کدخبر: ۳۷۱۷۵
۲۰ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۳۷
چاپ

با حضور زوج رزمی‌کار صورت گرفت

قلی‌پور: حاضرم مسافرکشی کنم اما برای «سکه» پشت در ننشینم/ ساعی: من و هادی حق داریم از تکواندو دور باشیم

قلی‌پور: حاضرم مسافرکشی کنم اما برای «سکه» پشت در ننشینم/ ساعی: من و هادی حق داریم از تکواندو دور باشیم

بیرجندرسا-دارنده نشان طلای بازی‌های آسیایی اینچئون در رشته ووشو و قهرمان سابق تکواندوی بانوان با حضور در خبرگزاری فارس به سؤالات پاسخ دادند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بیرجندرسا به نقل ازفارس,«درآمد ووشوکاران با این همه افتخار آفرینی بسیار کم است. برای سه سال افتخار آفرینی در سه رویداد مهم در مجموع 64 سکه به من دادند که واقعا در حد تلاشی که کرده بودم نبود. والیبالیست‌ها و بسکتبالیست‌ها پول‌های کلانی می‌گیرند، اما نوش جانشان چون افتخارآفرینی می‌کنند هر چه بگیرند حقشان است، اما فوتبالیست‌ها واقعاً معلوم نیست چه کار می‌کنند، اما پول‌های کلانی می‌گیرند. البته گودرزی وزیر ورزش و جوانان ضد فوتبال است و درواقع با پول‌هایی کلانی که به فوتبالیست‌ها می‌دهند در حال جنگیدن است.» این گوشه‌ای از درد‌ و دل‌های حمیدرضا قلی‌پور قهرمان ووشوی ایران است که به تازگی با مهروز ساعی تکواندوکار سابق تیم ملی ازدواج کرده است. این زوج رزمی کار با حضور در خبرگزاری فارس صحبت‌هایی را مطرح کرده‌اند.

صحبت‌های حمیدرضا قلی پور با خبرگزاری فارس را در ادامه می‌خوانید:

فارس: چه خبر از دنیای ووشو؟

خوشبختانه لیگ برتر ووشو مثل سال‌های گذشته آغاز شده و من هم امسال در ترکیب تیم دانشگاه آزاد مبارزه می‌کنم. امیدوارم که با تلاش هم تیمی‌هایم بتوانیم به فینال مسابقات راه پیدا کنیم. برای اولین بار است که در ترکیب تیم دانشگاه آزاد بازی می‌کنم. سال گذشته در ترکیب تیم پرشین بودم، اما امسال این تیم منحل شد و تقریباً 50درصد ووشوکاران با دانشگاه آزاد قرارداد بسته‌اند. برای تیم دانشگاه آزاد مبلغ زیادی هزینه نکرده‌اند. مسئولان تیم با کادر فنی قرارداد سفید امضاء کرده‌اند و بیشتر به بازیکنان پول داده‌اند و به همین دلیل بچه‌ها انگیزه بالایی برای کسب سکوی قهرمانی دارند.

فارس: دوست داری یک روز در لیگ برتر یا تیم ملی مربی شوی؟

فعلا به افتخار آفرینی در تیم ملی و لیگ برتر فکر می‌‌کنم. می‌‌خواهم تا روزی که در توان دارم با مدال آوری افتخار آفرینی کنم. به هر حال با توجه به توانایی که من دارم و هر روز جوان‌تر می‌شوم قطعاً حالا حالاها خیلی جا برای مدال‌آوری دارم. البته می‌خواهم شناسنامه‌ام را یک مقدار کوچک کنم تا سال‌ها در تیم ملی مبارزه کنم(با‌خنده)

فارس: اگر سال‌ آینده در مسابقات جهانی مدال طلا کسب کنی مثل حمید سوریان در کشتی و هادی ساعی در تکواندو پرافتخارترین ووشوکار تاریخ این رشته خواهی شد.

