بیرجندرسا-استاندار خراسان جنوبی با تأکید بر تلاش هر چه بیشتر در زمینه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت گفت: همه ما وظیفه داریم از آثار به جا مانده از شهدا و خانوادههای آنان محافظت کرده و برنامههای آنها را تحقق ببخشیم.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بیرجندرسا به نقل از مهر، وجهالله خدمتگزار بعد از ظهر دوشنبه در شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت خراسان جنوبی ضمن تبریک حلول ماه مبارک رمضان، اظهارداشت: ماه رمضان ماه خودسازی، خودشناسی و خداشناسی است و همه ما باید از این فرصت ارزشمند نهایت استفاده را ببریم.
وی با اشاره به شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، تصریح کرد:این شورا به منظور ترویج فرهنگی ایثار و شهادت و درس آموختن از خانوادههای معززی است که در سختترین شرایط از بهترین سرمایه خود گذشتند تا به دستاوردهایی برای کشور برسند.
استاندار خراسان جنوبی اضافه کرد: خانوادههای معظم شهدا، ایثارگران و جانبازان در عرصههای مختلف نظام مقدس امتحان خود را پس دادهاند و آنچه در حد توان و امکان آنها بوده برای اعتلای کشور تقدیم کردهاند.
خدمتگزار متذکر شد: بنابراین همه ما باید این مقام را ارج نهیم و خود را وظیفهمند در برابر خانوادههای شهدا، جانبازان و ایثارگران بدانیم.
وی با اشاره به اینکه این خانوادهها از فرزندان و سرمایههای خود برای تعالی نظام مقدس جمهوری اسلامی گذشتند، عنوان کرد: بنابراین تکلیف ما در برابر این خانوادهها چند برابر شده و بایستی به درستی به آن بپردازیم.
استاندار خراسان جنوبی با تأکید بر تلاش هر چه بیشتر در زمینه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، بیان داشت:همه ما وظیفه داریم از آثار به جا مانده از شهدا و خانوادههای آنان محافظت کرده و برنامههای آنها را تحقق ببخشیم.
خدمتگزار به نامگذاری امسال به نام اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی اشاره کرد و گفت: این جمله مقام معظم رهبری برگرفته از روحیه فداکاری، ایثار، از خودگذشتگی و خدمت خالصانه برای مردم بوده و درسی است که ما در ایام پیروزی انقلاب آن را فرا گرفتهایم.
وی با انتقاد از عدم حضور برخی از دستگاههای اجرایی در این شورا، یادآور شد:عدم حضور دستگاهها در این شورا یک اشکال جدی است و باید به این نوع جلسات توجه بیشتری شود.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه ریاست شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت با رئیس جمهور است، افزود:این یعنی اینکه این شورا از اهمیت ویژهای برخوردار است همانطور که شهدا، جانبازان و ایثارگران هرکدام در جایگاه خودشان از منزلت ارزشی ویژه ای برخوردار هستند و باید این جایگاه مورد توجه ویژه قرار گیرد.
خدمتگزار با بیان اینکه خراسان جنوبی بیشترین حضور را در اردوهای راهیان نور دارد، اظهار کرد: بهتر است که برای ترویج هرچه بهتر فرهنگ ایثار و شهادت از راویانی که در جنگ حضور داشتهاند استفاده شود.
وی از همه رسانهها خواست تا به امر ترویج فرهنگی ایثار و شهادت بیش از پیش توجه کنند.
حجتالاسلام و المسلمین حسین معصومی، مدیرکل بنیادشهید استان در این جلسه اظهار داشت: نباید تصور کرد که با گذشت سالها، خاطره شهدای عزیز انقلاب و جنگ کمرنگ شده و به عکس، تصویر آن چهره های مقدس روز به روز باید در ذهن ملت ما با عظمت تر، محبوبتر و رفیع تر میشود.
وی با بیان اینکه امروزه يكي از دغدغههاي اصلي ما در زمينه فرهنگ ايثار و شهادت به تأثير پذيري جوانان از آن مربوط مي شود، تصریح کرد: بنابراین شايسته است در اين رابطه، توجه ويژه اي به نسل جوان شود.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان جنوبی متذکر شد: در این راستا باید با نياز سنجي و تأمين مطالبات به حق جوانان و تدوين برنامه هاي جامع برای آگاه سازي آنان نسبت به هجمه هاي فرهنگي دشمنان قدم برداشت.
حجتالاسلام معصومی ادامه داد: با راه اندازي پايگاه هاي اينترنتي و وبلاگ نويسي، ارتباط دائمي با اين نسل برقرار كرده و به پرسشها و شبهات ذهني آنها پاسخ داده و توصيه هاي رهبر عزيز را دراين زمينه عملياتي کرد.
وی با اشاره به اینکه فرهنگ ايثار و شهادت نيز به مثابه ساير فرهنگ ها در طول تاريخ تغيير و تحول می کند، عنوان کرد: بنابراين بايد این فرهنگ مواظبت و نگهداري شده و همواره مورد پالايش قرار گيرد تا سنت هاي غلط وارد آن نشوند و به كاركردهاي آن در بستر زمان توجه شود.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان جنوبی به عمده ترين موانع باز دارنده ترويج فرهنگ ايثار و شهادت در جامعه اشاره کرد و گفت:عدم شناخت صحيح و كافي نسل هاي جديد از فرهنگ ايثار و شهادت بواسطه ايجاد شكاف بين نسل جوان با نسل شهداء و ايثار گران از مهمترین این موانع است.
