22 تن دارای پروانه بهرهبرداری هستند، خاطرنشان کرد: در حال حاضر در بحث فرآیند بستهبندی و فرآوری زعفران در خراسان جنوبی پنج واحد صنعتی با ظرفیت 19 تن فعال هستند.