آمارها را ندارم، اما همه تلاشم کسب چهارمین مدال طلای مسابقات جهانی است. امسال می‌خواهم در یک وزن بالاتر مبارزه کنم و این موضوع قطعاً کارم را سخت‌تر خواهد کرد. در مسابقات جام جهانی ناچار بودم در وزن 85کیلوگرم مبارزه کنم و با توجه به قانون وزن‌کشی شرایط برایم دشوار بود، اما در مسابقات جهانی می‌خواهم در 90کیلوگرم مبارزه کنم. اگر بتوانم در مسابقات جهانی سال آینده مدال کسب کنم چهارمین وزنی می‌شود که توانسته‌ام مدال طلا کسب کنم. امیدوارم این اتفاق برایم رخ دهد.

فارس: شرایط ووشو در اینچئون خوب بود؟

تیم ووشو خوب کار کرد، اما خیلی خوب نبود. به نظرم پخش زنده مسابقات خیلی، خیلی مهم است. اینکه همه مردم مسابقات را تماشا می‌کنند خیلی جذاب است، اما مهمترین تفاوتی که بین بازی‌های آسیایی گوانگجو و اینچئون وجود داشت این بود که دوره قبل در یک روز مسابقات ووشو را رسانه ملی به صورت مستقیم  پخش کرد و ملی‌پوشان چند مدال طلا کسب کردند که این موضوع خیلی برای مردم جذاب بود. در این دوره از مسابقات نیز همه انتظار داشتند اتفاقات گوانگجو تکرار شود، اما این اتفاق رخ نداد و یک مقدار مردم دلسرد شدند. ووشو از لحاظ کمیت مثل گوانگجو مدال گرفت اما از لحاظ کیفیت یک مدال طلا کمتر از دوره قبل کسب کرد.

 

 

 

 

فارس: تکرار نشدن نتایج گوانجو در اینچئون ربطی به کادر فنی دارد؟

نه، مشکل فنی نبود. تیم ملی تمرینات خیلی خوبی داشت، شاید بتوانیم بگوییم تیم ملی از لحاظ قدرت بدنی خیلی آماده حضور در مسابقات نبود، اما به هیچ عنوان مشکل فنی نداشت. فکر می‌کنم از لحاظ روحی ملی‌پوشان آماده چنین مسابقات بزرگی نبودند. یکی مثل حمید لادور چرا باید در مقابل نماینده اردن سه رانده بازی کند؟ نماینده اردن به هیچ عنوان در حد حمید لادور نبود؛ چرا یک بازیکن باید شرایطش اینطور باشد؟ چون آمادگی روحی برای حضور در چنین مسابقاتی را نداشت. به هر حال از اینچئون نمی‌توان خیلی ایراد گرفت چون ما یک مدال طلا، نقره و برنز در بخش مردان کسب کردیم اما خیلی از رشته‌ها حتی نتوانستند مدال کسب کنند.

فارس: چه شد که تصمیم گرفتی با یک بانوی تکواندوکار ازدواج کنی؟

در یک جمله می‌گویم که گولم زدند (با خنده). ما با خانواده ساعی نسبت خانوادگی دوری داریم و به واسطه همین رابطه خانوادگی حداقل سالی یک بار در مراسم‌های مختلف با هم رفت و آمد داشتیم.

فارس: به صورت سنتی ازدواج کرده‌اید؟

بله، به هر حال با توجه به اینکه رفت و آمد خانوادگی داشتیم من با مهروز ساعی بیشتر آشنا شدم و سرانجام این آشنایی‌ تبدیل به ازدواج شد.

فارس: ازدواج کردن با یک فردی که خودش دوران قهرمانی را سپری کرده آسان‌تر است؟

بله خدا را شکر دقیقاً به همین صورت است. همسرم چون ورزشکار بوده شرایط من را کاملاً درک می‌کند. او چون ورزش را می‌فهمد و می‌داند که من زمانی که در اردوها هستم چه شرایطی را دارم قطعاً از این لحاظ خیلی خیالم راحت است. خوشبختانه زمانی که در اردوهای تیم ملی برای اعزام به مسابقات جام جهانی بودم کاملاً شرایط من را درک می‌کرد و این موضوع باعث آرامش من در اردو بود.