حجتالاسلام معصومی، تهاجم فرهنگي دشمنان خارجي و داخلي را از موانع دیگر ترویج این فرهنگ دانست و افزود: دشمنان در قالب تبليغات سوء رسانه اي و جنگ نرم نسبت به عناصر اصيل فرهنگ اسلامي از جمله فرهنگ ايثار و شهادت و كمرنگ ساختن پيامدهاي مثبت آن براي جامعه قدم برداشتهاند.
وی با اشاره به ضعف موجود در ساختار و محتواي سازمان ها و نهادهاي مذهبي و فرهنگي مرتبط با امور ايثارگران و شهدا، بیان کرد: وجود موازي كاري هاي متعدد كه با اتلاف انرژي و منبع مادي و انساني همراه است و نيز وجود بوروكراسي بي مورد در بين نهادهاي مذكور، مانع بزرگي بر سر رسيدن به اهداف مورد نظر است.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان جنوبی با اشاره به شورای ترویج فرهنهگ ایثار و شهادت، گفت: احياء، حفظ و ترویج فرهنگ شهادت و ایثار در جامعه، اعتلاء معرفت و تعهد جامعه در قبال ارزشهاي فرهنگ ایثار و شهادت و زنده نگهداشتن یاد و نام شهيدان و ایثارگران و حفظ آثار آنها از وظایف این شورا است.
حجتالاسلام معصومی، توانمندسازی فردی و جمعی و اهتمام به پرورش استعدادها و ارتقاء سطح علمی، فنی و فرهنگی ایثارگران و فرزندان آنها، اولویت دادن به ایثارگران در سیاستگذاری ها، برنامه ها، قوانین و آئین نامه های کشور، اولویت دادن به استفاده از ایثارگران در بخش های مدیریتی در شرایط مساوی، توسعه مراکز علمی و پژوهشی و ارتقاء ظرفیت ها، توانمندی ها و فناوری ها و اهتمام به تامین تجهیزات و آموزش ها و مراقبت های لازم برای پیشگیری، درمان و کاهش آسیب های فردی و جمعی، ناشی از جنگ و تهدیدات را از سیاستهای این شورا اعلام کرد.
وی با بیان اینکه ارتقاء سطح آگاهي ها و باورهاي ديني مردم در طول سال موثرترين راهكارهاي ترويج فرهنگ ايثار و شهادت درجامعه است، یادآور شد: اطلاع و آگاهي از هر چيزي زمينه ساز كشش به سمت آن بوده و بديهي است وقتي در مورد پديده اي فاقد آگاهي باشيم نسبت به آن هيچ انگيزه و گرايشي نداشته باشيم، و اين آگاهي بخشي هم براي تقويت رفتار مشاركتي مردم در اين موضوع ، هم براي اطلاع از حقوق فردي و اجتماعي نسبت به آن هم آشنايي با تهديدات دشمنان در آن حوزه قطعاً كارساز و مؤثر است.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان جنوبی اضافه کرد: رسانه هاي جمعي عمومی خصوصاً صدا و سيما به عنوان مهمترين كانالهاي فرهنگ ساز، كه هدايتگري روند كلي فرهنگ جامعه را بر عهده دارند، مي توانند در احياء، رونق، پيرايه زدايي و زمينه سازي هر چه بهتر و بيشتر اين فرهنگ متعالي نقش تعيين كننده اي ايفا كنند.
حجتالاسلام معصومی اظهار کرد: ايجاد يك سازمان تبليغاتي كارآمد در مورد دفاع مقدس به شكل متمركز با برنامه ريزي دقيق ساختاري و محتوايي با استفاده از نيروهاي فكري، هنري و علمي متعهد در اين زمينه نيز قابل تأمل است.
اسماعیل تقیزاده مشاور استاندار در امور ایثارگران اظهار داشت: در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت برنامههای زیادی در دستور کار است اما برای انجام این برنامه ها نیاز به یک بانک اطلاعاتی داریم.
وی با تأکید بر ایجاد بانک اطلاعاتی به روز از خانواده شهدا، ایثارگران و جانبازان شاغل در دستگاههای اجرایی استان، تصریح کرد: ایجاد این بانک به عنوان یک زیرساخت برای خدمت به شهدا، جانبازان و ایثارگران ضروری است.
مشاور استاندار در امور ایثارگران با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر دیدار از ایثارگران و خانواده شهدا، متذکر شد: بایستی گروهی از اعضای شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت انتخاب شده و در ماه مبارک برنامه دیدار از خانواده شهدا، جانبازان و ایثارگران را با جدیت ادامه دهند.
سرپرست دفتر امور بانوان و خانواده استانداری خراسان جنوبی نیز در این جلسه اظهار داشت: این دفتر با تعامل خوبی که با بنیاد شهید برقرار کرده، برنامه های خوبی را در زمینه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت انجام داده است.
مژگان شریفی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در این خصوص، عنوان داشت: تاکنون گفتمانها و میزگردهای تخصصی زیادی با هدف ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت برگزار شده است.
وی، گسترش فرهنگ تکریم از خانواده شهدا، مادران و همسران آنها به عنوان الگوهای ایثار، برگزاری جشنواره زنان نامآور و برگزاری مسابقات فرهنگی در جامعه بانوان و تقدیر از فعالان این حوزه را از اقدامات دیگر انجام شده در زمینه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت عنوان کرد.
سرپرست دفتر امور بانوان و خانواده استانداری خراسان جنوبی اضافه کرد: همچنین سازمانهای مردم نهاد در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در استان توسعه یافتهاند.
شریفی با اشاره به سیاستهای ابلاغی از سوی دفتر امور بانوان و خانواده ریاست جمهوری در راستای تعالی و تحکیم جایگاه زن و بنیان خانواده، اظهار کرد: ما وظیفه خودمان میدانیم که فرهنگ ایثار و شهادت را در بین دانشآموزان و دانشجویان ترویج دهیم.