کدخبر: ۹٦۱۸
۰٦ آبان ۱۳۹۲ ساعت ۲۱:۲۱
جایگاه «بی بی» در صفحه جدید شطرنج خاورمیانه کجاست؟
بیرجند رسا- در شرایطی که شرایط منطقه ای با باقی ماندن اسد در قدرت و بلند شدن زمزمه های بهبود روابط تهران و واشنگتن تغییر کرده،نتانیاهو با خشمی که نسبت به محور مقاورت دارد،چه خواهد کرد؟
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی بیرجند رسا به نقل از شبستان, پس از انصراف آمریکا از حمله نظامی به سوریه،بنیامین نتانیاهو،نخست وزیر رژیم صهیونیستی که سوریه را یک زمین بازی برای ایران و حزب الله می داند،از تغییر جهت غیر منتظره وزش بادهای سیاسی شوکه و خشمگین شد.
نتانیاهو در اواخر اگوست با حالتی تهاجمی به خبرنگاران گفت:رژیم اسد به تنهایی عمل نمی کند،ایران و حزب الله نقش مهمی را در کمک به سوریه ایفا می کنند.در حقیقت،رژیم اسد یک مشتری تمام عیار برای سوریه و سوریه هم زمین آزمایش ایران شده است.
اما نتانیاهو به این نکته اشاره نکرد که شورشیان اپوزیسون سوریه نیز تنها عمل نمی کنند بلکه عناصر القاعده و تیم تروریست هایی که گفته می شود حملات پیچیده 11 سپتامبر را طراحی کردند نیز برای برکنار کردن اسد از قدرت به شورشیان کمک می کنند.
در عصر همان روزی که انتظار حمله آمریکا به دمشق می رفت،سایه مشی سیاسی بر سایه جنگ سنگینی کرد و این در حالی بود که اوباما هم به خاطر شکست نخست وزیر انگلیس در به دست اوردن حمایت مجلس عوام برای حمله به سوریه از بریتانیا ناامید شده بود.
به همین دلیل بود که اوباما تصمیم گرفت پیش از آنکه به نیروهای نظامی اش اجازه هرگونه عملیاتی علیه سوریه را بدهد،تصمیم گرفت تایید کنگره را برای این اقدام بگیرد.
این تصمیم اوباما موجب شگفتی بسیاری از جمله سران رژیم صهیونیستی به ویژه نتانیاهو شد.
اینجا بود که کمیته امور عمومی رژیم صهیونیستی در آمریکا (آیپک) دست به کار شد و با به کارگیری صدها فعال تلاش کرد تا حمایت کنگره را برای حمله نظامی علیه سوریه به دست بیاورد.
اما ناامیدی از جنگ تمام عیار آمریکا علیه سوریه زمانی بود که جان کری،وزیر خارجه آمریکا متعهد به انجام اقدام نظامی محدود شد تا تنها تنبیهی برای دولت اسد به خاطر به کارگیری سلاح های شیمیایی باشد.
اگر جنگ با ایران دور آخر بازی شطرنج در جنگ منطقه ای باشد،بالا و پایین کردن مسئله حمله نظامی به سوریه اهداف رژیم صهیونیستی در منطقه را با تهدید جدی مواجه می کند.
سفیر رژیم صهیونیستی در امریکا می گوید:ما همیشه خواستار رفتن بشار اسد بوده ایم،ما همواره بد های را که مورد حمایت ایران نباشد به بد هایی که مورد حمایت ایران باشد،ترجیح داده ایم.
وی می افزاید:سقوط دولت اسد،محور استراتژیک که از تهران به دمشق تا بیروت کشیده شده است را ضعیف می کند و ما رژیم اسد را نقطه عطف این محور استراتژیک می دانیم.
اما حالا رژیم صهیونیستی خود را در شرایط بسیار سخت تری می داند.
در ایران که یکی از پایه های مقاومت است،محمود احمدی نژاد کنار رفته و حسن روحانی که فردی میانه رو است رییس جمهوری ایران شده است.
روحانی موفق شده تا حدی روابط ایران را با متحد درجه یک رژیم صهیونیستی یعنی آمریکا بهبود ببخشد تا انجا که اوباما حتی برای انجام مکالمه تلفنی با رییس جمهوری ایران پیشقدم شد.
اوباما بعد از این مکالمه تلفنی گفت که رهبران هر دو کشور،دیپلمات های خود را برای رسیدن به توافق هسته ای به کار می گیرند.
پس از آن هنگامی که مقامات آمریکایی و ایرانی گفتگوهای هسته ای در ژنو را آغاز کردند و حرف هایی از کاهش تحریم های اعمال شده علیه تهران به میان بود،نتانیاهو در کنیست از احتمال حمله یکجانبه به تاسیسات هسته ای ایران سخن گفت.
به طور قطع،نتانیاهو چیزی بیش از اقدام شرورانه آمریکا برای بمباران تاسیسات هسته ای ایران در نطنز و فردو نمی خواهد.
این در حالی است که آمریکا پس از تجربه تلخ جنگ در عراق و افغانستان سعی می کند تا از بروز جنگی دیگر به هر قیمتی اجتناب کند.
در اینجا یک سوال باقی می ماند:آیا نتانیاهو واقعا برای آغاز یک درگیری منطقه ای با صدور فرمان حمله نظامی علیه ایران خطر می کند؟یا اینکه برای محدود کردن آمال هسته ای ایران بلوف می زند؟
به نظر می آید که پاسخ این سوال برای همه جهان مهم است که باید منتظر آن باشیم.