کدخبر: ۹۹۳۸
۱۰ آبان ۱۳۹۲ ساعت ۲۰:۳۲
چاپ

ساماندهی مزارفرزندانش،تنها انتظار مادرسه شهید سنندجی ازمسوولین

ساماندهی مزارفرزندانش،تنها انتظار مادرسه شهید سنندجی ازمسوولین

بیرجند رسا- دریکی از کوچه های خیابان آبیدرسنندج،مادری به تنهای و فقط با خاطرات شیرین و تلخ کودکی،نوجوانی و جوانی فرزندان شهیدش روزگارش را سپری می کند وچشم به محبت و دلجویی همشهریان و مسوولین استان خود دارد.

مادر شهیدان رحمت الله ،شهریار و شهرام نمکی در دیدار بالاترین مقام سیاسی استان خواستار ساماندهی گلزار فرزندانش در قبرستان قدیمی تایله است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی بیرجند رسا به نقل از بولتن نیوز، در دیدار استاندار کردستان از خانواده نمکی که در سالهای اول پیروزی انقلاب اسلامی همزمان سه فرزندشان را به انقلاب هدیه کردند،مادر این شهیدان تقاضایی از مسوولین داشت بایدبرای الگوی اوج مظلومیت خانواده های شهدا کردستان با طلا بنویسیم.
البته از خانواده ی شهیدکردستانی که با اهدای سه فرزند خود به انقلاب در سه دهه اخیرتنها با حقوق مستمری مرحوم پدر بزرگوار این شهیدان که بازنشسته آموزش و پروش بوده روزگار زندگانی را همراه با غم از دست دادن فرزندانشان سپری کرده اند نبایدانتظاری بیشتر از این داشت.
دریکی از کوچه های خیابان آبیدرسنندج،مادری به تنهای و فقط با خاطرات شیرین و تلخ کودکی،نوجوانی و جوانی فرزندان شهیدش روزگارش را سپری می کند وچشم به محبت و دلجویی همشهریان و مسوولین استان خود دارد.
برخلاف شایعات و تبلیغات نادرست دشمنان انقلاب اسلامی وبرخی افراد نالایق و وضعیت درجامعه که همیشه از دادن سهمیه و امتیاز به خانواده معظم شهداءاز سوی دولت گله مند هستند ،بسیاری از خانواده های ایثارگر و شهداء ما تنها براساس اعتقادات و باورهای خود با هدف حفظ پایداری نظام اسلامی از همه خواسته ها و انتظارات دنیوی خود گذشته اند.
خانواده ارزشمند نمکی در سنندج نمونه ای از این خانواده ها هستند که بجز حقوق مستمری آموزش و پرورش یک ریال از پول بیت المال به خانه نیاورده اند و به گفته خواهر این شهیدان اگر هم مبلغی به آنها داده شده از سوی بنیاد شهید به عنوان احسان جاریه از سوی مادرشان به نیازمندان بخشیده شده است.
حقیقتابه محض ورودبه این منزل مقدس و دیدن مادری نورانی باچادری سفید که نور معنویات تمام وجودش را گرفته بود و دیدن عکس سه فرزند زیر 25ساله این خانواده که در اوج ساده گی ونهایت عزت و احترام و بدون قاب در جلوی تابلوی قرآن منزلشان گذاشته بودند و از آنها به عنوان شهیدان نمکی یاد می کردند تمام وجودم به لرزه درآمد.
در این دیدار صمیمی علیرضا شهبازی استاندار مردمی کردستان با این خانواده معظم،و انتظارات بسیار درد ناک و ناراحت کننده این مادر عزیز و سه خواهر گرامی به عنوان یک خبرنگار در کمال شرمندگی و احساسی درد ناک سنگینی ادای دین آحاد جامعه و مسوولین را نسبت به خانواد های مظلوم شهدای کردستان درک کردم .