فارس: رابطه شما با هادی ساعی چطور است؟

هادی ساعی واقعا به خاطر حضور در شورای شهر مشغله زیادی دارد و خیلی ارتباط نزدیکی با او ندارم، اما با مهران (برادر هادی) واقعاً ارتباط برادرانه‌ای داریم. البته نمی‌خواهم بگویم که با هادی رابطه خوبی ندارم. ما از لحاظ عاطفی رابطه بسیار خوبی با هم داریم، اما هادی واقعا سرش شلوغ است و مدام در حال فعالیت کردن و این موضوع باعث می‌شود همه ما او را کمتر ببینیم.

 

 

 

 

فارس: پس از یک سال دوری از مسابقات راهی جام جهانی اندونزی شدی، شرایط شما بعد از یک سال در مسابقات چطور بود؟‌

تقریبا یک سال در هیچ مسابقه‌ای حضور نداشتم و خیلی علاقمند بودم در جام جهانی حضور داشته باشم. چرا که جام جهانی هر ساله از لحاظ کیفیت واقعاً در شرایط خوبی برگزار می‌شود؛ چون در این مسابقات افرادی که مدال‌آور جهانی هستند شرکت می‌کند و به همین دلیل شرایط مسابقات از لحاظ فنی واقعاً در سطح بالایی برگزار می‌شود.

فارس: از عملکردت خود در اندونزی راضی هستی؟

به هر حا کسب مدال طلا پس از یک سال دوری از ووشو واقعا برایم راضی کننده بود.

فارس: پاداش‌های معوقه خود را بالاخره از وزارت ورزش و جوانان دریافت کردید. از پاداش‌هایی که به شما تعلق گرفت راضی بودید؟

نه از پاداشی که داده‌اند راضی نیستم. در چند مرحله مسابقات خوش رنگ ترین مدال را کسب کردم و متاسفانه مسئولان برای سه مدال مهمی که کسب کرده بودم یکجا پاداش دادند. به قول گفتنی فقط خواستند پاداش را بدهند، خواستند بگویند کار دولت قبلی را نیز ما انجام دادیم. مدال طلای جهان، نقره آسیا و طلای بازی‌های جهانی سه مدالی بود که من برای رسیدن به آنها سه سال تلاش کردم اما در پایان مسئولان برای این مدال های پر ارزش 64 سکه به من دادند. واقعاً این پاداش برای من خیلی کم بود.

فارس: گلایه‌ای به خاطر این موضوع نداشتی؟

فکر نمی‌کنم نیازی به گلایه باشد، افتخاراتی که ورزش‌های رزمی در بازی‌های آسیایی کسب می‌کنند نشان می‌دهد که جایگاه ورزش‌های انفرادی چقدر بالاست. فوتبال را نگاه کنید با این همه حواشی و جنجال چه پول‌هایی در این رشته بین ورزشکار ها جابه‌جا می‌شود. مدام درگیری‌های مختلف بین فوتبالیست‌ها رخ می‌دهد، اما درآمدشان را نگاه کنید. متاسفانه فوتبالیست‌ها هیچ حرمتی برای هم قائل نیستند، اما دستمزدشان را نگاه کنید. این ورزش‌های رزمی هستند که دردنیا پرچم ایران را بالا می‌برند، اما هیچکسی به آنها اهمیت نمی‌دهد.

فارس: مدتی است که بحث معافیت ورزشکاران قهرمان مطرح شده، شما هم جزو آن دسته‌ هستید؟

بله خوشبختانه از لحاظ خدمت مقدس سربازی مشکلم حل خواهد شد.

