کدخبر: ۳٤۷۸۱
۱۵ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۱۰
چاپ

اتلاف 20 هزار تن ماده اولیه صنایع دارویی و غذایی در مزارع:

استخراج رنگ طبیعی از ضایعات گلبرگ زعفران در کشور

استخراج رنگ طبیعی از ضایعات گلبرگ زعفران در کشور

بیرجندرسا-محققان پژوهشکده علوم و صنایع غذایی موفق به استخراج رنگ طبیعی از ضایعات گلبرگ زعفران جهت استفاده در مواد غذایی مختلف و برخی داروها شدند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بیرجندرسا به نقل از ایسنا, عباس همتی کاخکی، عضو هیات علمی گروه فناوری مواد غذایی پژوهشکده علوم و صنایع غذایی با بیان اینکه در استان‌های خراسان رضوی و جنوبی 70 هزار هکتار مزارع زعفران وجود دارد که بعد از جداسازی محصول زعفران، گلبرگ آن که حاوی رنگیزه بسیار ارزشمندی به نام آنتوسیانین است به دور انداخته می‌شود، تصریح کرد: درحال حاضر بالغ بر 20 هزار تن گلبرگ تولیدی به عنوان ضایعات دفن می‌شوند.

وی گفت: آنتوسیانین‌ها زیرگروهی از فلاونوئیدها هستند که مسوول ایجاد رنگهای قرمز، بنفش و آبی در بسیاری از گلها، میوه‌ها و سبزی‌ها هستند. آنتوسیانین‌ها به دلیل اثرات مفید در سلامتی به خصوص به دلیل داشتن فعالیتهای آنتی اکسیدانی، ضد سرطانی، ضد التهابی و ضد رگزایی قابل توجه‌اند.

مجری طرح استخراج رنگ طبیعی از گلبرگ زعفران، اظهارکرد: در این زمینه محققان پژوهشکده علوم و صنایع غذایی طی یک پروژه تحقیقاتی به منظور تعیین میزان و نوع آنتوسیانین موجود در گلبرگ زعفران نمونه‌هایی را مورد بررسی قرار دادند و به شناسایی کمی و کیفی اجزاء تشکیل دهنده و پایداری رنگ استخراج شده در شرایط مختلف محیطی پرداختند.

همتی افزود: نتایج این بررسی نشان داد که می‌توان از این منبع بسیار ارزشمند مقادیر قابل توجهی از رنگ طبیعی و خوراکی استخراج کرد که این رنگ می‌تواند در مواد غذایی مختلف و برخی داروها مورد بهره‌برداری قرار گیرد.

وی، رنگ طبیعی استخراج شده از گلبرگ زعفران را رنگ بنفش عنوان کرد که خاصیت دارویی و درمانی دارد به نحوی که باعث جلوگیری از تنگ شدن عروق می‌شود و همچنین می‌تواند به عنوان یک آنتی‌اکسیدان عمل کند.

همتی با بیان اینکه رنگ طبیعی استخراج شده از گلبرگ زعفران می‌تواند هم به صورت پودر و هم مایع تولید شود، گفت: از این رنگ می‌توان در انواع دسرها، بستنی و نوشابه‌ها استفاده کرد و همچنین می‌تواند جایگزینی برای رنگ‌های قرمز سنتزی باشد که اثرات جانبی مضری دارند.

به گفته عضو هیات علمی گروه فناوری مواد غذایی پژوهشکده علوم و صنایع غذایی، نمونه آزمایشگاهی و صنعتی این رنگ تهیه شده و درمرحله تجاری سازی قرار دارد.

نظرات

نظرات شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.

پربیننده ترین ها