این خانواده معظم از حضورشهبازی به عنوان استاندار کردستان در منزلشان بسیار خوشحال بودند واعتراف کردند همیشه مسوولین در گذشته نیزبه دیدار آنها می آمدند،که در طول این سه دهه هیچگاه در حضور آنها خواسته و یا مشکلی را مطرح نکرده ایم ،اما بخاطر مردمی بودن شهبازی و ذکرخیری که از ایشان در جامعه شنیده ایم می خواهیم ،درد دلهایمان را از برخی بی توجهی مسوولین ادارات در برخورد و ادای حق خانواده شهداءبا استاندار در میان بگذاریم .
این مادر بزرگوار که پسرچهارمش را در تصادف از دست داده بود،علاوه بر ساماندهی مزار فرزندانش از سوی بنیاد شهید و شهرداری سنندج ،از استاندار خواست که نوی پسریش را بخاطر اینکه برای خرید و کمک پیش مادر بزرگش می آید از سربازی معاف کنند تا او را تنها نگذارد،البته معاف کردن وی طبق دستورالعمل و قوانین به هیچ وجه ممکن نیست اما استاندار بخاطر نگه داشتن حرمت درخواست مادر سه شهید گفت:کمکش می کنیم جای دوری خدمت نکند میاوریم در استانداری کردستان خدمت کند و به شما هم برسد،البته پیگری معافیت یکی از نوه های این مادر شهید کار غیر ممکنی نسیت ،شاید با تشخیص کمیته های تخصصی تصمیم گری در این زمینه بتوان در برآورده کردن این خواسته اقدامی انجام داد.
*روایت شهادت برادران نمکی از زبان مادر بزرگوارشان
مادر شهیدان نمکی می‌گوید:سال 59 در محله جورآباد سنندج که زندگی می‌کردیم پشت خانه ما زمین متروکه‌ای بود که گروهک‌ها آنجا را «بنکه» خود کرده بودند.
یک روز که داخل منزل نشسته بودم ناگهان صدای تیراندازی بلند شد و پشت سرش هم داد و فریاد چند نفر به هوا رفت با عجله و هراسان از اتاق بیرون آمدم و به سمت حیاط دویدم جلو در که رسیدم شوهر و دخترم را دیدم که غرق در خون جلو در افتاده بودند.
وضعشان را که دیدم با صدای بلند فریاد زدم و رحمت‌الله را صدا کردم که به دادمان برسد، وی که آمد پدر و خواهر زخمی‌اش را بلند کرد و به داخل منزل برد به سمت کوچه دویدم که ببینم چه خبر است، تعداد زیادی افراد مسلح را که دور تا دور خانه را محاصره کرده بودند را دیدم.
تنها کاری که از دستم بر می‌آمد این بود که با تمام توان سرشان داد بکشم آنها را به باد دشنام گرفتم و گفتم ای خدا بی‌خبران از جان ما چه می‌خواهید؟
یکی از میان آنها گفت: با پسرانت کار داریم به آنها بگویید بیایند تا برویم؛ مگر پسرانم چه جرمی مرتکب شده‌اند؟
چیز مهمی نیست فقط چند لحظه با آنها کار داریم و می‌رویم این را یکی از میان آن جمع که صورتش را پوشانده بود گفت، باور نکردم سریع به داخل حیاط برگشتم و دروازه را پشت سرم بستم، چند لحظه بعد همسایه‌ها ماشینی را برای بردن شوهر و دخترم به بیمارستان مهیا کردند در آن موقع من و رحمت‌الله مشغول پانسمان پای دخترم بودیم، هنوز کارمان تمام نشده بود که با صدای تیراندازی از جا پریدم.
رحمت‌الله که این وضع را دید بلند شد که ببیند چه اتفاقی افتاده است، هر چقدر التماس کردم که بیرون نرود بی‌فایده بود و قبول نکرد. خودش را به زور از دستهایم رها کرد و گفت: بگذار ببینم این خدا بی‌خبرها چه از جان ما می‌خواهند؟ ما که داخل خانه بودیم گروهک‌ها دو تا دیگر از پسرهایم شهرام و شهریار را دستگیر کرده بودند.