فارس: شما هم مثل دیگر ورزشکاران از لحاظ شغل امنیتی نداری؟

امثال ما اگر بخواهند در یک ارگانی استخدام شوند واقعاً با مشکل روبرو می‌شوند چون ما اکثر موقع‌ در اردوها هستیم و هیچ ارگانی  حاضر نمی‌شود که ما برای آنها کار کنیم. به نظرم این مشکل را دولت می‌تواند حل کند و رفع این مشکل هیچ کاری برای آنها ندارد.

 

 

 

 

فارس: مثلاً دولت چه کاری باید برای شما مهیا کند؟‌

مثلاً در گذشته برخی از ورزشکاران را در شرکت نفت استخدام می‌کردند به هر حال برای یکسری از ورزشکاران نخبه باید قدم بردارند. ما هم آینده‌ای داریم و قطعاً‌ باید به فکر آینده‌مان باشیم. شاید برای من کاری مهیا شود اما وقتی من در اردوها هستم اگر یک هفته به محل کارم نروم قطعاً اخراج می‌شوم. سؤال من این است که مگر چند ورزشکار می‌توانند در ایران مثل رضازاده و ساعی باشند؟ ما چند ورزشکار داریم که بتوانند سه مدال المپیک و یا پنج مدال طلای جهان را کسب کنند؟ به هر حال دولت باید یک فکری به حال این افراد خاص کند.

فارس: حمایتی از سوی مسئولان کرج از شما نمی‌شود؟

تقریباً یک سال است گل‌محمدی مدیریت کل ورزش استان البرز را برعهده گرفته است. او فردی با استعداد و مدیر است. سال‌های قبل به قدری دیده‌ام در حق ورزشکاران نامهربانی شده که به هیچ عنوان دوست ندارم برای رسیدن به شغل به همه چیز چنگ بزنم. سال گذشته از مسابقات قهرمانی جهان آمدم ولی یک نفر به من زنگ نزد. سؤالم این است ما چند قهرمان جهان در استان کرج داریم؟ من، یوسف کرمی، سال‌ها برای ورزش کرج افتخارآفرینی کردیم و تازگی‌ها هم خدابخشی مدال‌‌آوری می‌کند، اما چه کسی به ما رسیدگی می‌کند؟‌ آنها مدعی‌اند که من باید بروم و آنها را ببینم، اما چرا باید من این کار را کنم. من افتخارآفرینی کرده‌ام و حالا باید پشت در استانداری،‌ فرمانداری،‌شهرداری و اداره کل تربیت‌بدنی استان بنشینم تا یک سکه به من بدهند؟‌ به هیچ عنوان چنین کاری را انجام نمی‌دهم. اگر بشود مسافرکشی می‌کنم اما تا آخر عمر هیچ وقت چنین کاری را انجام نمی‌دهم. البته ناگفته نماند کار کردن با ماشین شغل بسیار شریفی است.

فارس: حرف پایانی شما را می‌شنویم.

از زمانی که وزیر ورزش مسئولیت وزارت‌خانه را برعهده گرفته، رفتارهای خوبی از او شاهد بودیم. در واقع گودرزی ضدفوتبالی است که در آن پول‌هایی کلان به فوتبالیست‌ها می‌دهند. او واقعاً در حال جنگیدن با این موضوع است. البته والیبالیست‌ها و بسکتبالیست‌ها نیز پول‌های کلانی می‌گیرند، اما نوش جانشان چون افتخارآفرینی می‌کنند هر چه بگیرند حقشان است، اما فوتبالی‌ها واقعاً معلوم نیست چه کار می‌کنند، اما پول‌های کلانی را می‌گیرند. در پایان از پدر و مادرم، استاد مرادی که هم دایی و هم استادم است تشکر می‌‌کنم. جا دارد از مسئولان فدراسیون که امسال واقعاً شرایط اردو را خیلی برای ما خوب مهیا کرده بودند تشکر می‌کنم. شرایط مالی فدراسیون خیلی خوب نیست اما مثل همیشه همه چیز در اردوها برای ما مهیا بود. از حسین اوجاقی هم تشکر می‌کنم چون در طول این یک سالی که من از ورزش دور بودم و وقتی وارد اردوها شدم خیلی وقت‌ها با من اختصاصی کار کرد تا شرایطم برای حضور در مسابقات جام جهانی مهیا شود.

