بیرجندرسا-دامپزشکی خراسان جنوبی با برگزاری دوره های آموزشی ویژه دامداران و واکسیناسیون دام های سبک و سنگین در کنترل تب مالت در استان موفق عملکرد کرده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بیرجندرسا به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، معاون سلامت دامپزشکی استان گفت: واکسیناسیون دام ماده قبل از بلوغ تنها یک مرحله در طول زندگی دام انجام میشود و میتواند دام را تا ۷۰ درصد بر علیه این بیماری ایمن کند.
شفائی افزود: انجام واکسیناسیون علیه بروسلوز از ابتدای سال جاری در استان شروع شده و براساس برنامه پیش بینی شده در بازه ۹ ماه گذشته ۲۵۱ هزار و ۶۰۷ راس بره و بزغاله واکسینه شدهاند که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل هفت درصد افزایش دارد.
شفائی افزود: واکسیناسیون گاو و گوسالههای ماده واجد شرایط دریافت واکسن نیز در بازه ۹ ماهه امسال به تعداد ۱۷ هزار و ۴۵۹ راس انجام شده که نسبت به بازه مشابه سال قبل سه درصد افزایش را نشان می دهد.
وی گفت: خونگیری از جمعیت دام سنگین استان بر اساس برنامه پیش بینی سازمان و خونگیری از جمعیت دام سبک بر اساس موارد انسانی گزارش شده از سوی مرکز بهداشت استان برای شناسایی و حذف دامهای مبتلا راه کار دیگر دامپزشکی استان برای کاهش موارد بیماری در جمعیت دامی است.
شفائی افزود: در این رابطه ۱۳ هزار و ۵۹۸ راس گاو و شتر و تعداد سه هزار و ۵۶۸ راس گوسفند و بز خونگیری شدهاند که در نهایت منجر به حذف تعداد ۱۰۵ راس دام آلوده از جمعیت دامی شده است.
وی گفت: از مشکلات پیش روی حذف دامهای مبتلا میتوان به بیمه نبودن دامها و عدم تمکین دامداران به کشتار دام اشاره کرد که در این خصوص پیگیری همکاران دامپزشکی منجر به تشکیل پروندههای متعدد قضایی شده است.
شفائی گفت: از آنجایی که افزایش آگاهی عمومی جامعه در خصوص بیماریهای مشترک و واگیر دامی از اساسیترین راههای مقابله با این بیماریها است در سال جاری تعداد ۱۷۰ دوره آموزشی با تعداد شش هزار و ۷۲۲ نفر فراگیر در سطح روستاهای استان برگزار شده است.
وی افزود: نتیجه اقدامات موثر دامپزشکی استان با همکاری دانشگاه علوم پزشکی منجر به کاهش آمار مبتلایان به بیماری تب مالت در استان نسبت به آمار کشوری است.
به گفته وی مهمترین توصیه دامپزشکی به دامداران با توجه به اینکه یکی از بهترین راههای پیش گیری از این بیماری واکسیناسیون دام است دقت و همکاری دامداران برای انجام واکسیناسیون دامهای خود با اکیپهای فنی شبکههای دامپزشکی است بطوریکه اطمینان حاصل کنند دامهای ماده در سن مورد نظر علیه این بیماری واکسینه شوند.
مهمترین راه انتقال بیماری به انسان مصرف شیر و فرآوردههای خامی دامی تهیه شده از شیر خام آلوده و در افرادی که با دام در تماس باشند بطور مستقیم از طریق ترشحات دام آلوده میباشد.