بیرجند رسا- نمایندگان مجلس با دو فوریت طرح حمایت از امران به معروف و ناهیان از منکر موافقت کردند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بیرجند رسا ، نمایندگان مجلس در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 1 تیر با دو فوریت طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر با 142 رای موافق و 21 رای مخالف و 11 رای ممتنع از مجموع 209 رای موافقت کردند.
مجتبی رحماندوست نماینده تهران در مجلس به عنوان یکی از طراحان این طرح گفت: تعدادی از ناهیان از منکر و امران به معروف مظلومانه یا مجروح شدند و یا به شهادت رسیده اند و ما نمی توانیم در کشور دیگر شاهد چنین شرایطی باشیم.
وی اظهار کرد: چند روز قبل یکی از دوستانی که در کارهای فرهنگی نقش دارند به خانمی که پشت ماشین حجابش را انداخته بود اعتراض می کند و خانم در اعتراض به این کار این فرد لباسش را جلوی همه بیرون می آورد وقتی به کلانتری مراجعه می کنند به جای اینکه این خانم را محکوم این فرد را محکوم می کند و سپس نیز با قید وثیقه ازاد می شود.
وی با اشاره به شهادت شهید خلیلی و تعداد دیگری از افرادی در این زمینه مجروح یا شهید شده اند گفت: درست است که ما باید قانون امر به معروف و نهی از منکر را بیاوریم اما بخشی از این قانون که مربوط به ناهیان از منکر است را در حال حاضر دراین طرح دوفوریتی اورده ایم که بهتر است هر چه سریتر ان را بررسی کنیم تا دل خانواده های شهدا را از این قضیه خوشحال کنیم.
در صورت تصویب نهایی این طرح که فردا در صحن علنی مجلس انجام می شود هرگاه فردی در مقام دفاع از شعائر اسلامی به شرط عدم استفاده از الفاظ رکیک اقدام به امر به معروف و نهی از منکر کند و به این لحاظ به او صدمه جسمی و جانی وارد اید حسب مورد مشمول قوانین و مقررات مربوط به جانبازان و شهدا می شود.
در صورت تصویب تبصره 1 ماده واحده این طرح چنانچه شخصی نسبت به امر به معروف و ناهی از منکر مرتکب رفتار مجرمانه ای شود و حداکثر مجازات تعزیری برای همان جرم مقرر در قانون مجازات اسلامی محکوم می شود.
در صورت تصویب تبصره 2 ماده واحده این طرح چنانچه جنایتی علیه عامر به معروف و ناهی از منکر واقع شود و اولیا دم با مجنی از حق قصاص خود گذشت کند اگر جنایت مزبور موجب اخلال در نظم و امنیت عمومی شود و یا احساسات عمومی را جریحه دار کند به جنایت ارتکابی مطابق ماده 286 قانون مجازات اسلامی رسیدگی می شود.
طبق تبصره 3 در مواردی که نسبت به عامر به معروف و ناهی از منکر جنایت عمدی واقع شود و دسترسی به مرتکب به علت مرگ یا فرار ممکن نباشد و صاحب حق خواهان دیه باشد دیه مزبور از صندوق تامین خسارتهای بدنی پرداخت می شود.
براساس تبصره 4 و در صورت تصویب نهایی این تبصره در صورتی که عمل ارتکابی علیه اطفال، نوجوانان، زنان اشخاص بیمار و افراد دارای قیم فاقد صلاحیت، محیط زیست، میراث فرهنگی و بهداشت عمومی شود سازمانهای مردم نهادی که اساسنامه آنها درباره حمایت از آمران به معروف و ناهی از منکر است می توانند مطابق مفاد ماده 66 آیین دادرسی کیفری اقدام کنند.
محمدرضا باهنر نایب رییس دوم مجلس که ریاست دقایق پایانی جلسه علنی را به عهده داشت گفت: کمیسیون قضایی و حقوقی امروز بعدازظهر تشکیل جلسه دهد و دو فوریت این طرح را بررسی کند تا سه شنبه در صحن علنی کلیات و جزییات ان را مورد بررسی قرار دهید.
منبع : شبستان