 در ادامه صحبت‌های مهروز ساعی قهرمان تکواندو و همسر قلی‌پور را می‌خوانید:

 

 

 

 

فارس: چرا مدتی است در تکواندو کمرنگ شده اید؟

در حال حاضر مثل گذشته خیلی جدی در تکواندو فعالیت نمی‌کنم، اما فعالیت باشگاهی و مربیگری همچنان جزو برنامه‌هایم است. مدتی با تیم‌های سایپا و مس کرمان در لیگ برتر همکاری می‌کردم. امسال از استیل البرز پیشنهاد داشتم، اما با توجه به اختلافاتی که وجود دارد از تکواندو فاصله گرفته‌ام که تمایلی ندارم در مورد این موضوع صحبت کنم.

فارس: این عدم تمایل به اختلافاتی که بین هادی ساعی و فدراسیون تکواندو وجود دارد مرتبط است؟

بله، قطعا همین طور است و اصلا نمی‌توانم بگویم که نبودن هادی در تکواندو ارتباطی به من ندارد چرا که او علاوه بر اینکه برادرم است اسطوره تکواندوی دنیا نیز هست. ارزش و حق هادی این نیست که الان می‌بینید. قطعا دلخوری‌هایی در این میان وجود دارد که فکر می‌کنم اگر من و هادی فعالیت در تکواندو فعالیت نکنیم هردوی ما حق داریم.

فارس: اگر هادی ساعی در تکواندو نباشد مهروز هم نیست؟

بله قطعا همین طور است اما این موضوع به خاطر اتفاقاتی است که رخ داده اما در گذشته و در مقطعی هادی به خاطر مشغله کاری که در شورای شهر داشت یک مقدار از تکواندو فاصله گرفت اما من در تیم ملی فعالیت می‌کردم. نبودن من و هادی در حال حاضر با شرایط گذشته تفاوت زیادی دارد. من فکر می‌کنم آدم باید در جایی قرار داشته باشد که او را دوست داشته باشند و به نظرم این قشنگ‌تر است.

فارس: برخی مواقع انتقاد‌ها این طور بود که مهروز ساعی به خاطر برادرش در تیم ملی حضور دارد. آیا این طور بود؟

خیلی‌ها بارها این موضوع را گفته‌اند، اما واقعیت این است که اگر کسی ورزشکار باشد شنیدن این صحبت‌ها برای او خنده‌دار است. 10 سال عضو تیم ملی تکواندو بودم و 8 سال آن را زیر نظر مربی خارجی کار کرده‌ام. این موضوع کاملا شفاف است که مربی کره‌آی اصلا برایش فرقی ندارد که یک ورزشکار خواهر قهرمان باشد یا نباشد. من همیشه به این موضوع افتخار می‌کنم که از هیات تکواندو تهران شروع کردم و به لیگ برتر رسیدم؛ پس از آن وارد اردوی تیم ملی شدم. همیشه در انتخابی‌های تیم ملی شرکت کردم و حقم را گرفتم. حتی در مقاطعی هادی ساعی در تکواندو حضور داشت و من در لحظه‌های آخر از اردوی تیم ملی خط خوردم. پس تمام این مسائل ثابت می‌کند که اصلا به خاطر برادرم در تیم ملی حضور نداشتم. البته برایم افتخار است که زیر پرچم هادی ساعی که برادرم هست باشم. (با خنده)برخی مواقع که در خانواده دور هم نشسته‌ایم، هادی به شوخی می‌گوید که ما مهروز را حمایت مالی کردیم تا او ملی‌پوش شود و حتی برادر کوچک‌ترم هم صحبت‌های هادی را تایید می‌کند و می‌گوید ما به این عرب‌ها پول دادیم تا برنز بازی‌های آسیایی دوحه را به مهروز بدهند.

