کدخبر: ۸٦۷۵۱
۲۷ آبان ۱٤۰۳ ساعت ۱۵:۲۷
چاپ

مدیرکل دفتر تکریم و الگوسازی بنیاد ملی نخبگان:

بنیاد ملی نخبگان از تکریم‌ و الگوسازی مفاخر حمایت می‌کند

بیرجندرسا-مدیرکل دفتر تکریم و الگوسازی نخبگان بنیاد ملی نخبگان گفت: بنیاد ملی نخبگان برای تکریم و الگوسازی نخبگان همچنان پای کار بوده و هیات‌های اندیشه‌ورز را در بخش پژوهش بزرگان و مفاخر حمایت می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بیرجندرسا به نقل از ایرنا، محسن شاهرضایی روز یکشنبه در آیین افتتاحیه همایش ملی ابن حسام خوسفی که در دانشگاه بیرجند در حال برگزاری است، اظهار کرد: برگزاری حماسه‌سرای بزرگ امیرالمومنین(ع) در ایام فاطمیه بی‌دلیل نیست و این حسن انتخاب جای قدردانی دارد.

وی افزود: بنیاد ملی نخبگان یکی از خلاءها را که در بین نخبگان احساس می‌کند، شناخته نشدن مفاخر کشور و خراسان جنوبی به عنوان یکی از ابزارهای هویتی است.

مدیرکل دفتر تکریم و الگوسازی نخبگان بنیاد ملی نخبگان از خراسان جنوبی به عنوان استانی سراسر مفاخرانگیز و منطقه‌ای دارای سابقه تمدنی یاد کرد و گفت: بنیاد نخبگان با مشارکت و حمایت دانشگاه و سایر دستگاه‌های اجرایی و علمی و تحقیقاتی در این حوزه پیشتاز است.

وی بیان کرد: در یک دهه اخیر برای بزرگان این منطقه از جمله مرحوم دکتر شکوهی، دکتر بلالی‌مود، مرحوم دکتر گنجی و خاندان راشد محصل مراسم تکریم و الگوسازی برگزار شده که مستندات آن موجود است.

شاهرضایی با اشاره به اینکه باید این تولیدات و مستندات تهیه شده از مفاخر و مشاهیر برای آشنایی بیشتر در اختیار نسل جوان قرار بگیرد، افزود: باید دسترسی جوانان به آثار این مفاخر از جمله ابن حسام خوسفی فراهم شود.

وی بر لزوم معرفی هرچه بهتر بزرگان ایرانی تاکید کرد و افزود: باید چه کنیم تا در خارج از کشور، بزرگان و شخصیت‌های ایرانی را به نفع خود مصادره نکنند و اینکه برای معرفی آنان در داخل چه باید کرد.

مدیرکل دفتر تحریم و الگوسازی نخبگان بنیاد ملی نخبگان یادآور شد: تا ۵۰ سال پیش افرادی به عنوان مستشرق از جمله لندن و مسکو کارهای پژوهشی را در ایران انجام می‌دادند اما امروز به برکت انقلاب اسلامی دستمان پر است و افرادی داریم که کار مستشرقین را خیلی بهتر انجام می‌دهند لذا باید حمایت شوند.

دبیر علمی همایش ملی ابن‌حسام‌ خوسفی هم گفت: در مجموع ۱۲۰ مقاله از دانشگاه‌های سراسر کشور به دبیرخانه همایش ملی ابن حسام خوسفی ارسال شد که ۸۰ مقاله پذیرفته شده است.

محمد بهنام‌فر افزود: این مقالات علمی از بیشتر دانشگاه‌های کشور از جمله سیستان بلوچستان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، لرستان، کرمان، یزد، خراسان رضوی دریافت شده است.

وی اظهار کرد: چکیده ۸۰ مقاله پذیرفته شده به همت کمیته اجرایی چاپ و منتشر خواهد شد، همچنین ۱۲ مقاله برتر نیز در قالب ۲ پنل در همایش ارائه می‌شود.

دبیر علمی همایش ملی ابن‌حسام‌ خوسفی تصریح کرد: ابن‌حسام‌ خوسفی بزرگترین شاعر آیینی ادب فارسی است و بیش از ۹۰ درصد دیوان اشعار در مدح و منقبت پیامبر (ص) و حضرت امیرالمومنین (ع) سروده شده است.

وی از خاوران نامه ابن حسام خوسفی به عنوان یک حماسه ملی یاد کرد و گفت: تمایز بین دینی و ملی باعث شده که بعضی‌ها به غلط خاوران نامه را در تقابل با شاهنامه قرار دهند در حالیکه او ملی‌گرا بوده و اشعار ملی سروده است.

همایش ملی "ابن حسام خوسفی" حماسه سرای آیینی (قرن نهم هجری) با حضور اساتید برجسته کشوری امروز (۲۷ آبان) به میزبانی دانشگاه بیرجند گشایش یافت و به مدت ۲ روز ادامه دارد.

آخرین اخبار