بیرجندرسا-رئیس سازمان ملی استاندارد گفت: با توجه به اقتصاد و مبادلات مرزی در خراسان جنوبی باید برای رونق آن تلاش کنیم لذا خط سبز صادرات برای صادرکنندگان این استان پیشبینی میشود.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بیرجندرسا،مهدی اسلام پناه روز یکشنبه در نشست شورای استاندارد خراسان جنوبی اظهار کرد: وضعیت تولید در خراسان جنوبی به صورت نسبی رونق دارد و آمار مسئولان اقتصادی ناظر به تلاش مردم این سرزمین است.
وی افزود: اقتصاد صنعت آزمایشگاهی در خراسان جنوبی شاید سالانه بین هزار و تا هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال توسعه پیدا کند که نقش موثری در اشتغال و اقتصاد منطقه دارد.
رئیس سازمان ملی استاندارد تاکید کرد: ایمنی، بهداشت و سلامت عمومی برای ما اصل است و از طرفی هم نظام استاندارد نظام گفت و گو است در صورت ورود سرمایه گذاران به خراسان جنوبی حمایت میکنیم.
اسلام پناه گفت: ما به عنوان دولت زمینه و ریل ایجاد میکنیم و با سرمایهگذارانی که اهلیت، توانایی لازم و اصالت دارند، ویژه برخورد کرده و حمایت لازم را از آنها خواهیم داشت.
وی تصریح کرد: موافق موازکاری نیستیم و این اقدام و تضاد منافع، ممنوع است، یک آزمون، یک نتیجه در همه جا مورد قبول واقع شود اما از آنجایی که سازمان ملی استاندارد روی نظر مستقیم رئیس جمهور اداره میشود، این مرجعیت را قانون به آن داده است.
اسلام پناه با بیان اینکه امروز نتایج آزمون سازمان ملی استاندارد و امضای آن در ۱۱۰ کشور دنیا معتبر و مورد تایید است، بیان کرد: تمام آزمایشگاه براساس قانون اعتبار بخشی میشود و در غیر این صورت نتایج آزمایش مورد تایید نیست.
وی عنوان کرد: سازمان ملی استاندارد یک دستگاه حاکمیتی و درآمد و هزینهای نیست و برای اقدامات هزینهای دریافت نمیکنیم و اگر جایی هم پول گرفته میشود توسط بخش خصوصی و شرکتهای تصدیگر براساس قانون است.
رئیس سازمان ملی استاندارد با اشاره به پیگیریی مستمر استاندار خراسان جنوبی برای راهاندازی آزمایشگاه مرجع استاندارد شرق کشور به نتیجه رسید گفت: تمامی اختیارات کارگروه تعیین ماهیت مشتقات نفتی را به خراسان جنوبی تفویض اختیار میکنیم.
اسلام پناه با تاکید براینکه خدمات آزمایشگاهی مورد تایید در گمرک ماهیرود الزامی است، بیان کرد: این طرح ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که پیشنهاد میکنیم بخش خصوصی، تعاونی و دانشگاهی این پروژه را بردارد تا پای دولت از این مسائل بریده شود، برای تکمیل بقیه طرح و تجهیز آن هم در راستای رونق مرزی کمک خواهیم کرد.
وی اظهار کرد: کارگاههای موزایک سازی هم براساس درجه اهمیت و تدریجی اعمال قانون و استانداردسازی شود و یک جاهایی هم باید خود را به تغافل بزنیم.
اسلام پناه گفت: در خصوص تامین نیروی انسانی ادارهکل استاندارد استان هم معتقد به چابک سازی هستم اما از آنجایی که خراسان جنوبی گسترده و وسیع است، تلاش خود را برای جذب نیرو در این استان بکار خواهیم گرفت.
وی بیان کرد: تخفیفات لازم برای استانهای کم برخوردار را هم در شورای ملی استاندارد پیگیری خواهیم کرد.
مدیرکل استاندارد خراسان جنوبی هم گفت: سال گذشته ۲ هزار و ۲۰۵ نمونه از فرآوردههای نفتی استان انجام شد که هزینه آن بیش از ۱۲۰ میلیارد ریال است.
مهدی دستورانی افزود: آزمایشگاه مرجع استاندارد شرق کشور در راستای تسهیلگری صادرات فرآوردههای نفتی در مرز در دستورکار قرار گرفت و از طرفی از قاچاق فرآوردههای نفتی هم جلوگیری می کند و از طرف هم زمان نمونهگیری هم از دو یا سه ماه به ۲ یا سه روز کاهش مییابد.
وی بیان کرد: در زمینه صادرات خرما هم به دلیل تجهیز آزمایشگاه به مدت ۲۴ ساعت جواب نمونهگیری را در راستا تسهیل صادرات صادر میکنیم.
دستورانی با تاکید بر افزایش اعتبارات اداره کل استاندارد برای تجهیز آزمایشگاهای بیشتر در خراسان جنوبی، گفت: اعتبار عمرانی استان به ۳۰۰ میلیارد ریال افزایش یافته است که انتظار ما تخصیص بیشتر آن است.
وی افزود: از ابتدای امسال تاکنون ۹ هزار بازرسی در قالب طرح امین در سطح بازار انجام شده که در مجموع طی یک سال اخیر هزار و ۵۰۰ محصول غیر استاندارد در استان شناسایی و از دسترس مردم خارج شده است.
مدیرکل استاندارد خراسان جنوبی با اشاره به انجام نظارت منطقی بر بازار آهنآلات استان یادآور شد: ۹۶ مورد بازرسی و ۱۷۱ مورد نمونهبرداری انجام شده که ۸۶ مورد نبود انطباق بوده و البته هیچ کدام تولید خراسان جنوبی نبوده است.
وی بیان کرد: همچنین در خراسان جنوبی ۶ هزار ترازو وجود دارد که با آن داد و ستد میشود و در یک سال گذشته هزار و ۱۰۰ مورد تصدیق ترازوهای استان انجام شد که ۳۷۷ مورد یعنی ۳۴ درصد آنها مردود شده و برخی از آنها با اصلاح به صورت مجدد مورد استفاده قرار میگیرد.
دستورانی با اشاره به فعالیت ۲۶ جایگاه سی ان جی در استان گفت: جایگاههای سی ان جی مشمول رعایت استاندارد اجباری هستند که بازرسیهای ما منجر به بستن هفت جایگاه شد.