رحمت‌الله هم همین که پایش را گذاشت بیرون توسط گروهک‌ها دستگیر شد، من هم که جلودارشان نبودم و زورم به آنها نمی‌رسید فقط با صدای بلند فریاد می‌کشیدم و کمک می‌خواستم.
آنها بچه‌هایم را از جلو در منزل تا مقرشان بر روی زمین کشیدند و تا توانستند شکنجه دادند من هم دستم از همه جا کوتاه بود و نمی‌توانستم کاری بکنم.
در آن زمان گروهک‌ها هرکاری که دلشان می‌خواست به ضرب زور و اسلحه انجام می‌دادند.
بعد از یک ماه هم پیکر رحمت‌الله، شهرام و شهریار را تحویل‌مان دادند. بچه‌ها را پس از دستگیری شکنجه کرده بودند تا دست از طرفداری از انقلاب و عقایدشان بکشند، ولی پسرانم محکم‌تر از آن بودند که با این بادها بلرزند؛ وقتی ضدانقلاب از رسیدن به اهدافش مایوس می‌شود، آنها را بر بلندای تپه‌ای به نام کوچکه‌رش در نزدیکی‌های شهر سنندج به شهادت می‌رساند.
*هم صحبتی با خواهران نمکی
این خانواده معظم که اکثرا استخدام آموزش و پرورش استان بودند از بی توجهی آموزش و پرورش و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان اظهار گلمندی داشتند که استاندار کردستان خواسته برحق آنها را پیگری کرد،نکته جالب اینکه یکی از خواهران این شهداء بعداز 11سال قراردادی و بدون هیچگونه استفاده از امتیازی تبدیل وضع می شود.
دوتن از خواهران شهداءهیچ رغبتی به مصاحبه با خبرنگار ایرنا نداشتند و بر این باور بودند که تبعیض ها می بینیم و می دانیم نه حرفهای ما و نه نوشته شما هیچ تاثیری در روند نداشته و ندارد.
اما یکی از خواهران شهدا بنام شهناز نمکی نگاه متفاوتی داشت و گفت:بگذار بخشی از نگرانیهای مارا انعکاس دهند،چرا که تلنگری است برای برخی افراد تا در رفتار و اعمال خود بازنگری داشته باشند.
وی با تشکر از نحوی برخورد و احترام شخص مدیرکل بنیاد شهید استان کردستان آقای سلیمانی با خانواده شهداء گفت:متاسفانه تعداد زیادی از پرسنل بنیاد شهید استان هنوز نحوی برخورد با جامعه هدف خود را یاد نگرفته اند و بسیار دل همه مار ا شکسته اند.
شهناز نمکی که خود در همان روز دستگیری برادرانش با پدرش در محله خودشان بر اثر برخورد تیر زخمی می شوند اما پرونده جانبازی ندارند،از محل خدمت خود در کانون تربیتی آموزش وپرورش ناحیه دو استان بسیار گلمند است و خواستار توجه بیشتر است ومی گوید هیچگونه انتظار بیشتری نسبت به سایر پرسنل نداریم و فقط می خواهیم نصف کسانی که پارتی دارند ما را هم مورد لطف خود قرار دهند.
وی که اشک در چشمانش حلقه زده بود به درد و رنج 12ساله پدر بزرگوارشان که در دروان خدمت خود امین اموال آموزش و پرورش بوده هشت سال زمین گیری پدر و کوتاه شدن یکی از پاهای ایشان به دلیل اصابت گلوله از سوی ضد انقلاب اشاره کرد و گفت:در این سه دهه تخیر و بعد از آن روزاتفاق ما همیشه در مشقت و ناراحتی روحی بوده ایم .
وی نگه داشتن حرمت مادر و خواهران شهداء را از سوی مسوولین نهایت توقع خود از مسوولین دانست و اظهار داشت :برخی تبعیض ها از سوی دستگاه های اجرایی بسیار برروحیه و روان ما تاثیر بد گذاشته است و از آن رنج می بریم.
