بیرجندرسا-مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی گفت: برای کاهش مصرف برق در فصول مختلف از جمله در زمستان، آموزش و اطلاعرسانی، اجرای طرحهای نوآورانه و استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر برای بهبود زیرساختها و فرهنگسازی در این زمینه نقش بسزایی دارد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بیرجندرسا،مهدی دادگر، در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، در خصوص برنامههای مدیریت مصرف برق استان، بیان کرد: برنامههای ما شامل اجرای اطلاعرسانی پیامکی، تبلیغات محیطی، پخش برنامههای آموزشی در صدا و سیما و انتشار محتواهای آموزشی در شبکههای اجتماعی محلی است؛ همچنین، بازدیدهای میدانی از ادارات و مراکز تجاری، کاهش روشنایی معابر و برخورد با مظاهر بدمصرفی مانند نمای ساختمانها و روشناییهای نامتعارف در بخش تجاری نیز در برنامههایمان گنجانده شده است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی، با تاکید بر اهمیت مدیریت مصرف انرژی در فصل زمستان، اظهار کرد: روشهای کاهش مصرف در فصل زمستان برای مشترکین، دارای اشتراکها و تفاوتهایی همراه با تعرفه های مختلف بوده که مهمترین اصل در این برنامهها، مدیریت مصرف انرژی است.
دادگر در خصوص تغییر تعرفههای برق، توضیح داد: تعرفههای برق بر اساس قانون بودجه سالیانه متفاوت است و این تغییرات مختص یک فصل خاص نیست.
وی همچنین در خصوص امکان استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر، تصریح کرد: نصب پنلهای خورشیدی بر روی بام منازل و مکانهای تجاری، فرصتی مناسب برای بهرهبرداری از انرژیهای تجدیدپذیر است؛ ما قراردادهای خرید تضمینی برق با صاحبان نیروگاههای خورشیدی منعقد میکنیم تا استفاده از انرژیهای پاک را تشویق کنیم.
وی با اشاره به مشکلات استفاده از برق برای گرمایش، گفت: استفاده از برق برای گرمایش به هیچ وجه توجیه ندارد، به خصوص در مکانهایی که به سیستمهای گرمایشی گازسوز دسترسی دارند؛ توصیه ما برای مشترکینی که به گاز دسترسی ندارند، استفاده از وسایل گرمایشی برقی با بالاترین رتبه انرژی است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی در خصوص صرفهجویی در مصرف برق در زمان اوجبار، اظهار کرد: در فصول سرد، ساعات پیکبار با غروب خورشید شروع میشود که استفاده حداقلی از روشنایی و قطع کامل مصارف غیرضروری میتواند به تأمین پایدار انرژی کمک کند.
دادگر با اشاره به پیگیری از ارتقای زیرساختها در فصل زمستان، عنوان کرد: ارتقای زیرساختهای تولید، انتقال و توزیع یکی از مهمترین رویکردهای اداره کل برق استان بوده که ساخت نیروگاههای جدید، اصلاح و بهینهسازی تاسیسات موجود از جمله این فعالیتهاست.
وی با بیان تخصیص خدمات خاص برای مشترکین دارای مشکلات برق، گفت: خدمات فروش و پس از فروش در ساعات اداری و رفع خاموشیها به صورت شبانهروزی ارائه میشود که در فصول سرد، تقویت نیروهای عملیاتی برای مواجهه با شرایط بحران در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به نقش آموزشهای عمومی در کاهش مصرف برق، تصریح کرد: اینگونه آموزشها دارای اهمیت ویژهای هستند که میتواند به ایجاد فرهنگ مدیریت مصرف و جلب همکاری مشترکین کمک کند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی، با اشاره به تاثیر تکنولوژیهای جدید برای کاهش مصرف برق، افزود: استفاده از تجهیزات برقی با بالاترین رتبه برچسب انرژی، سیستمهای نوین عایقکاری حرارتی و سامانههای هوشمند مدیریت انرژی میتواند به کاهش مصرف برق کمک کند.
وی با بیان اینکه بیش از ۲۳ هزار کنتور هوشمند و مانیتورینگ در استان نصب شده است، خاطرنشان کرد: این کنتورها جهت پایش و کنترل لحظه ای مصرف برق تمام مشترکین از جمله مشترکین پرمصرف مورد استفاده است.