بیرجندرسا- مدیر کل دامپزشکی خراسان جنوبی گفت: از ابتدای امسال تاکنون، ۷۹ محموله دام قاچاق در خراسان جنوبی توقیف شد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بیرجندرسا به نقل از روابط عمومی دامپزشکی خراسان جنوبی, علیرضا رفیعیپور با اشاره به توقیف بیش از تعداد 10 هزار و 220 راس دام در 11 ماهه سال 92 اظهار داشت: امسال 2 هزار و 690 رأس دام غیرمجاز توقیف شده است.
وی از کاهش چشمگیر تردد و توقی ف محمولههای قاچاق دام ابراز خرسندی کرد و گفت: امسال 79 پرونده تخلف تشکیل شده که در مدت مشابه سال گذشته این تعداد 117 فقره بوده است.
مدیر کل دامپزشکی خراسان جنوبی بیان کرد: خشکسالیهای پیدرپی و هممرز بودن با کشور بحرانزده افغانستان خطر تردد دام غیرمجاز و ورود انواع بیماریها به استان خراسان جنوبی را افزایش داده است.
رفیعیپور افزود: تأمین بهداشت دام و فرآوردههای دامی یکی از مهمترین اهداف دامپزشکی است که سبب پیشگیری از بیماریهایی همچون جنون گاوی، تب مالت و آنفولانزای فوق حاد پرندگان میشود.
وی به اهمیت ارائه خدمت به مشتریان به صورت الکترونیک تاکید کرد و از توسعه خدمات الکترونیکی دامپزشکی خبر داد و گفت: گزارش تخلفات صنفی و بهداشتی، جذب نیروی انسانی و مشمول خدمت، کد بهداشتی رهگیری خودروها، مجوزهای بهداشتی و لیست مراکز بهداشتی دولتی و خصوصی به عنوان مهمترین خدمتهای دامپزشکی است که از طریق وبسایت دامپزشکی خراسان جنوبی به مشتریان و ارباب رجوع ارائه میشود.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی تکریم ارباب رجوع و کاهش تردد و هزینه مشتریان را مهم دانست و بیان کرد: با پیگیریهای مستمر دامپزشکی تمام خدمات یاد شده ارتقا یافته و بخش عمدهای در حال اجرا است و بخش دیگر تا پایان فروردین ماه سال آینده بارگذاری، تکمیل و آماده ارائه به مشتریان میشود.
رفیعیپور از تشدید نظارتهای بهداشتی دامپزشکی بیرجند در ایام نوروز خبر داد و افزود: اکیپهای ثابت و سیار نظارت بهداشتی در سطح شهرستان، اقدامات و برنامههای مربوط به نظارت و کنترل بر واحدهای عرضه فرآوردههای خام دامی را آغاز و تا 20 فروردین ماه 94 در دو نوبت صبح و عصر به صورت مستمر انجام میدهند.
وی بیان کرد: اکیپهای ثابت و سیار کنترل و نظارت بهداشتی سازماندهی و به امکانات مورد نیاز تجهیز شدند تا با حداکثر توان در ایام تعطیلات نوروزی به ارائه خدمت بپردازند.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی تصریح کرد: مراکز توزیع و عرضه فرآوردههای دامی، رستورانها، هتلها، چلوکبابیها و خودروهای ویژه حمل فرآوردههای خام دامی، کشتارگاههای دام و طیور، سردخانههای نگهداری فرآوردههای خام دامی، کارگاههای فرآوری و بستهبندی فرآوردههای خام دامی و سایر اماکنی که به نوعی با فرآوردههای خام دامی مرتبط هستند، در این ایام تحت پوشش نظارتهای بهداشتی قرار میگیرند.
رفیعیپور افزود: با توجه به اهمیت سلامتی شهروندان با هرگونه تخلف بهداشتی شامل کشتار غیرمجاز دام و طیور، عدم رعایت مقررات بهداشتی و عرضه فرآوردههای خام دامی و تاریخ گذشته طبق قانون برخورد میشود.