شهناز نمکی در یاد آوری روزاتفاق سن شهید رحمت الله نمکی را 22سال،شهید شهریار نمکی را 19 سال و شهید شهرام نمکی را 16 سال اعلام می کند ومی گوید بعد از دستگری آنها در چهارم اردیبهشت 1359 بعد از حدود یک ماه متوجه شدیم آنها را در یکی از کوههای اطراف شهر بنام کوچه رش به شهادت رساندند.
علیرضا شهبازی استاندار کردستان در این دیدار صمیمی گفت:خانواده شهداء مظلوم کردستان یکی از افتخارات استان و کشور ایران اسلامی هستند.
وی امنیت و توسعه همه جانبه امروز کشوررا مرهون خون شهداء و ایثار و از خودگذشتگی خانواده معظم آنها دانست و گفت:همه آحاد جامعه و مسوولین استان نیزباید خدمت به خانواده های معظم شهداء ،جانبازان و ایثار گران را سرلوحه فعالیت های خود قرار دهند.
استاندار کردستان،دیداربا خانواده شهداء و پیگیری خواسته ها و مسایل و مشکلات زندگی آنها را از سوی همه مسوولین بسیار مهم وحایز اهمیت خواند و تاکید کرد:مردم و مسوولین باید دین خود را به خانواده معظم شهداءاداء کنند.
شهبازی اظهار گلمندی خانواده معظم شهداء را از کم توجهی و سهل انگاری برخی از مسوولین استان را در مورد آنها بر حق دانست وبیان کرد: ما همه مسوولین نظام جمهوری اسلامی باید بدانیم، این جایگاه و مقامی که به ما رسید مدیون خون شهداء و ایثار گریهای خانواد های آنها هستیم،باید در ارائه خدمت بهتر و ادای حق نسبت به آنها بیشتر همت کنیم .
استاندار کردستان گفت:خانواده معظم شهدا ازارزشمندترین گروه های جامعه به شمار می روند که حق زیادی برگردن همه ما دارند،چراکه به برکت خون مقدس شهدا ست که امروز این انقلاب و نظام تداوم یافته است و ما هرچه داریم از لطف بیکران شهدای گرانقدر و خانواده معزز آنان است.
به گفته شهبازی اگر رشادت طلبی، ایثار، از خودگذشتگی ها و جان نثاری های شهدا و رزمندگان اسلام در آن روزها نبود هم اینک ما این آرامش و آسایش را در جامعه نداشتیم از این رو خلوص پاک آن شهدا و قطره خونی که در مسیر انقلاب اهداء کرده اند با هیچ چیزی قابل مقایسه نیست.
وی عنوان کرد:از خود گذشتگی شهدا و ایثار خانواد های آنها یکی از شاخصه های بارز خصوصیات اخلاقی آنها بود که امیدواریم ما نیز ادامه دهنده راه آنها باشیم .
استاندار کردستان در این دیدار صمیمانه مسایل و مشکلات خانواده نمکی را با تماس های تلفنی از سوی مدیران پیگیری کرد و بنا به درخواست مادر بزرگوار این شهیدان دستور ساماندهی گلزار سه برادر شهید را از سوی بنیادشهید و شهرداری سنندج در قبرستان قدیمی تایله صادر کرد.
مرحوم پدر بزرگوار شهیدان نمکی از بازنشستگان آموزش و پرورش استان کردستان بودند که این دیدار به همت آقای برومند رییس سازمان بازنشستگی استان بمناسبت هفته گرامیداشت بازنشستگان صورت گرفت که حقیقتا یکی از ماندگار ترین خاطرات برای زندگی من خواهد بود.
امید است مسوولین انقلاب اسلامی و تک تک آحاد جامعه با سرکشی و دلجویی از خانواده معظم شهداء وظیفه خود را به بهترین نحو ممکن بجای بیاورند و همیشه به وجود شیر زنانی چون مادر و خواهران شهیدان نمکی سنندج افتخار کنند و برای معرفی هرچه بهتر این گنجینه های بصیرت و آگاهی از رسانه های جمعی کمک بگیرند.

نظرات

نظرات شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.