کدخبر: ۳۸۹۳۳
۲۷ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:٤۵
چاپ

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی:

خرافات در زندگی مردم بهداشت عمومی جامعه را هدف گرفته است

خرافات در زندگی مردم بهداشت عمومی جامعه را هدف گرفته است

بیرجندرسا-مديركل دامپزشكي خراسان جنوبي، گفت: خرافات در زندگی مردم بهداشت عمومی جامعه را هدف گرفته است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بیرجندرسا به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی خراسان جنوبی, علیرضا رفیعی‌پور گفت: در راستای توسعه و گسترش آموزش و ترویج فعالیت‌های حیاتی و بهداشتی دامپزشکی قطعاً همراهی و همکاری همگانی شهروندان برای پیشگیری از بیماری‌های مشترک بین انسان و دام لازم و ضروری است.

وی ادامه داد: قربانی کردن در اسلام امری پسندیده است امّا جهت‌گیری آن به سوی خرافات و اقداماتی که خرافی است و مشاهده عدم توزیع گوشت قربانی در بین فقرا و نیازمندان امری ناپسند شمرده می‌شود.

مديركل دامپزشكي خراسان جنوبي تصریح کرد: از سویی چشم زخم هم به نظر اسلام حق است اما برای پیشگیری از آن بجای ریختن خون دام، دعاهایی از معصومین(ع)  نقل شده و خواندن سوره‌های "ناس" و " فلق" توصیه شده است.

بسیاری از ذبح‌ها یک باور غلط و خرافی است که توصیه دینی در آن دخیل نیست

رفیعی‌پور با اشاره به اینکه نمونه‌هایی از خرافات که وجهه مذهبی به خود گرفته است، گفت: این نمونه‌ها شامل ریختن خون دام برای خرید خانه، اتومبیل، تولد نوزا ، ازدواج، جلوی تابوت، نذورات مختلف، جلوی دستجات عزاداری، جلوی مسئولین، افتتاح مغازه، پاساژ، رستوران، آشپزخانه، جلوی پای  عروس، جلوی زائرعتبات و دراغلب مراسمات جشن و عزا است، که متاسفانه با یک باور غلط، خرافی و به شکل عادت توسط شهروندان انجام می‌شود. 

وی در خصوص خرافی بودن و ریشه جاهلی این موضوع  با اشاره به سخن استاد شهید مطهری " معمول ما این است که وقتی خانه‌مان را عوض می‌کنیم و می‌خواهیم به خانه جدید برویم یک گوسفند می‌کشیم یا اگر چشمه و قناتی جاری کنیم و کاری نو می‌کنیم یک گوسفند می‌کشیم"، افزود: قطعاً ذبح دام در عید سعید قربان، عقیقه و نذورات یک امر الهی و دستور شرع مقدس اسلام است، ولی بسیاری از ذبح‌ها یک باور غلط و خرافی است که توصیه دینی در آن دخیل نیست.

مديركل دامپزشكي خراسان جنوبي، با بیان اینکه چون اینگونه ذبح‌ها می‌تواند باعث ضرر و زیان برای شهروندان گردد مجاز نبوده بلکه فعلی حرام است، ادامه داد: در دین مقدس اسلام هر آنچه را که ضرر داشته باشد حرام اعلام شده و طبق فتوای مراجع عظام عمل نکردن به قانون مملکت اسلامی خلاف شرع است.

رفیعی‌پور ، تاکید کرد: متاسفانه در جامعه اسلامی ما با بی‌توجهی افراد به قانون‌، شرع، عرف و نادیده گرفتن نگاه مغرضانه دشمنان اسلام در منازل، معابر و خیابان‌ها به هر نیت و دلیلی اقدام به کشتار دام می‌نمایند، که این رفتار مخاطره‌آمیز غیر قانونی، غیرشرعی و غیرعرفی می‌تواند منجر به تهدید علیه بهداشت عمومی وخطرآفرینی برای سلامت جسمی وروانی شهروندان شود.

ذبح دام به هر دلیل و نیتی در کشتارگاه صورت گیرد

وی افزود: ذبح دام در غیر کشتارگاه عوارض و خطرات کشنده و مهلکی همچون سرایت بیماری‌های خطرناک مشترک بین انسان و دام، آزار و اذیت شهروندان و همسایگان، آلودگی زیست محیطی، بروز ناراحتی‌های روحی و روانی،  اشکال در حلیت،  انتشار بیماری‌های خطرناک ویروسی، میکروبی، انگلی از طریق خون، ضایعات و فضولات حیوانات، مرگ‌های ناگهانی و ناشناخته، ماندگاری میکروب‌ها و ویروس‌های خطرناک در محیط زندگی، انتقال آلودگی‌های خطرناک با آب، باد و خاک به محیط زندگی شهروندان، کثیفی و نجسی خیابان‌ها،کانال‌ها، معابر، خودروها و لباس شهروندان، سوء استفاده تبلیغاتی بیگانگان و تخلف از قانون و شرع را در بر داشته است.

مديركل دامپزشكي خراسان جنوبي، با اشاره به اینکه طبق قانون کشتار و ذبح دام به هر دلیل و نیتی باید در کشتارگاه صورت گیرد، گفت: با اقدامات بهداشتی و قرنطینه‌ای دامپزشکی برای تضمین سلامت و بهداشت عمومی جامعه ضروری است شهروندان جهت جلوگیری از بروز و انتشار بیماری‌های مشترک بین انسان و دام از کشتار هر گونه دام و به  هر نیتی در منازل، خیابان‌ها و معابر عمومی جدا خودداری نمایند.

رفیعی‌پور ادامه داد: جهت رعایت کلیه موارد بهداشتی و شرعی دام‌های قربانی خود را درخصوص نذری، عقیقه، عروسی، حجاج، کربلایی و ... به کشتارگاه دام شهرستان‌های استان بسپارند تا تحت نظر کارشناس بهداشتی دامپزشکی و ناظر ذبح شرعی به صورت کاملاً بهداشتی و شرعی در کشتارگاه ذبح و با شرط حفظ سلامت، بهداشت و کیفیت گوشت و آلایش خوراکی، لاشه فوق بصورت مطمئن و عاری از مخاطرات بهداشتی و بیماری‌های خطرناک مشترک بین انسان و دام تحویل شهروندان شود.

مديركل دامپزشكي خراسان جنوبي، خاطر نشان کرد: شهروندان با عمل کردن به دستورات بزرگان دینی و کارشناسان بهداشتی دامپزشکی می‌توانند به وظیفه شرعی، قانونی و عرفی خود عمل نموده، انشاء الله که مورد رضایت خداوند قرار گیرد.

نظرات

نظرات شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.