بیرجندرسا-استاندار خراسان جنوبی با تاکید بر ایجاد اشتغال برای جوانان گفت: زمینه سرمایهگذاری هلدینگهای اقتصادی در استان فراهم است و از هلدینگهایی که گرهی از مشکلات مردم این منطقه باز کنند استقبال میکنیم.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بیرجندرسا به نقل از روابط عمومی استانداری، سید محمدرضا هاشمی روز یکشنبه در دیدار با رئیس هیأت مدیره هلدینگ امید و رئیس هیأت امنای صندوق توسعه ملی افزود: یکی از فرصتهای سرمایهگذاری استان وجود معادن متنوع آن است.
وی افزود: اکنون ۵۴ نوع مواد معدنی و بیش از ۸۲۰ معدن مختلف از جمله مس، روی، زغالسنگ تا معادن طلا با برداشت سالانه ۸۰۰ کیلوگرم طلا در این استان وجود دارد.
استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه بزرگترین معادن زغالسنگ خاورمیانه با ذخیره ۲۱۰ میلیون تن از دیگر ظرفیتهای استان است ادامه داد: البته یکسری چالشها و مشکلات از جمله بلوکه کردن برخی پهنههای معدنی توسط برخی شرکتها یا سرمایهگذاران نیز در استان وجود دارد که باید پیگیری و رفع شود.
وی تاکید کرد: در حالی از ظرفیت عظیم معادن در استان برخورداریم که آنطور که باید عواید آن نصیب استان نشده و حتی اکنون ۴۵۰ روستای با تانکر آبرسانی میشود، معادن میتوانند از محل مسئولیتهای اجتماعی و درآمد معادن در زمینه ساخت راه، پوشش اینترنت، آبرسانی، زیرساختها و امکانات روستاهای همجوار کمک کنند.
هاشمی افزود: از طرفی حساب و گردش مالی شرکتهای معدنی در استانهای دیگر بوده و به منابع بانکی استان کمک نمیکند، نباید مواد معدنی استان خام فروشی و عواید آن نصیب استانهای دیگر شود.
وی با اشاره به ظرفیتهای آثار تاریخی، باستانی و گردشگری استان تصریح کرد: تاکنون ۲ هزار و ۶۰۰ اثر میراثی در استان شناسایی شده که هزار و ۵۰ اثر ثبت ملی و ۱۰ اثر نیز ثبت جهانی شده است.
استاندار خراسان جنوبی یادآور شد: تاریک ترین نقطه خاورمیانه در کویر سه قلعه و گرمترین نقطه کره دنیا با ۷۳ درجه در بیابان لوت واقع شده و ظرفیتهای گردشگری منحصربه فردی در این استان وجود دارد.
وی گفت: در حوزه کشاورزی نیز میتوان به ظرفیتهایی همچون ۹۸ درصد زرشک دنیا، بهترین و با کیفیتترین زعفران، ۹۸ درصد عناب، همچنین محصولاتی از قبیل پسته، گل نرگس، پنبه و انار اشاره کرد.
هاشمی از خراسان جنوبی به عنوان استانی کویری، کمتر توسعه یافته و کمتر توجه شده یاد کرد و افزود: هر چند از گذشته تاکنون اقدامات بسیار خوبی در استان انجام شده اما به عنوان مسئول باید دین خود را به مردم این منطقه ادا کنیم.
رئیس هیأت مدیره هلدینگ امید و رئیس هیأت امنای صندوق توسعه ملی هم گفت: این هلدینگ در استانهای مختلف سرمایهگذاری کرده و از محل مسئولیتهای اجتماعی مشکلات و چالشهای زیادی را رفع کرده است.
سید مصطفی سیدهاشمی نسبت به سرمایهگذاری به شکل مشارکتی در استان خراسان جنوبی اعلام آمادگی کرد و افزود: بدون شک با سرمایهگذاری در این استان از محل مسئولیتهای اجتماعی مساعدتهای خوبی به استان و مردم منطقه خواهد شد.
وی بیان کرد: در کنار سرمایهگذاری دنبال این هستیم که به مسئولیتهای اجتماعی خود در این خصوص به خوبی عمل کنیم.
رئیس هیأت امنای صندوق توسعه ملی تصریح کرد: حضور ما در استانها براساس درخواست از هلدینگ امید برای سرمایهگذاری به شکل مشارکتی است و آمادگی خود را برای سرمایه گذاری ۷۰ درصدی در حوزه معادن خراسان جنوبی با بهرهگیری از تسهیلات صندوق توسعه ملی اعلام میکنیم.
وی عنوان کرد: برای واردات تجهیزات از خارج از کشور هم ۸۰ درصد ارز از طریق بانکها و توسط صندوق توسعه ملی انجام میشود، همچنین در حوزه ایجاد نیروگاههای خورشیدی هم صندوق توسعه ملی ارز مورد نیاز را تامین میکند.