فارس: مهران برادر کوچ شما هم تکواندوکار است؟

بله حتی چند دوره در اردوهای تیم ملی بوده، اما مدال برون‌مرزی ندارد.

فارس: در حال حاضر هادی ساعی در تکواندو فعالیت کلی ندارد؟

تکواندو واقعا برای هادی ساعی مهم است. او در حال حاضر در مکزیک به سر می‌برد و احتمالا در کنار ملی‌پوشان حضور دارد. هادی قلبا تکواندو را دوست دارد چون تکواندو در خون اوست و وابسته به این داستان است. به هر حال یکسری دلخوری‌ها و ناراحتی‌ها پیش آمده که تا یک حدی باید به او حق بدهیم. در حال حاضر شرایط طوری شده که ترجیح داده از تکواندو فاصله بگیرد. بچه‌های تکواندوکار هم هادی ساعی را از صمیم قلب دوست دارند. احترام و عزتی که هادی در دنیای تکواندو دارد باعث می‌شود به بازیکنان تیم ملی اعتماد به نفس بدهد. بچه‌های تیم ملی از نبودن هادی در کنار تیم ملی مطمئن هستم که ناراحت‌اند. به هر حال او همیشه زمانی که کنار تیم ملی بوده واقعا زحمت کشیده و حالا وقتی نامهربانی در حق او شده از این اتفاقات ناراحت است. به هر حال هر کسی هم باشد وقتی جواب زحمات خود را اینطور بگیرد کنار می‌رود و ناراحت می‌شود.

فارس:برادر شما به خاطر علاقه‌ای که به تکواندو دارد بعد از مجمع انتخابات به فدراسیون جهانی شکایت نکرد؟

بله، هادی اگر شکایت می‌کرد همه چیز به ضرر تکواندو تمام می‌شد، اما او به خاطر بچه‌های تیم ملی و تکواندو از تصمیم خود منصرف شد.

فارس: از ازدواج با یک قهرمان ووشو بگویید.

صحبت‌های اصلی را حمید در ابتدای این گفت‌وگو مطرح کرد. به قول مادرم ما سال‌ها استرس مبارزات هادی ساعی را داشتیم و حالا با ازدواج من باید استرس مسابقات حمید را داشته باشیم. من تا جایی که بتوانم حمید را حمایت می‌کنم چون دوست دارم تا جایی که می‌تواند در ورزش حرفه‌ای افتخارآفرینی کند. به هر حال او باعث افتخار کشورمان است.

فارس: ازدواج با یک ورزشکار حرفه‌ای سخت است؟

بله به هر حال سختی‌های خودش را دارد، چون حضور مداوم حمید در اردوها باعث می‌شود که من تنهایی زیادی را داشته باشم و این مسائل باعث آزار و اذیت می‌شود، اما موفقیت او همه این کاستی‌ها را جبران می‌کند.

فارس: از اولین مدالی که قلی پور بعد از ازدواج با شما در مسابقات جام جهانی کسب کرد برایمان بگویید که چه حسی داشتید؟

خیلی استرس داشتم. اول اینکه خیلی مهم بود برایم تا حمید مدال طلا کسب کند. به هر حال گفتم اگر خدایی نکرده طلای او بعد از این همه سال تبدیل به نقره شود همه از چشم من خواهند دید. (باخنده) البته با توجه به اینکه از ووشو شناختی زیادی ندارم مطمئن بودم که حمید در اندونزی مدال طلا کسب خواهد کرد.

فارس: حرف پایانی شما را می‌شنویم.

خوشحالم از اینکه درد و دل‌های ورزشکاران را رسانه‌ها منعکس می‌کنند. مسئولان که به ورزشکاران رسیدگی نمی‌کنند اما همین که مشکلات ورزشکاران را مردم می‌دانند این خیلی مهم است.

نظرات

نظرات شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.