بیرجند رسا- مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: 425 هزار هکتار از عرصههای منابع طبیعی استان برای تعلیف دام مرتعداران مورد بهرهبرداری قرار گرفته است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی بیرجند رسا به نقل از روابطعمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی، حبیبالله شریفی اظهار داشت: با احیاء منابع طبیعی علاوه بر تثبیت شنهای روان، اهداف مربوط به اصلاح و احیای مراتع، بهبود وضعیت پوشش گیاهی، حفظ منابع آب و خاک، جلوگیری از فرسایش خاک و بهبود عوامل زیست محیطی محقق میشود.
وی ادامه داد: در سالجاری مساحتی حدود 425 هزار هکتار از عرصههای منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی که در سنوات قبل از محل اعتبارات استانی و ملی و با مشارکت بهرهبرداران مرتعی احیاء شده است، برای بهرهبرداری و تعلیف دام مرتعداران صاحب حق استان از اوایل آبانماه با توجه به تعیین ظرفیت به عمل آمده مورد بهرهبرداری قرار گرفته است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی افزود: بخش عمده این عرصهها در محدوده طرحهای مرتعداری، بیابانزدایی و آبخیزداری استان واقع شده است.
شریفی یادآور شد: 345 هزار واحد دامی متعلق به 6 هزار و 250 خانوار دامدار روستایی و عشایری به طور متوسط در سطح استان به مدت 54 روز از این مراتع بهرهبرداری میکنند.
وی متذکر شد: طی این مدت، بهرهبرداران مکلف به رعایت نکات فنی قید شده در پروانههای موقت صادره هستند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: با احیاء عرصههای مذکور، این امر سبب افزایش تولید علوفه خشک و بالطبع علوفه قابل برداشت به میزان 29.75 هزار تن به ارزش ریالی 137.5 میلیارد ریال شده و همچنین منجر به بهبود وضعیت معیشتی و اقتصاد بهرهبرداران مرتعی استان میشود.
شریعتی تصریح کرد: متوسط تولید علوفه قابل برداشت در واحد سطح مراتع استان به طور متوسط معادل 70 کیلوگرم در هکتار و متوسط قیمت هر کیلوگرم علوفه خشک مرتعی معادل 4 هزار و 620 ریال (معادل 70 درصد قیمت جو) منظور شده است.